Motivation- och träningsblogg - Proteinbolaget

010 - 138 88 50

Vardagar 09:30 - 15:30

X

Användarnamn


Prisgaranti
Snabb leverans
Fri frakt från 499kr
MENY

Motivation blogg


Är du sugen på våfflor men vill ha ett bättre recept än den klassiska våfflan? Då kan vi ge dig ett toppenrecept på goda proteinvåfflor med vaniljsmak.

Ingredienser:
● 4 dl fiberhavregryn (glutenfria)
● 1,5 dl proteinpulver Whey vaniljsmak.
● 2 äggvitor.
● 1 tsk kanel.
● 1 tsk bakpulver.
● 1 tsk vaniljpulver.
● 4 dl osötad mandelmjölk.
● Olja till att spraya våffeljärnet med.

Så här gör du:
1. Sätt på ditt våffeljärn så det blir ordentligt varmt.

2. Mixa havregrynen med en stavmixer och blanda sedan ned whey, kanel, bakpulver och vaniljpulver.
3. Tillsätt äggvitor och mandelmjölk.
4. Spraya våffeljärnet med olja och börja grädda dina våfflor.  
5. När du gräddat klart dina våfflor kan du toppa dom med bär, kvarg och protinella.

Gräddning: 
Grädda dina våfflor i cirka tre minuter så de får en gyllene färg. Håll koll på dina våfflor under tiden så dom inte blir torra eller bränner fast. 


Recept av: My Carlsson
2018-08-10 @ 08:10:00


Superfräscha kokos- och hallonbollar med Whey gräddkola. En riktigt härlig kombination av smaker! 

Ingredienser: 
● 250g naturell kvarg

● 1 skopa whey gräddkola
● 3dl havregryn
● 1/2 dl kallt kaffe
● 4 msk kakao
● Kokosflarn och torkade hallon till topping

Så här gör du:
1. Blanda kvarg, whey gräddkola, havregryn och kakao i en bunke. 

2. Blanda runt alla ingredienser. 
3. Häll ner 1/2 dl kallt kaffe i smeten och blanda lite till. 
4. Rulla sedan bollarna till en bra storlek.
5. Ta sedan och rulla bollarna i kokosflarnen eller de torkade hallonen som topping. 
6. Ställ in i kylen och låt stå cirka 10 minuter.
7. Servera! 

Recept av: Alexandra Sjöberg
2018-08-03 @ 08:00:00


Är du sugen på Chocolate chip cookies? Varsågod, här kommer inspiration till fredagsbaket! 


Ingredienser: 
● 230g kikärtor.
● 1 dl naturellt jordnötssmör.
● 100g riven sockerfri choklad.
● 2 msk Whey Chocolate Dream
● 2 msk stevia
● 1 tsk bakpulver
● 1 msk agavesirap 

Så här gör du: 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Börja med att skölja kikärtorna. 

3. Mixa kikärtorna tillsammans med jordnötssmöret.
4. Riv 60g av chokladen och blanda ned det i smeten.
5. Rör ned Whey, stevia, bakpulver och agavesirap i smeten. 
6. "Klicka ut" smeten till kakor på en plåt (eller liknande).
7. Ställ in smeten i kylen och låt den vila där i ca 30 minuter.
8. Toppa med resten av chokladen.
9. Grädda i 20 minuter. 


Recept av Emma Stephanie


2018-07-27 @ 08:00:00


Sugen på något svalkande i sommarvärmen? Prova den här goda proteinrika polkaglassen! 

Ingredienser:
- 1,5 dl Whey polkagris

- 2, 5 dl grädde
- 2 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- Valfri mängd frysta hallon
- 1-2 dl krossade polkagrisar.

Så här gör du:
- Blanda proteinpulver med grädde, honung, vaniljpulver, frysta hallon och krossade polkagrisar i en bunke.
- Se till att blanda alla ingredienser ordentligt. 
- Ställ in i frysen i ett par timmar.
- Servera och njut! 

Recept av Linn Appelskog 

2018-07-20 @ 08:00:00


Här kommer ett recept på goda och enkla bananmuffins. Perfekt till fredagsfikat! 


Ingredienser: 
- 2 dl mjöl.

- 1 dl Whey Delicious Vanilla. 
- 1 tsk kanel.
- 1 tsk vaniljpulver.
- 1,5 tsk bakpulver.
- 2 ägg.
- 3 bananer.
- En lagom mängd mörk choklad. 

Så här gör du: 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Mixa mjöl, whey, kanel och bakpulver i en bunke. 

3. Mixa sedan ned ägg, bananer och vaniljpulver i bunken. 
4. Blanda allt till en fin smet. 
5. Hacka den mörka chokladen i valfri storlek och strö den i smeten. 
6. Ställ in sedan in i ugnen i ungefär 15 - 20 minuter.
7. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dom svalna lite. 
8. Servera! 

Recept av Julia Svensson



2018-07-13 @ 08:00:00


Vad är sommrigare än jordgubbspaj? Inte mycket. 

Ingredienser:
- 150 g jordgubbar.

- 1/2 skopa 100% Whey Fresh Strawberries
- 2 msk havregryn
- 2 msk kokos
- 1 msk stevia
- 2 msk keso

Så här gör du:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda ner keso och rör till en smulig deg.
3. Smörj formen med kokosolja
4. Placera ut jordgubbarna i formen
5. Strö smeten över jordgubbarna
6. Grädda i 160 grader, 20 min. 

Recept av Emma Stephanie

2018-07-06 @ 08:00:00


Sugen på någonting svalkande i sommarvärmen? Slå dig ner i solen och njut av lite hemmagjord sorbet.

Ingredienser:
- 5 dl frysta persikor.

- 0.5 dl naturell kvarg.
- 1 msk citronjuice.
- 1 skopa BCAA Ice Tea Peach. 

Så här gör du:
1. Mixa alla ingredienser i en bunke. 

2. Ställ in i kylen och låt stå i 1 1/2 timme. 
3. Ta ut och servera! 

Recept av Alexandra Sjöberg




2018-06-29 @ 08:00:00

Vad får man om man mixar BCAA Ice Tea Peach med persikohalvor? Perfekta drinkar till midsommar! 

Ingredienser: 
- 2 skopor BCAA Ice Tea Peach från GAAM Nutrition.

- 2 dl kallt vatten. 
- 7 perikohalvor.
- Massor av is. 

Så här gör du:
1. Blanda 2 skopor BCAA, 2 dl kallt vatten, 7 persikohalvor och massor av is i en mixer. 

2. Mixa tills det ser jämnt ut.
3. Servera i valfria glas. 

Kokoskant: 
Vill du göra det extra festligt så kan du använda citron och kokos som dekoration på glaset. 


1. Dra en citronklyfta runt glasets kant. Se till att det är ordentligt med citronsaft på glaset.
2. Strö kokosflarn längst med glasets kant, se till att de fastnar i citronsaften. Det går även att rulla glaset försiktigt i kokosflarnen. 

Recept av My Carlsson


2018-06-22 @ 08:00:00

Om du är sugen på något gott rekommenderar vi dig att baka de här superläckra muffinsarna med Whey gräddkola toppade med chokladbars och kokos. 

Ingredienser: 
- 2 dl Whey gräddkola.
- 1/2 dl kokossocker.
- 1 dl kokosmjöl.
- 2 tsk bakpulver.
- 1 msk honung.
- 2 msk jordnötssmör.
- 1/2 tsk vaniljpulver.
- 2 ägg.
- 2 chokladbars från ProteinPro.

Så här gör du:

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Dela dina två bars i bitar. Du avgör bitarnas storlek men tänk på att de ska få plats i en muffinsform.

3. Blanda Whey, kokossocker, kokosmjölk, bakpulver, honung, jordnötssmör, vaniljpulver och ägg i en bunke.
4. Se till att smeten är jämn. Häll sedan ut den i formarna och tryck i bitarna innan du ställer in dem i ugnen. 

5. Låt stå i ugnen i ca 8 - 10 minuter. 
6. Ta sedan ut plåten och toppa med kokosflarn.


Recept av My Carlsson
 


2018-06-15 @ 08:00:00

Letar du efter något riktigt gott att toppa kvargen eller pannkakorna med? Vi kan meddela att du nu inte behöver leta längre. Den här sylten är supergod och fungerar att toppa det mesta med. Prova själv!  

Ingredienser: 
- 500 g hallon

- 0,5 dl sötströ
- 0,5 dl chiafrö
- 1,5 dl vatten
- 1-2 lime

Så här gör du: 
1. Koka upp hallonen i en kastrull.

2. Häll i sötningsmedel och låt svalna.
3. Tillsätt vatten, chiafrön och limesaft.
4. Låt dra i 30 minuter.

Förvaring:
Förvara sylten i en försluten burk. Hållbarhet är några veckor vid förvaring i kylskåp. 


Recept av Maria Apelqvist



2018-06-08 @ 08:00:00


Här kommer ett recept på proteinbollar. Lika enkelt som chokladbollar, fast lite godare. 

Ingredienser:
- Jordgubbar
- 20 dadlar

- 1 skopa Whey chocolate dream
- 100 gram Propud choklad
- 30 gram hackade chasewnötter
- 1/5 dl kallt kaffe
- 4 msk kokosolja
- 2 msk kakao

Gör så här:
1. Börja med att kärna ur dadlarna och hacka tillsammans med 30 g cashewnötter.
2. Lägg dadlar, cashewnötter, 100 g Propud choklad, 1 skopa Whey chocolate dream, 4 msk kokosolja och 2 msk kakao i en bunke. 
3. Blanda runt ingredienserna.
4. Häll ner 1/5 dl kallt kaffe i smeten och fortsätt blanda. Ett tips är att använda sig av en stavmixer för ett jämnt resultat, men det går lika bra att göra det med händerna om man vill. 
5. Ta en jordgubbe och täck den med smet tills den ser ut som en chokladboll. 
6. Rulla bollarna i kokosflingor.
7. Låt proteinbollarna kallna i kylskåpet innan de ska serveras för bäst resultat. 

Recept av Alexandra Sjöberg

2018-05-31 @ 08:00:00



Proteinrika muffins med smak av gräddkola. Ett enkelt och supergott recept som du snabbt slänger ihop!

2 ägg
2 dl Whey Gräddkola
1/2 dl kokossocker 
1 dl kokosmjöl. Går även bra med mandel- eller majsmjöl.
2 tsk bakpulver
1/2 msk honung
2 msk jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1 Nutramino Nutra-go cake bar Cookies & Cream
Proteinella Hazelnut

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Blanda alla ingredienser förutom proteinbaren och proteinella i en bunke.
3. Klicka ut smeten i muffinsformar.
4. Hacka proteinbaren och toppa tillsammans med proteinellan.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

Recept av Linn Appelskog.



2018-05-25 @ 08:00:00

Om du inte har provat Candy Series Whey Gräddkola än så är detta ett ypperligt tillfälle att prova den på! Härligt seg fudge som smälter i munnen, kan det bli bättre?

2 d grädde med valfri %.
1 dl fibersirap
1 dl sötströ
50 g smör
1 skopa Whey Gräddkola


1. Ha i grädde, sirap, sötströ och smör i en kastrull.
2. Låt koka på medelvärme till 123°C. Gör kulprovet.
3. Ta bort från plattan och rör ned Whey Gräddkola.
4. Häll upp i en glasmatlåda eller motsvarande.
4. Låt svalna lite och skär upp i små bitar.
5. Vila i kylen i ca 2h.

Recept av Wiktoria Ahlin.
2018-05-18 @ 08:00:00



Man kan aldrig få nog av chokladbollar då de kan varieras i en oändlighet! Dessa liknar den traditionella chokladbollen med med lite extra protein och mindre socker.


2 dl Whey chocolate dream

100 gram smör eller kokosolja

1/2 dl kokosocker

2 msk kakao

1 tsk honung

1/2 tsk vaniljpulver

1 msk proteinella hazelnut

2 msk kaffe

1/2 tsk salt

3 dl havregryn 

Kokos att rulla i.

1. Blanda alla ingredienser i en bunke.
2. Forma till bollar och rulla sedan i kokos.
3. Förvaras i kylen innan servering.

Recept av Linn Appelskog.




2018-05-11 @ 08:00:00

Ett härligt frukostbröd som du snabbt slänger ihop. Självklart går det bra att äta vid andra måltider på dygnet än just frukost!

1 skopa 100% whey Fresh strawberry eller Delcious vanilla.
1 ägg
1,5 dl vaniljkvarg
1,5 dl havregryn 
1 msk kokosolja
1 msk pumpafrön 
1 tsk bakpulver

1. Starta ugnen på 175°C
2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
3. Klicka ut bullar på en plåt.
4. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter eller tills det blir gyllene.
5. Låt svalna innan servering.

Recept av Emelie Ekelund.



2018-05-04 @ 08:00:00


En härligt variant på kokostoppar med en smarrig liten gömma i mitten! Hur gott låter inte det? Receptet ger ca 8 bollar. 

50 gram cocosolja
0.5 dl agave sirap
100 gram cocosflingor
1 ägg
Proteinella efter smak.

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Klicka ut en tesked Proteinella på en bricka, ca 8 st, och ställ in i frysen.
3. Smält kokosolja och ställ åt sidan.
4. Vispa ägg och agave pösigt tillsammans i en bunke.
5. Rör ned kokosflingor och kokosoljan.
6. Låt smeten stå och svälla en stund.
7. Platta ut ca en matsked smet och placera den frysta Proteinellaklicken i mitten. Forma smeten till en boll runt om Proteinellan.
8. Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
9. Låt svalna och ringa Proteinella över.

Recept av Elma Mujdzic



2018-04-27 @ 08:00:00




Tänk er en morotskaka med kakbitar i toppad med pistachkräm proppad med protein! En riktig dröm med andra ord! Denna kaka räcker till många  bitar och passar utmärkt till eftermiddagsfikat!

Kakan
4 små ägg
1 dl havregryn
1,5 skopa 100% Whey Delicious Vanilla
1 msk smält kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl sukrin eller annan motsvarande sötning
1 dl mandelmjöl
Skal och saft från 1/2 citron
1 tsk kanel1 Barebells proteinbar Almond/White chocolate
1 stor morot eller 2 små, fint riven

Pistagekräm
200g pistagenötter
1 Barebells proteinpudding vanilj
1 skopa 100% Casein Meringue swiss
1 tsk citronsaft
1/3 tsk vaniljpulver
1,5 dl naturell kvarg

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Alla ingredienser till kakan förutom baren och moroten mixas i en blender så att du får en slät, relativt tjock smet.
2. Riv moroten och hacka baren i små bitar. Rör ner i smeten.
3. Smaka av och grädda i mitten av ugnen i ca 23 minuter i en stor pajform. Låt svalna.
4. Gör pistagekrämen: 
5. Skala pistagenötterna.
6. Sätt nötter, proteinpudding, kasein, citronsaft och vanilj i en bunke. Mixa hastigt så att allt blandas men nötterna har kvar lite crunch.
7. Rör ner kvargen och smaka av. Sätt in i kylen minst en timme så den stelnar lite.
8. Bre krämen på kakan då den svalnat helt. Toppa gärna med hackade pistagenötter.

Recept av Elsa Hassler.



2018-04-20 @ 08:00:00


Det finns kokosbollar i en oändlig mängd variationer och äntligen kommer det ett recept med smak av Fizzy Bottles!

2 dl Whey Fizzy Bottles
1 dl kokosolja
1 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver
2-3 dl vatten
2-3 dl havregrym
Vatten
Kokos

1. Blanda Whey Fizzy Bottles med kokos olja och agavesirap i en skål. 
2. Rör ned vaniljpulver, havreygryn och en skvätt vatten tills det blir en jämn och fast deg.
3. Rulla degen till små bollar och rulla sedan i kokos.
4. Låt stå i kylen en stund innan servering.

Recept Linn Appelskog

2018-03-23 @ 08:00:00


Hemmagjord kola med Barebells crisp. Kan det bli bättre?

Ca 30 st.
50 gram smör
1,5 dl Grädde 4%
2 dl sötströ
1 dl fibersirap
1/2 tsk vaniljpulver
1 påse Barebells crisp

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Till sätt de andra ingredienserna förutom Barebells crisp.
3. Låt kolan koka upp till 123 grader. Gör kulprovet.
4. Häll upp kolan i en bakplåtsklädd form. 
5. Låt svalna något och strö sedan över Barebells crisp.
6. Skär kolan i bitar och låt sedan svalna.

Recept av Wiktoria Ahlin.
2018-03-16 @ 08:00:00


Här kommer ett superenkelt recept på en riktig chokladdröm! Den tar max fem minuter att släng ihop och tillagas enkelt i mikron!

1 skopa 100% Casein Chocolate Sundae
1 stor äggvita
2 tsk kakao
3 tsk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
Sötningsmedel efter smak
4-5 msk vatten
1 msk Proteinella

1. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
2. Lägg smeten i en smord mugg/skål.
3. Täck med plastfolie och värm i mikron på högsta värme i 45-60 sekunder.
4. Lossa försiktigt kanterna med en sked och vänd upp och ned på en tallrik.

Recept av Amanda Molander.



2018-03-09 @ 08:00:00


Supersmarriga småkakor som är perfekta när sötsuget gör sig påmind! Fyll kakorna med vad du vill, i detta recept används proteinella och Nutra-go Chocolate Vanilla and Caramel.

100 g smör
1 dl sötströ
1 äggula
4 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vaniljessens
Proteinella Vit choklad & hazelnut
Nutra-go Chocolate Vanilla and Caramel

1. Starta ugnen på 160°C.
2. Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
3. Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
4. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt i en egen skål.
5. Vispa ned äggula, vaniljessens och mjölblandningen.
6. Rulla små bollar av degen och platta ut dem på en bakplåtsklädd på. 
7. Gör en liten grop med tummen i varje kaka och klicka i en valfri fyllning.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de får gyllene kanter.
9. Låt svalna.

Recept av Elma Mujdzic
2018-02-23 @ 08:00:00

Kanelbullar funkar året om och visserligen smakar de bäst nygräddade men funkar lika bra att värma upp några sekunder i micron!

Ger 3 rullar, ca 15 bullar

Degen

1,25 dl kokosmjöl
1 skopa 100% whey Cinnamon bun
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk Steviaströ
2 äggvitor
ca 4 msk mandelmjölk

Fyllning
Steviaströ efter smak
1.5 msk kanel
2 msk mandelmjöl
1.5-2 msk vatten

1. Starta ugnen på 200°C.
2. Blanda samman ingredienserna till degen i en bunke.
3. Forma degen till en boll och lägg på bakplåtspapper.
4. Kavla ut degen till en tunn rektangel. Använd kokosmjöl på degen om den fastnar.
5. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sprid ut på degen.
6. Rulla ihop rektangeln och skär rullen i tre längder.
7. Låt grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, tills de får en gyllenbrun yta.
8. Ta ut och låt svalna. Dela sedan varje längd till 4-5 bullar. 

Recept av Julia Svensson.
2018-02-16 @ 08:00:00





Denna tårta är alldeles för god för att inte provas! 

Botten
150g smör
3 ägg
4 dl mandelmjöl
1.5 dl grädde
3 msk sötströ
3 msk pofiber
3 tsk bakpulver
2.5 tsk fiberhusk
2.5 krm vaniljpulver

Fyllning
1/5 dl mandelmjölk
Proteinella hazelnut
1 skopa 100% Whey chocolate dream
1.5 dl hallon
Jordgubbar

Topping
1 skopa 100% Casein chocolate sundae
1,5 dl grädde
1 Nutramino Proteinbar vanilla caramel
1 påse Barebells protein crisp

1. Starta ugnen på 180°C.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Vispa ägg poröst och rör ned i bunken tillsammans med grädda och smör tills det blir en jämn smet.
5. Smörj en springform med kokosolja och bröa med ströbröd.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna.
7. Hacka jordgubbarna och blanda samman med de övriga ingredienserna till fyllningen. Den ska få en krämig konsistens.
8. Dela kakan på mitten så du får två bottnar. 
9. Lägg ena botten på ett serveringsfat och bred på ett tunt lager med Proteinella.
10. Bred på fyllningen och lägg på den andra bottnen.
11. Blanda samman casein med grädde och vispa tills det blir fluffigt. 
12. Spritsa ut caseinblandningen på tårtan och toppa med en hackad proteinbar och valfri mängd proteincrisp. 

Recept av Elma Mujdzic


2018-02-09 @ 08:00:00

En härligt god kladdkaka som aldrig sitter fel!


2 ägg
0.5 dl stevia strö
2 dl 100% Casein Chocolate Sundae
1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 tsk kokosolja
Proteinella hazelnut

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Vispa samman ägg och stevia strö tills det blir poröst.
3. Vispa sedan ned casein, rismjöl och bakpulver.
4. Tillsätt vattnet medan du vispar.
5. Smörj en form med kokosolja och häll ned smeten.
6. Toppa med valfri mängd Proteinella.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Recept av Amanda Rönnholm

2018-02-02 @ 08:00:00



Chokladbollar kan nog vara bland det enklaste man kan göra och aldrig får man nog! Tur att det finns ett oändligt antal varianter!

2 dl Njie Propud Choklad eller Chokladboll
1 dl 100% Whey Chocolate Dream
4 dl fullkornshavregryn
1 toppad matsked Proteinella hazelnut
Kokos till rullning

1. Blanda alla ingredienser väl i en skål.
2. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
3. När smeten blivit kall och fast, rulla till små bollar.
4. Rulla chokladbollarna i kokos.

Recept av Matilda Johansson.



2018-01-26 @ 08:00:00



Julen dansade vi visserligen ut redan förra helgen men dadlar, saffran och apelsin är en för bra kombo att bara äta en gång om året. Speciellt tillsammans med choklad! Här kommer ett smarrigt recept på just dadelbollar med smak av saffran och apelsin doppade i härlig choklad!

6 färska dadlar
1 dl kokosmjöl
1 skopa 100% Whey Delicious Vanilla
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja
0.25 gram saffran
1 msk rivet apelsinskal
200 gram HealthyCo mörk choklad


1. Kärna ur och skär dadlarna.
2. Riv skalet från apelsinen.
3. Blanda alla ingredienser i en skål med en stavmixer.
4. Forma degen till små bollar.
5. Låt bollarna stå i kylen i ca 20 min.
6. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen.
7. Ställ in de chokladdoppade bollarna i frysen i ca 1 timme. Förvara sedan svalt.
Recept av EmmaStephanie.
2018-01-19 @ 08:00:00


En härlig version på den klassiska kladdkakan, proppad med protein och med en härlig frosting!

75g smör
2 ägg
2 dl sötströ
4-5 msk kakaopulver
1 skopa 100% Whey Chocolate Dream
1/2 tsk vaniljpulver
1.5 dl glutenfrittmjöl

Frosting
200g Philadelphiaost 3%
2 msk Proteinella
1 msk kakao

1. Starta ugnen på 175°C
2. Smält smör i en kastrull. Låt svalna.
3. Vispa ägg tillsammans med sötströ till en slät smet.
4. Vänd ned de torra ingredienserna i smeten.
5. Rör ned smöret tills det blir en jämn smet.
6. Smöra och bröa en form.
7. Låt stå i ugnen i ca 15 min. Gör stickprovet.
8. Vispa samman ingredienserna till frostingen med en elvisp.
9. Bred på frostingen när kakan svalnat. 

Servera gärna tillsammans med din favorit proteinglass!

Recept av Wiktoria Ahlin

2018-01-12 @ 08:00:00




En snabb och enkel mugcake med smak av mintchoklad!

1 skopa 100% Casein Mint chocolate
1 ägg
1/2 dl soya mjölk
1 msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver

1. Blanda ingredienserna till en jämn smet.
2. Häll över i en stor mugg eller skål med höga kanter.
3. Ställ in i mikron i 30 sek till 1 min beroende på mikro.
4. När kakan reser sig öppnar du mikron och släpper ut lite värme. Fortsätt mikra i några sekunder till.
5. Toppa med kokosflarn och hallon.

Recept av Wiktoria Ahlin



2018-01-05 @ 08:00:00




Det kan aldrig bli för mycket choklad och denna slänger du snabbt ihop!

3 ägg
4 msk kakao
1/2 dl stevia
1/2 dl kokosolja
1 msk kokos
1 dl havregryn
1 msk pofiber
Proteinella

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Blanda alla torr ingredienser i en bunke.
3. Rör ned resterade ingredienser med en elvisp.
4. Bröa en rund form med löstagbara kanter.
5. Häll smeten i formen och låt stå i ugnen i ca 8-10 minuter.
6. Låt kakan svalna något.
7. Bred Proteinellan på kakan och toppa med kokos.

Servera tillsammans med vaniljkvarg, proteinfluff eller något annat valfritt du tycker om!

Recept av Ebba Isaksson.

2017-12-29 @ 08:00:00




Sockerfria lussebullar för den som vill ha en lite mindre söt jul!

Ger ca 10 lussebullar.
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl kokosmjöl
1/4 dl stevia strö
1 dl lättkvarg
2 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk honung
1 äpple
1g saffran
Russin

1. Starta ugnen på 225°C
2 Skala och riv äpplet.
3. Blanda ingredienser till en smet.
4. Låt stå i kylskåp i ca 10-15 min tills smeten tjocknar.
5.Forma till lussebullar på en bakplåtsklädd plåt.
6. Sätt i russinen och pensla med lite vatten.
7. Grädda i ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna.

Recept av EmmaStephanie


2017-12-22 @ 10:00:00



Så här strax inpå jul finns det massa gott att baka! Detta julknäck med Barebells crisps är så gott att man aldrig vill sluta äta!

3 dl grädde 4%
2.5 dl sötströ
50 gram smör
2 dl fibersirap
1 påse Barebells crisps

1. Smält smöret i en kastrull och vänd ned alla ingredienser.
2. Låt koka upp till 123 grader. Gör kulprovet.
3. Häll ut knäcken i en plåt klädd i bakplåtspapper.
4. Toppa med Barebells crisps som smälter in i smeten.
5. Låt stelna och skär sedan upp i bitar.

Recept av Wiktoria Ahlin.




2017-12-22 @ 08:49:21






Härligt goda bars fyllda med energi och en smak av julafton. I detta recept används hasselnöt, valnöt och mandlar.  

10 st urkärnade dadlar
2 koppar valfria nötter
1/2 msk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 dl havregryn
1 näve pumpafrön
100g mörk choklad
Kokos till topping

1. Lägg dadlarna i blöt i ca 30 min.
2. Hacka nötterna grovt.
3. Mixa nötter, dadlar, kanel och kardemumma tillsammans i en blender.
4. Rör i havregryn och pumpakärnorna.
5. Platta ur smeten i en plastfolieklädd form.
6. Smält chokladen och täck sedan smeten.
7. Strö kokos över.
8. Låt stå i frysen i 10-15 min. Skär sedan upp i lagom bitar.

Recept av Alicia Ginard.



2017-12-15 @ 08:00:00



Blåbärsmuffins gjorda på vårt goda kasein!

4 ägg
1 banan
50g mjöl
50g havregryn
2 dl blåbär
1 1/2 skopa 100% Casein Blueberry Vanilla
1 msk bakpulver

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Mosa bananen med en gaffel.
3. Blanda i övriga ingredienser.
4. Fyll muffinsformarna till hälften.
5. Låt stå i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de blir gyllene.
6. Strö över lite 100% Whey Delicious Vanilla för lite extra lyx.

Recept av Wiktoria Ahlin.



2017-12-08 @ 08:00:00



En härligt doftande paj som du enkelt kan byta ut huvudingrediensen på efter smak! Denna är gjord på jordgubbar men det funkar lika bra med andra smarriga bär.

100g smör
1 skopa 100% Whey Delicious vanilla
1 dl sötströ
2 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
250g vaniljkvarg
3 dl jordgubbar

Tid: Ca 30 min.

1. Sätt på ugnen på 200°C.
2. Vispa rumstempererat smör med söt strö.
3. Vispa ned ett ägg i taget.
4. Blanda i de torra ingredienserna.
5. Rör sedan ned kvargen.
6. Lägg jordgubbarna i botten av en form och lägg smeten ovanpå.
7. Låt stå i ugnen i ca 15 minuter tills de får en gyllene yta.

Servera tillsammans med Barebells milkshake vanilla.

Recept av Wiktoria Ahlin.




2017-11-24 @ 08:00:00



Chokladmuffins fyllda med Barebells proteinbar kan inte gå fel och snabbt går det också!

3 ägg
1 banan
1,5 skopa 100% Whey Chocolate dream
8 g CocoVi kakao
2 msk CocoVi kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 Barebell proteinbar Cookies and Cream

Baktid: ca 25 min
1. Starta ugnen på 175°C.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Mixa samman banan och ägg och rör ned i bunken.
4. Häll ned smeten i små muffinsformar.
5. Hacka Barebellsbaren och lägg bitarna i varje muffinsform.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Recept av EmmaStephanie

 
2017-11-17 @ 08:00:00



På lördag är det chokladens dag och det funkar lika bra att fira chokladen med en enkel mugcake! Du behöver endast tre ingredienser och den tar 3 minuter att göra!

2 skopor 100% Whey Nougatcreme
1,5 kryddmått bakpulver
2 dl vatten
Bär och kokos till topping.

1. Blanda alla ingredienser i shaker och skaka väl.
2. Häll upp smeten i en djup skål. 
3. Ställ in i mikron i ca 2 minuter på 750W.
4. Passa smeten så den inte väller över kanten på skålen.
5. Servera kakan tillsammans med bär och kokosflingor.

Det går självklart bra att byta ut nougatcreme mot någon annan smak. Varför inte vår nya mintchoklad?


Recept av
My Carlsson



aminoprowhey
2017-11-10 @ 08:30:00





En hemmagjord kola med smak av Candy Whey Marshmallow gjort helt på kärlek! Kan det bli bättre?

3 dl grädde
1 skopa Candy Series Marshmallow
2 dl sötströ
1 dl fibersirap
Flingsalt till topping


1. Blanda ingredienser i en kastrull och koka upp till 123-125°C.
2. Rör om hela tiden.
3. Kolla temperaturen med en termometer eller gör kulprovet.
4. När kolan uppnått önskad grad, häll ut på en plåt klädd i bakplåtspapper.
5. Låt svalna och toppa med flingsalt.
6. Skär upp i små bitar.

Ät och njut!

Recept av Wiktoria Ahlin.

2017-11-03 @ 08:00:00


Kokosbollar kommer i alla olika varianter och denna är full med protein och inget socker!

30 g havre
1 skopa 100% Whey Chocolate Dream
1 tsk chiafrön
1 tsk kaffe
1 tsk kokosolja
Kokosflingor att rulla i.

Tid: ca 10 min
1. Blanda chiafröna med lite varm vatten till en gelé-aktig röra.
2. Rör ned de övriga ingredienser och blanda till en slät smet.
3. Forma till små bollar och rulla i kokos.


Recept av Alicia Ginard
2017-10-27 @ 08:00:00




Vintern är visserligen runt hörnet men vi kunde ändå inte motstå att dela detta goda recept på en glass med smak av Fizzy Bottles!


1 ägg
3 dl kvarg
1 skopa Candy Series Fizzy Bottles

Baktid ca 15 min + frystid
1. Blanda ägget med kvarg i en skål.
2. Rör ned proteinpulvret ordentligt så det inte blir några klumpar.
3. Låt stå i frysen i 3-4 timmar.
4. Servera med hallon, Got7 Chocolate Waffer och Strawberry Syrup från Slender Chef. 

Recept av Wiktoria Ahlin
2017-10-20 @ 08:00:00



Höstens alla äpplen ska plockas och då måste man passa på att baka appelpaj! Denna lite nyttigare variant av smulpaj har Wiktoria Ahlin knåpat ihop. 

4-6 normal stora äpplen
Kanel efter smak
75g smör
1 skopa 100% Whey Delicious Vanilla
1/2 dl söt strö
1 dl mjöl
2 dl havregryn


1. Starta ugnen på 175°C
2. Skala och kärna ur äpplena.
3. Skär smala klyftor och fördela i en smord form. 
4. Förgrädda äpplena i ugnen i ca 10 min.
5. Knåda ihop de övriga ingredienserna och smula sedan över äpplena.
6. Låt grädda i ugnen tills pajdegen får en gyllene färg, ca 20 min.
7. Servera tillsammans med Propud Milkshake Vanilj
2017-10-13 @ 08:00:00





1 skopa BCAA - i detta recept har vi valt 6:1:1 Cactus Lime, Candy Series Sour Pops & Women's Best BCAA Green Apple.
2 påsar vegegel
2 dl vatten

1. Blanda 1 skopa BCAA av valfri smak tillsammans med vegegel och vatten.
2. Låt koka upp i kastrull.
3. Häll upp i valfria små formar.
4. Låt stå i kylskåp i ca 3 timmar. 
5. Upprepa med de andra smakerna. 

Recept av Wiktoria Ahlin
2017-10-06 @ 08:00:00



En mättande smoothie som man snabbt slänger ihop till en liten mellis! Självklart går det bra att byta ut jordgubbar mot valfri bär och proteinpulvret mot en annan smak. 

1 banan
1/2-1 dl frysta jordgubbar
1 skopa 100% Whey Nougatcreme
Havredryck efter önskad konstistens

1. Skär bananen i mindre bitar och mixa till en slät smet tillsammans med de frysta jordgubbarna.
2. Rör ned proteinpulvret i bärsmeten.
3. Häll i havreydryck tills du får en önskad konsistens.
4. Häll upp smoothien i ett valfritt glas. Drick och njut!

Recept av Emelie Vallström
2017-09-29 @ 08:00:00


Chocolate in my heart och kokosbollar i alla dessa varianter!

1.5 dl fiberhavregryn
1 skopa 100% Whey Chocolate dream
3 msk stevia
2 tsk kakao
50g kvarg

Kokos till rullningen

Baktid: ca 15 min

1. Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.
2. Forma smeten till bollar i valfri storlek.
3. Rulla sedan bollarna i kokos.

Ät och njut!

Recept av EmmaStephanie
2017-09-22 @ 08:00:00


Det är dags att ta till vara på höstens alla äpplen och en redig äppelpaj är helt rätt tillvägagångssätt! 

Smulpaj
1/2 dl havregryn
1 tsk Cocovi kokosolja
1 tsk sötströ
1 msk mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sockerfri sirap eller agavesirap
1 kryddmått kanel

Fyllning
125 g äpple
1 skopa 100% Whey Cinnamonbun

Baktid: ca 30 min

1. Starta ugnen på 175°C
2. Skala och skär frukten i småbitar.
3. Blanda med proteinpulvret och placera i botten av en minipajform, ca 15 x 15 cm.
4. Rör samman ingredienserna till smulpajen till en kletig smet.
5. Häll smeten över frukten i formen och ställ in i ugnen.
6. Låt grädda i ca 20-25 min eller tills du får en gyllene och knäckig yta. 
7. Ta ut och låt svalna något innan servering. Servera gärna tillsammans med proteinpudding eller caseinfluff i vaniljsmak.

Smaklig måltid!

Gör så här: 

Näringsvärde för 1 paj utan tillbehör. 
Energi: 300 kcal
Protein: 21 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 8 g

Recept av Caroline Johansson

2017-09-15 @ 08:00:00



Proteinpannkakor kan man ju inte få för mycket av och dessa är helt underbara! Ett snabbt och smidigt sätt att få i sig en god och härlig frukost!

1 banan
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 - 1 skopa 100% Whey Nougatcreme
Cocovi kokosolja till stekning


1. Mixa alla ingredienser till en jämn smet.
2. Värm stekpannan och smält oljan på medelvärme.
3. Stek pannkakorna tills de blir gyllenbruna.
4. Toppa med bär, frukt och kokos.

Recept av Emelie Vallström

2017-09-08 @ 08:00:00





Vi kan helt enkelt inte få nog av muffins, speciellt inte med chokladsmak! 

2 ägg
1 äggvita
1/2 banan
1dl cashewdryck
30g havregryn
15g Cocovi Kakao
50g 100% Whey Chocolate Dream
1 tsk bakpulver
50g N!CKS Chokladbar
20g kokosflingor

Topping
50g N!CKS Chokladbar
Kokosflingor

Baktid ca 30 min

1. Starta ugnen på 180°C.
2. Mosa bananen och blanda tillsammans med äggen i en bunke.
3. Rör sedan ned cashewdryck, kakao, proteinpulver, havregryn, kokosflingor och bakpulver till en jämn smet. 
4. Ställ fram 8-9 muffinsformar på en plåt.
5. Hacka chokladen i småbitar och lägg några bitar i varje form.
6. Häll i smeten i muffinsformarna.
7. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
8. Smält chokladen till toppingen och bred ut lite på varje muffins när de är klara, strö sedan över kokosflingor.

Låt chokladen stelna något innan du äter dessa.

Recept av Fanny Andersson

2017-09-01 @ 08:00:00

Chokladmuffins kan aldrig gå fel och med en klick proteinfluff på blir det bara bättre!

1 ägg
1 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl havregryn
3 skopor 100% Whey Chocolate Dream
1 tsk bakpulver

Baktid ca 30 min

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Vispa ihop ägget med kakaon i en bunke.
3. Blanda i havregryn, 100% Whey och bakpulver.
4. Häll i mjölken och rör runt tills det blir en jämn smet.
5. Häll sedan i smeten i små formar och stoppa in i ugnen i ca 13 minuter.
6. De är redo att tas ut när mitten fortfarande är lite kladdig.

Ät och njut!

Recept av Alicia Ginard Hellberg
2017-08-25 @ 08:00:00




Småkakor är något man kan äta i oändlighet och dessa kakor har lyckats med den perfekta kombinationen av att vara både proteinrika och goda! Så goda att det vattnas i munnen!

100g mjukt smör
1 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl
1/5 dl 100% Whey Delicious Vanilla
2 msk hackad citronmeliss


Baktid: ca 30 min

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Vispa smör tillsammans med sukrin.
3. Blanda i de övriga ingredienserna  och rör ihop till en deg.
4. Forma degen till små bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Recept av Wiktoria Ahlin
2017-08-18 @ 08:00:00




Detta saftiga bananbröd passar lika bra till frukosten som till fikat och mellanmålet! Det är perfekt att slänga ihop en sats när bananerna blivit lite för mogna!


4 ägg
3-4 dl stevia lättströ eller annan valfri sötning. (Går att uteslutas)
100 g valfritt smör
4 dl mjölk
1 skopa 100 Whey Delicious Vanilla
3 tsk bakpulver
4 mogna bananer
Valfri mängd blåbär

Baktid: ca 90 min

1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötning fluffigt. 
3. Smält smöret och vispa ihop det med äggen och sötningen.
4. Blanda ihop mjöl, proteinpulver och bakpulver i en annan skål. 
5. Vänd sedan försiktigt ned de torra ingredienserna i den andra skålen tills smeten får en jämn yta.
6. Mosa bananerna och häll i dem i skålen tillsammans med blåbären.
7. Häll över smeten i en form och grädda i den nedre delen av ugnen i ca 70 minuter eller tills den inte är kletig i mitten längre.
Låt svalna något innan servering. 

Recept: Malin Gustavsson
2017-08-11 @ 08:00:00

Detta recept är en favorit i repris som Wiktoria Ahlin har sett här på vår hemsida men valt att göra sin egna version av. Enkelt, gott och fullproppat med protein!

Ca 4 portioner.

Pannacotta
5 dl lättmjölk
2 påsar vegegel
2 skopor 100% Whey Nougatcreme


Garnering
2 skopor 6:1:1 Raspberry Soda
3 dl vatten
1 påse vegegel

Tid: ca 30 min + ca 4 timmar i kylskåp

1. Blanda mölk, vegegel och proteinpulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så det ej bränns fast.
2. Ta bort blandningen från spisen och häll upp i serveringsglas. Låt stå i kylskåpet i två timmar. Obs! Se till att pannacottan har stelnat helt innan nästa steg.
3. Blanda BCAA, vatten och vegegel i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. 
4. Ta bort från spisen och ta ut pannacottan ur kylskåpet.
5. Häll garneringen över pannacottan.
6. Ställ in i kylskåpet i ytterligare ett par timmar innan servering.

Denna pannacotta kan med fördel serveras tillsammans med färska jordgubbar!
2017-08-04 @ 08:00:00


Om detta inte är dröm på flaska, så vet jag inte vad! Iskall bcaa slush på dina favoriter!

1/2 skopa Candy Series Sour skulls
1/2 skopa Candy Series Sour pops
1/2 skopa 6:1:1 Watermelon
Vatten
Is

Tid: ca 15 minuter.

1. Mixa en halv skopa Candy Series Sour pops med lite vatten och is med en mixer. Tänk på att inte ha för mycket vatten då isen kommer att smälta. 
2. Lägg i botten av ett valfritt glas. 
3. Gör detsamma med de övriga smakerna och lägg dem i lager i glaset.
4. I med ett sugrör och avnjut på valfritt ställe!

Är dessa smaker inte något för dig? Bara att byta ut mot dina favoriter!

Recept av Wickan Ahlin.
2017-07-28 @ 08:00:00


Klassisk kladdkaka i en lite nyttigare tappning. Hur god som helst!

Kladdkaka
2 skopor 100% Whey Chocolate Dream
10g kakao
10g kokosolja
10g kokosmjöl
10g havremjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 äggvitor

Vaniljsås


Baktid: ca 40 min
30g naturell färskost
100g naturell sojayoghurt
1 skopa 100% Whey Vanilla Pear/Delicious Vanilla


1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Tillsätt därefter övriga ingredienser samtidigt som du rör om. 
4. Häll upp smeten i en form du har smörjt med lite kokosolja.
5. Ställ in i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter.
6. Blanda ingredienserna till vaniljsåsen och häll över kladdkakan vid servering.

Denna kladdkaka passar alldeles utmärkt att serveras tillsammans med varma rårörda bär. 

Recept av Lucia Lövig
2017-07-21 @ 08:00:00



En läskande god dryck fullproppad med din favorit bcaa! Passar lika bra till poolen som till kvällens festligheter.

1/2 skopa Candy Series Sour skulls
1/2 skopa Candy Series Sour pops 
200 ml kallt vatten
1/2 lime
Salt
Is
Naturellt bubbelvatten

Tid: ca 10 min

1. Ta fram ett passande glas.
2. Fukta kanterna på glaset och doppa i salt.
3. Blanda Sour Skulls, Sour pops och vatten i en shaker. Skaka ordentligt.
4. Pressa limen och häll i saften i glaset.
5. Häll i is och fyll ca 1/3 av glaset med bcaa.
6. Fyll resten av glaset med naturellt bubbelvatten.
7. Dekorera glaset med några limeskivor och lite mynta.

Voila, en perfekt svalkande bcaa-drink till varma sommarkvällar! Är du sugen på något lite sötare går det utmärk att byta ut bubbelvattnet mot Sprite Zero, eller varför inte Qlear Drink?

Föredrar du en annan smak på ditt bcaa? Inga problem, följ bara receptet men byt smak. Prova bcaa i blåbärsmak och byt ut isen mot frusna blåbär, eller hallon! 

Recept av Ellen Holmberg
2017-07-14 @ 08:00:00



Hur goda ser inte dessa ut att vara? Så goda att man måste direkt hem och göra några till helgmyset!

1 burk 200g Njie Propud vanilj 
2,5 dl havregryn
1 dl 100% Whey Chocolate dream 
2 msk smält CocoVi kokosolja 
5 msk kaffe
3 msk CocoVi kakao 
1 burk Proteinella
Granola 

Baktid: ca 20 min

1. Lägg ut 12 klickar Protienella på en tallrik och lägg in i frysen en stund.
2. Blanda övriga ingredienser förutom granola och ställ in i frysen i ca 5 minuter.
3. Ta ut smeten och Proteinellan ur frysen.
4- Rulla smeten till bollar och stoppa in en klick Proteinella i mitten på varje. 
5. Avsluta med att rulla bollarna i granolan.

Dessa går alldeles utmärkt att rulla i kokosflingor om man är sugen på de mer klassiska chokladbollarna!

Recept av Wiktoria Ahlin
2017-07-07 @ 08:00:00


Härligt goda havrekakor gjorda på protein! Dessa är smaksatta med 100% Whey Cookies and Cream och russin men det går utmärkt att byta ut både smaken på vassleproteinet och russinen till något annat. Varför inte vassleprotein av vaniljsmak och toppa kakorna med kokosflingor?

Baktid: ca 30 min.
Ger ca 8 kakor.

1,5 dl havregryn
2 msk 100% Whey Cookies and Cream
1 krm salt
1 msk CocoVi kokossocker eller dylikt
2 krm bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 krm kanel eller efter smak
1 msk CocoVi kokosolja
2 msk mjölk
Russin efter smak

1. Starta ugnen på 175°C.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Häll sedan i mjölk och kokosolja. Blanda väl.
4. Rulla små bollar av degen som du sedan plattar ut, ca 1 cm.
5. Tryck i valfri mängd russin i kakorna.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter på ett galler med bakplåtspapper.
7. Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter.

Äts med fördel tillsammans med Barebells milkshake ute i solen!
Recept av Ellen Holmberg.
2017-06-29 @ 14:00:00


Supergoda proteinbollar med smak av vanilj, kokos och citron! 

Baktid: ca 15 min

2 dl 100% Whey Delicious Vanilla
1 dl kokosmjölk
4 1/2 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
Vaniljpulver
Citron
Kokosflingor

1. Blanda alla ingredienserna förutom vaniljpulver, citron och kokosflingor.
2. Ha sedan i vaniljpulver och citronsaft/citronskal efter smak och blanda.
3. Rulla smeten till små bollar och rulla de sedan i kokosflingor.

Färdigt avnjutas!

Recept av Maria Längfors
2017-06-23 @ 08:00:00




Vem älskar inte bananbröd? Detta bananbröd passar lika perfekt till frukost som till mellisen eller varför inte som en lite nyttigare fika?

Baktid: ca 40 min.

2-3 mogna bananer
1 tsk Cocovi kokosolja
1 nypa salt
1 msk kokossocker (efter smak)
1 stort ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
3,5 dl mjöl
Lite kokosolja till formen

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägget hårt.
3. Mosa bananerna och blanda med ägget. 
4. Blanda i de övriga ingredienserna.
5. Smörj en avlång brödform med lite kokosolja.
6. Häll i smeten i formen och låt stå i mitten ugnen i ca 25 min eller tills brödet är gyllenbrunt. 

Går alldeles utmärkt att äta både varm och kall. Serveras gärna tillsammans med chokladpudding och jordgubbar!

Recept av Tia Holm Brodin
2017-06-16 @ 10:00:00


Somrigt goda pannkakor fullproppade med protein som passar alldeles utmärkt till den där härligt långa lördagsfrukosten!
Detta recept passar bra att göra våfflor på också!

Ca 8-10 pannkakor

2 dl havregryn
1,5 skopa 100% Whey Delicious Vanilla 
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 äggvita
1 nypa salt

Garnering

1 skopa 100% Casein Chocolate Sundae
1 dl vatten
Valfri mängd frysta hallon
Bär efter smak

Baktid: ca 40 min.

1. Mixa havregrynen i en mixer till ett mjöl. 
2. Blanda sedan tillsammans med de torra ingredienserna i en bunke.
3. Ha sedan i äggvita och mjölk, och rör runt till en jämn smet. 
4. Stek pannkakorna på medelvärme tills de blir gyllenbruna på båda sidorna.
5. Vispa 100% Casein Chocolate Sundae med vatten och låt stå i kylen över natten.
6. Tina de frysta hallonen och mosa med en gaffel. Går även att koka upp i en kastrull om du föredrar en varm sylt.

Toppa pannkakorna med proteinfluffet, hallonen samt valfria bär. Det går även utmärkt att byta ut proteinfluffet mot Proteinella om du inte hunnit förbereda proteinfluttet över natten.

Recept av Ellen Holmberg
2017-06-09 @ 08:00:00



Dessa goda och härliga muffins tackar man inte nej till! De går snabbt att slänga ihop och innehåller en fantastisk smakkombination av choklad och banan. Mums!

Ca 8 st muffins.

2,5 dl havregryn
2 mogna bananer
1 msk kakako
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk jordnötssmör
4 skopor 100% Gaam Nutrition Whey Banana chocolate

Baktid: ca 30 min

1. Starta ungen på 175°C.
2. Mixa bananerna tillsammans med jordnötssmöret.
3. Blanda i de torra ingredienserna.
4. Fördela smeten i muffinsformar.
5. In i ugnen i ca 15 minuter.

Recept av Maria Längfors

2017-06-02 @ 10:00:00



Denna mumsiga mugcake slänger man snabbt ihop, perfekt när man är sugen på något annorlunda till frukost eller bara vill lyxa till mellisen lite!

1 ägg
1 dl havre
1-2 dl vatten
1 msk kakao
1 nypa bakpulver
1 skopa 100% Whey Chocolate Dream 

Baktid: ca 7 min

1. Blanda alla ingredienser i en shaker och häll det i en kopp. Om du inte vill äta ur koppen kan du hälla i lite olja i den.
2. Ställ in koppen i micron på högvärme i ca två minuter. 

Toppa med valfria bär och ringla över yogurth.

Recept av Tia Holm Brodin

2017-05-26 @ 08:00:00



Fin att titta på och god att äta. Denna smoothie bowl är ett måste! Ät den till mellis, frukost eller helt enkelt för att du är sugen, den passar till alla tillfällen!

1 banan
2 dl frusna hallon
1 dl lättkvarg
1 skopa GAAM Nutrition 100% Whey Delicious Vanilla
Valfri garnering/topping 

Tillagningstid: ca 10 min

1. Mixa banan och hallon till en slät smet.
2. Blanda i lättkvargen och 100% Whey Delicious Vanilla.
3. Häll upp i en skål och toppa med blåbär, jordgubbar, linfrön och kokos. Njut!
2017-05-19 @ 08:00:00


När sommaren är runt hörnet, är det då inte dags för en riktigt härlig smulpaj? Denna goda smulpaj kan du variera innehållet på.
Vi har valt att ha i hallon och blåbär men den funkar lika bra med rabarber och andra goda sommarfrukter!

1 skopa 100% Whey cookies and cream
3 msk kokosmjöl
3 msk riven kokos
2 msk stevia strö
2 krm vaniljpulver eller ett par droppar vaniljextrakt 
1-2 msk vatten
2 msk kokosolja
400-500g blåbär och hallon
2-3 msk stevia strö till bären
Kanel efter smak (valfritt)

Baktid: ca 30 min

Börja med att sätta på ugnen på 160℃.
1. Blanda ihop proteinpulver, kokosmjöl, riven kokos, stevia strö, vaniljpulver/extrakt samt kanel. 
2. Rör sedan ned kokosolja och vatten, blanda allt med händerna och låt stå.
3. Fördela bären i en pajform och blanda med stevia strö.
4. Smula över degen och grädda sedan pajen i ugnen i 15-20 min, eller tills den fått en gyllenbrun färg.

Serveras gärna ljummen med vaniljkvarg eller varför inte Barebells proteinpudding

Recept av Ellen Holmberg.

2017-05-12 @ 10:00:00


När orken och motivationen till en bra och god frukost eller mellanmål inte finns kan man alltid vispa ihop ett gäng drömmiga proteinpannkakor!

Enkelt, gott och snabbt!

 
1 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1 skopa 100% Whey Chocolate Dream

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 ägg

Tillagningstid: ca 35 min

Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet och låt stå i kylen i ca 10 min. Stek sedan i kokosolja på mellanhögvärme tills de blir gyllenbruna. 

Servera gärna tillsammans med härliga bär och ringla över lite Walden Farms pannkakssirap.

Recept av Amanda Carlson

2017-04-28 @ 10:00:00


Vad passar inte bättre på en fredag än härliga Chocolate Chip Cookies?

Dessa slänger du enkelt ihop och är perfekta till helgmyset!


2 msk kakao
2 msk 100 % Whey Cookies and Cream
0,5 dl stevia strö
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
230 g sköljda och avrunna svarta bönor
1 msk mjölk
1 msk kokosolja (eller annat fett)
1/2 tsk vaniljpulver
25 g hackad Barebells Protein Bar Cookies and Cream


Baktid: ca 40 min

Börja med att sätta ugnen på 200°.
1. Blanda ihop kakao, 100% Whey Cookies and Cream, stevia strö samt salt i en bunke och ställ åt sidan.
2. Mixa resten av ingredienserna (förutom chokladen) till en slät smet och blanda sedan i de torra ingredienserna lite i taget.
3. Hacka Barebells Protein Bar Cookies and Cream och rör ned i smeten.
4. Klicka ut smeten på ett bakplåtsklätt galler och platta ut dem lite (de flyter ej ut under gräddningen).
5. Grädda sedan i mitten av ugnen i c 12-15 min eller tills de ser och känns klara.

Låt sedan svalna på ett kallt galler. Förvaras torrt och kallt. 

Ät som den är eller varför inte tillsammans med en Barebells Milshake?

Recept av Ellen Holmberg
2017-04-21 @ 10:30:00



Bananchokladkaka med Chokladfyllning:


Enkelt, gott & krämigt är ledorden i denna mättande kaka. En perfekt kombination, helt enkelt.

Bakas i en liten springform eller silikonform.

Bananchokladkakan:
60 g whey (30 g Banana Chocolate samt 30 g Chocolate Dream från GAAM Nutrition) Köp här!
100 g havremjöl (ev. havregryn som mixas till mjöl)
2 tsk (8 g) bakpulver
0,5-1 dl sötning
1 helt ägg
2 äggvitor
150 g kvarg
1 stor mosad banan

Fyllning:
35 g GAAM Nutrition Casein Chocolate Sundae

Gör såhär:
1. Börja med att sätta ugnen på 190 grader. Smörj din springform med kokosolja (hoppa över om du använder silikonform).
2. Häll whey, havremjöl, bakpulver och sötning i en bunke och blanda.
3. Tillsätt ägg, äggvitor, kvarg och den mosade bananen. Rör till blandat.
4. Häll i din form och skjutsa in i ugnen i ca 25 minuter.
5. Kakan kommer att vara något kladdig i mitten när du tar ut den, så låt den svalna innan du skär den i två.
6. Blanda kaseinet med vatten tills önskad konsistens uppnås. När du delat kakan i två (ett lock och en botten), brer du på kaseinet på botten innan du lägger på locket. 

 

Ät och njut som den är, eller varför inte lyxa till det med en klick jordnöstsmör?

2017-01-08 @ 07:00:00


Lyxiga Proteinvåfflor (ca. 2 st)


Lär dig göra smaskiga & våfflor utan att kompromissa med proteinhalten. Lika perfekt för slöa eftermiddagar som frukost, eller varför inte som en del av en lyxig brunch?

40 g havremjöl (ca 1 dl)
15 g GAAM Whey Strawberry White Chocolate (annan smak går lika bra) Köp här!
2/3 tsk bakpulver
1/2 dl kvarg med jordgubbssmak (ungefär 2-3 msk)
Valfri mängd vaniljpulver
1/2 dl valfri mjölk
2 äggvitor
2 msk sockerfri jordgubbssylt
Alternativt steviadroppar med bärsmak
Kokosolja till våffeljärnet


Gör såhär:

Tillsätt alla ingredienser och vispa till jämn smet.
Olja in dit våffeljärn med kokosolja och häll i smeten. Låt våfflorna gräddas tills klara!

Ät och njut. Servera förslagsvis med sylt, bär eller grädde.
2016-12-27 @ 08:30:35
Proteinrik Nutellacheesecake

Proteinrik nutellacheesecake.

Gör såhär:

1. Sätt ugn på 200 grader.
2. Krossa digestivekexen i små smulor.
3. Smält kokosolja och tillsätt i en bunke tillsammans med kexen. Rör sedan om.
4. Häll ut i en springform och tryck ut tills kompakt.
5.Häll alla ingredienser till fyllningen i en bunke och stavmixa tills du fått en slät smet.
6. Häll ut din smet över botten och grädda i ugnen ca 30 minuter. Din cheesecake kommer förmodligen att dallra något när du tar ut den, men det gör inget då den stelnar i kylen senare.
7. Ställ i kyl tills kall - gärna över natten.

Servera med favorittillbehör, ex. nutella! ​

Ingridientser för botten:
200 g sockerfria digestivekex
50 g kokosolja neutral

Ingridientser till fyllningen:
200 g minikeso.
2 st 150 g kvarg med nötchokladsmak.
200 g Philadelphia light (funkar självklart med vilken fett % som helst).
2 st hela ägg.
2 msk kakao.
2 skopor GAAM Nutrition 100% Whey Premium Chocolate Dream, köp här!
2016-07-07 @ 14:04:19
Så gör du en god & nyttig protein pannacotta i 10 enkla steg.



Detta recept ger dig 4 - 5 portioner.

Ingredienser:
5 dl mjölk (Vi använde mellanmjölk, men går lika bra med annan fetthalt)
2 skopor GAAM Nutrition Strawberry White Chocolate (KÖP HÄR!)
4 stycken gelatinblad (dubbelkolla dosering på förpackningen, varierar från märke till märke)

Lager:
1,5 - 2 skopor GAAM Nutrition BCAA Raspberry Soda (KÖP HÄR!)
3 dl vatten
2 gelatinblad Gelatinblad alt. gelatinpulver (titta på förpackningen & läs hur mycket du ska ha i förhållande till vätska. Varierar beroende på om du har blad eller pulver samt märket)

Gör såhär:
Lägg dina gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Ta fram en kastrull och häll ner mjölken och proteinpulvret. Vispa med en handvisp till klumpfritt.
Koka upp samtidigt som du vispar i grytan, för att vätskan ej ska bränna fast.
Ta av kastrullen från plattan. Låt svalna något.
Ta upp dina gelatinblad och krama ur vätskan. Lägg sedan ner bladen i kastrullen och vispa tills bladen löst sig.
Häll upp kastrullens innehåll i serveringsglas och låt stå några timmar - gärna över natten.

Lager:  
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Blanda BCAA med vatten till klumpfritt. (Vispa eller i shaker).
Krama ur gelatinbladet och lägg i en liten kastrull med några matskedar vatten. Smält och addera till BCAA-blandningen.
När din pannacottabas stelnat, häll på ett lager och stel in i kylen för att stelna.

Dekorera med jordgubbar och servera din proteinbomb!

Hoppas det smakar!

TotaltPer portion
Energi:424kj / 98kcal
Protein:14,9
Kolhydrater:6,3
Varav sockerarter:6,0
Fett:2,2
Mättat fett:1,66
Kostfiber:0,8
2016-03-22 @ 08:39:03

Allt du behöver är:


- 1,5 st sockerfria digestivekex.
- 10 g smält kokosolja.
- 50 g frysta jordgubbar.

- 30 g Philadelphia lightest.

- 100 g vaniljkvarg.

- 1 skopa GAAM Nutrition 100% Casein Premium Strawberry Dessert. Köp här!

Gör såhär:


1. Krossa kexen och smält kokosoljan i micron. Blanda och tryck i en dessertskål.
2. Mixa jordgubbarna. Vispa ihop med en elvisp alla ingredienser i några minuter. 3. Häll över kexkrosset i skålen och låt stå i kylen i 2 timmar.

4. Njut av en god och proteinrik dessert!


Fräsch, god och proteinrik dessert på nolltid!

2015-12-08 @ 10:22:56
Proteinvåfflor 2-4 st
- 1 dl havregryn
- 1 dl äggvita (kan ersättas med 2 ägg)
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
- 10-20 steviadroppar, annan sötning eller 1 skopa GAAM Nutrition 100% Whey Premium.
- kokosolja

Mixa samman alla ingridienser och smaka av. Pensla ett våffeljärn med kokosolja och grädda våfflorna. För att vara extra säker på att våfflan ska hålla samman kan du börja med att bara hälla smet i järnet men inte stänga det. Stänger järnet gör du först när ovansidan på våfflan börjat stelna. Upprepa detta tills smeten är slut. Klart!

Proteinvåfflor gjorda från GAAM Nutrition 100% Whey Premium från Proteinbolaget.se
Proteinvåfflor gjorda på GAAM Nutrition 100% Whey Premium från Proteinbolaget.se
2015-03-26 @ 12:41:02


2 dl bryggt kaffe
0,5 dl äggvita (= 1,5 hel äggvita)
0,25 dl Delicious Vanilla Whey från GAAM Nutrition.
1 dl mjölk eller vatten

Gör kaffe. Vispa äggvitan fluffig och vit. Vispa ner proteinpulver och vatten/mjölk. Häll upp kaffet och toppa med proteinfluffet. Blanda eventuellt lite.

Vanilj- och chiagröt
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
3 dl vatten
1 krm vaniljpulver
0,5-1 krm salt
10 steviadroppar eller annan sötning

Koka havregryn, chiafrön och vatten i 5 minuter. Rör ner vaniljpulver, salt och sötning. Smaka av. Klart!
2015-03-14 @ 10:59:43


Mitt namn är Aso Ramazani, jag är 25 år gammal och jobbar inom VVS-branschen.


Jag bor numera i Stockholm tillsammans med min fru men är ursprungligen från Karlskoga och har mina rötter i Kurdistan.

Jag har styrketränat sen 4-5 år tillbaka och insåg ganska snabbt att jag hade hittat mitt rätta element. Jag började fundera på att tävla för ca 2 år sedan och något år senare mötte jag min nuvarande coach Johan Ederer på gymet, han frågade om jag hade för avsikt att börja tävla framöver och därefter bar det av. Sedan årskiftet 2014 har jag fått äran och träna med honom vilket inte bara har stärkt mig fysiskt men också psykiskt. Jag har gått på strikt kostschema sen mars 2014 och tagit min träning till en ny nivå. Kostschemat har haft olika faser som varit olika tuffa men med Luciapokalen i sikte så har jag kört på utan att ge upp eller titta bakåt. Med stor förväntan ställer jag upp i Mens Physique nästa vecka som blir min tävlingsdebut.

Jag hoppas och tror att det här bara är början för mig eftersom jag verkligen brinner för min träning och jag vet att det enbart är jag själv som kan stå i vägen för mig.

Kosttillskott jag använder mig utav:
BCAA: GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
EAA/Aminosyrakomplex: Scitec Amino Magic
Protein: GAAM Nutrition 100% Whey Premium
Pre-workout: Sportlab Berzerk
Övrigt: Omega3 , Mega MSM , Vitamin-D



2014-11-24 @ 11:42:06


Det är endast två dagar kvar tills Proteinbolagets atlet Dennis Johansson från Älmhult ställer sig på scenen i Karlstad för att ta hem SM guldet i sin klass bodybuilding +75kg juniorer.

Dennis träningsschema:

Måndag: Framsida Lår, vader
Tisdag: Rygg
Torsdag: Axlar, baksida lår
Fredag: Armar, Mage
Lördag: Bröst, vader

Dennis använder följande kosttillskott:

BCAA: GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
EAA/Aminosyrakomplex: Scitec Amino Magic
Protein: GAAM Nutrition 100% Whey Premium
Kolhydrater: Vitargo Carboloader
Pre-workout: BSN NO-Xplode
Övrigt: Omega3 , Mega MSM , Vitamin-D , Vitamin-C


Tidigare meriter:

1:A Alströmertrofén junior långa 2013
1:A Decembercupen öppen juniorklass 2013
1:A Decembercupen +90kg seniorer 2013
1:A Luciapokalen +80kg juniorer 2013

2014-09-04 @ 15:58:07


Mitt namn är Stefan Nilsson och jag bor i Karlskoga tillsammans med min sambo Lotta och 3 st barn.
Jag har styrketränat till och från sedan jag var 16 år med en del längre avbrott då jag provat något annan träningsaktivitet såsom olika kampsporter eller också så har jag inte tränat någonting alls då motivationen har tryt eller något annat kommit i vägen.

De senaste ca 5 åren har jag dock hållit i träningen och siktat på ca 4-5 pass i veckan utan några längre uppehåll vilket känns mycket bra.
Jag har alltid haft det där med att prova på att tävla i byggning i bakhuvudet och förra året så bestämde jag mig att jag skulle göra en satsning. Jag kontaktade en coach som hjälpte mig med kost och träningsupplägg och drog igång och började äta efter kostschema 1 april 2013. Målet var att ställa upp i decembercupen samt luciapokalen samma år i november i Classic Bodybuilding.

Det var en ganska stor omställning då jag för första gången började väga all mat jag åt, tidigare så har jag mestadels ätit vad som fallit mig in för att nu äta riktigt strikt 6 dagar i veckan, hade fria ätardagar på lördagar och dessa var nästintill "religiösa" för mig =)

Allt efter resans gång så justerades kosten samt att kardioträningen ökade så jag skulle komma i mitt livs form till tävlingen. Stundtals så var såklart kämpigt men jag hade redan bestämt mig ifrån dag ett, att är det något jag skall fullfölja så är det detta, då jag haft det i åtanke i så många år. Failure is not an option!

Sagt och gjort, ca 9 månader senare så var jag klar och placerade mig 2:a på decembercupen för Team Proteinbolaget, dessvärre vart det ingen luciapokal för min del då jag vart sjuk och var tvungen att ställa in men allvarligt talat så var jag så väldig nöjd med min tävling på decembercupen så det gjorde mig inte så mycket. Mitt mål var uppnått, att ta mig upp på scenen och prova på att tävla som 39:åring för första gången, sen att det gick utöver min förväntan var bara en en bonus!

Jag måste erkänna att jag fick lite blodad tand av att tävla och jag har fortsatt att sköta kosten hyfsat även om intaget har ökat en hel del =) Nya mål för 2015 är satta men planen är inte lagd ännu men kommer spikas inom kort.



Vilken muskelgrupp föredrar du att träna?

Nu för tiden så har jag någon form av hatkärlek till benträningen, när man har gjort ett riktigt bra benpass så känns det riktigt bra. Så benen får bli svaret, även som sagt att det kan vara en plåga.
Armar har jag annars ganska lätt för tycker jag själv, de har alltid svarat bra på träningen.

Hur lägger du upp din träning inför en vecka?

Måndag: Bröst & Vader
Tisdag: Rygg & Mage
Onsdag: Vila
Torsdag: Axlar & Vader
Fredag: Armar & Mage
Lördag: Vila
Söndag: Ben

Jag räknar benpassen som pass nr 1, dvs på söndag då jag har fyllt på ordentligt med energi under lördagen (ätardag) och som dessutom är en vilodag, allt för att jag skall ha så mycket ork som går till benpasset. Sedan ett par veckor tillbaka så köra jag alla pass på morgonen innan jobbet utan benpassen då jag tränar på eftermiddagen. Det har fungerat riktigt bra hittills, även om det känns lite drygt när klockan ringer 04:51 varje morgon, men man vänjer sig =)

Vilka former av kosttillskott använder du dig av?

Protein: GAAM Nutrition 100% Whey Premium samt Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional (vanilla very berry är absoluta favoriten just nu)
BCAA: GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
PWO: Scitec Nutrition Pow3rd 2.0 
Fettförbrännare: SportLab Red Stack AMP
Övrigt: Omega-3, Multivitamin, kaliumSelf Omninutrition Just Carbs

Hur ser din diet ut just nu?

Just nu är jag offseason och jag äter ca 6 mål om dagen som mestadels består av havregryn/ägg/ris/potatis och kött, mestadels kyckling. Brukar bli en proteindrink till morgongröten och ett par BCAA drinkar till mellanmålen också.

Före träning tar jag 20 gram GAAM Nutrition BCAA 6:1:1 samt 1-2 skopor Scitec Nutrition Pow3rd 2.0
Efter träning: 20 gram GAAM Nutrition BCAA 6:1:1 samt 50 gr Self Omninutrition Just Carbs.

Övrigt

Nu när man har ordet så får jag lov att passa på att tacka min underbara sambo Lotta som ställt upp till 100% på min satsning, utan henne så hade detta inte varit möjligt genomföra. Det kan vara svårt att få ihop det med jobb/träning/familjetid samt alla vardagliga sysslor man har att sköta, och har man inte stöd hemifrån eller en förstående partner så tror jag det är väldigt svårt att få till en tävlingssatsning, iallafall om man har familj och barn.

Jag vill även tacka Johan Ededer som coachade mig, utan din hjälp och kunskap så hade det inte heller gått, tack för all tid och stöd du lade ner under resans gång!
Sist men inte minst så vill jag såklart tacka Proteinbolaget för sponsring, alltid glada miner i butiken när man dyker upp och det är alltid kul att komma förbi och slänga ett par ord med er!

2014-09-02 @ 13:19:52


Swedish Supplements har verkligen lyckats med denna produkt. I vanligt fall brukar jag vara väldigt skeptiskt till sådana kosttillskott, men med Testo Up måste jag verkligen säga att produkten hjälpt mig högt över förväntningarna.

Testo Up håller precis vad den lovar, min styrka under träningspassen kändes oslagbar, jag kände mig dessutom mer uthållig och viljan att köra hårdare kände jag direkt efter första dagen. Inte nog med det så höjdes sexlusten mer också!

Har man fastnat i sin styrketräning och känner att man inte utvecklas mer eller kan öka vikterna så kan jag lova att Testo Up kommer att ge dig en riktig BOOST!

På burken står det att man ska ta 4 på morgonen och 4 innan läggdags. Jag la till 2st tabletter en halvtimme innan träningen för extra effekt. Totalt 10 tabletter om dagen.

Swedish Supplements Testo Up finns att köpa hos Proteinbolaget på www.proteinbolaget.se

Mitt paket brukar alltid komma inom 24h från att jag lagt beställningen!

2014-08-07 @ 16:43:59



Hej!

Mitt namn är Maria Lindskoog och jag bor i Storfors tillsammans med min sambo Ola. Träning är för mig en stor del av mitt liv. Jag tränar 4-5 pass i veckan på gymmet  och går även 4-5 powerwalks i veckan innan frukost.


I juni ställde jag upp Alströmertrofén i Bodyfitness, där jag vann min klass. Jag tävlar aktivt för Team Proteinbolaget, som stöttar mig i mina satsningar, och till vintern ställer jag upp i Luciapokalen, också då i Bodyfitness.


Vilken muskelgrupp föredrar du att träna?
Favoriten är och har alltid varit rygg. Jag har alltid med marklyft i mina ryggpass, som jag tycker är bland de roligaste övningarna och en kanonbra basövning. Andra återkommande övningar är chins, latsdrag och ryggresningar. Oftast kör jag 3-4 set per övning och håller mig mellan 8-12 reps och avslutar med dropset, men emellanåt kör jag pass med lättare vikter och fler reps, upp till 15-20st.


Hur lägger du upp din träning inför en vecka?
Måndag: Ben och mage
Tisdag: Bröst och triceps
Onsdag: Axlar och mage
Torsdag: Vila
Fredag: Rygg och biceps
Lördag: Det jag känner för
Söndag: Vila

Vilka former av kosttillskott använder du dig av?
Protein: GAAM Nutrition 100% Whey PremiumFairing Complete III
BCAA: GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
PWO: Nutramino HEAT
Övrigt: Omega-3, MultivitaminKrealkalyn

Hur ser din diet ut just nu?
Just nu är jag offseason och då ser min dag ut så här:

Måltid 1: 50g havregryn, 30g Fairing Complete 3 / GAAM Nutrition 100% Whey Premium och 20g hallon.
Måltid 2: 125g kvarg/lättkeso och 50g hallon.
Måltid 3: 4 äggvitor
Måltid 4: 150g broccoli, 150g kyckling och 60g råris
Innan träning: 125g lättkeso och 30g hallon
Efter träning: 30g Fairing Complete3 / GAAM Nutrition 100% Whey Premium och 2 riskakor
Måltid 5: 150g broccoli, 150g kyckling och 150g potatis
Måltid 6: 125g kvarg och 20g hallon

Ålder: 32 år
Hemort: Storfors
Tävlar i: Bodyfitness
Vikt on/off: 57kg/65kg
Tränat sedan: Till och från sedan 2003, gymsatsning sedan 2013
Instagram: marialindskoog
Meriter: 1:a Alströmertrofén 2014, Bodyfitness mellan+








2014-08-04 @ 17:55:42


Hej,
Mitt namn är Dennis Johansson och jag är för närvarande Bosatt i Älmhult där jag bor med min Flickvän Emelie.Min fritid består av träning, både egen träning men även med att hjälpa andra att nå sina mål.Jag tränar 5-6 pass i veckan och tävlar aktivt för Team Proteinbolaget med Ägarna Mårten och Adam i spetsen som förser mig med nödvändiga kosttillskott till mina satsningar.Jag har tävlat 4 gånger och vunnit samtliga gånger. Sist på agendan var Luciapokalen 2013 där jag tävlade i +80 Juniorer och vann.Framtida mål ligger mot Junior SM i September och förhoppningsvis VM i Oktober.Hoppas många av er vill följa min resa och motiveras.

Vilken muskelgrupp föredrar du att träna?

Min specialite är armar. Det är vad jag själv anser är bäst på mig. Mitt tips till dig som vill bygga bra armar är att inte stirra sig blind på hur mycket vikt du lyfter, utan hur du utför övningen och framförallt hur det känns i muskeln. Både bicep och tricep är små muskler och kräver isolation för att utvecklas. Därför är det enligt mig viktigt att man håller utförandet strikt och inte lastar på mer vikt än att man klarar av att ha en bra kontakt och känsla i bicep eller tricep.

Just för bicep är jag ingen kille som gillar att träna i maskiner utan det ska vara back to basic helt och hållet. Tillbaka till 1970-1990 talet där maskiner inte fanns i samma utsträckning som nu.
Därför gillar jag att köra Både Hantel och Hammercurl samt Z-stångcurl för mina bicep. Repetionerna brukar landa runt 10-12 då det är där vi stimlurerar de muskelfibrerna vi vill åt mest för tillväxt.
Jag brukar köra 4 set per övning där 1-2 set är uppvärmingset. Man måste ha en bra känsla i övningen och det kan ta 1-2 set att få.

Hur lägger du upp din träning inför en vecka?
Måndag: Framsida Lår, vader
Tisdag: Rygg
Torsdag: Axlar, baksida lår
Fredag: Armar, Mage
Lördag: Bröst, vader

Vilka former av kosttillskott använder du dig utav?
BCAA: GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
EAA/Aminosyrakomplex: Scitec Amino Magic
Protein: GAAM Nutrition 100% Whey Premium
Kolhydrater: Vitargo Carboloader
Pre-workout: BSN NO-Xplode
Övrigt: Omega3 , Mega MSM , Vitamin-D , Vitamin-C

Hur ser din diet ut just nu?
Just nu när jag är "offseason" så lägger jag och min choach upp min kost såhär:

Frukost 1: 200g havregryn, 4 ägg, 40g GAAM Nutrition 100% Whey Premium
Frukost 2: 2 ägg, 50 g havregryn, 20g GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
Middag: 200g kycklingfile, 125g okokt ris
Mellanmål: 100g havregryn tillsammans med 40g GAAM Nutrition 100% Whey Premium
Före träning: 75g Vitargo, 5g glutamin, 5g Arginine, 15g GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
Under passet : 15g GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
Efter passet: 50g vitargo, 20g GAAM Nutrition BCAA 6:1:1
Postworkout-målet: 550g ugnstekt potatis, 200 g ryggbiff
Innan läggdags: 200g lax, 4 ägg. Ev lite potatis om jag är hungrigare.

Om man vill ta hjälp av dig för att nå sina mål, hur gör man då?
Jo, somsagt så hjälper jag till med diverse tränings och kostscheman till den som vill ha hjälp med att nå sina mål. Det går bra att kontakta mig på dennispowerball@hotmail.com


Är ni intresserade av att se mer av Dennis Johansson så kan ni följa hans nya mål på Instagram @Djohanssoon

Fler bilder på Dennis:



2014-06-26 @ 07:34:54