Chlorella – Chlorella innehåll med hälsoeffekter – Proteinbolaget
Logga in
Historik

Chlorella

Kanske har du läs om grönalgers positiva hälsoeffekter? Chlorella består av dessa encelliga grönalger som förser dig med ordentliga nyttigheter – mineraler, antioxidanter och vitaminer. Köp Chlorella och upptäck de goda sidorna både vid träning och till vardags. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 4 av 4

Senast besökta produkter

Superalgen Chlorella – Innehåll

Chlorella sticker verkligen ut ur mängden med sitt nyttiga innehåll som ger en ordentlig boost för kroppen.

  • Den är full av antioxidanter, vitaminer och mineraler
  • Den innehåller mängder med klorofyll (syns på den knallgröna färgen)
  • Den har nyttiga fettsyror
  • Är en god källa till protein
  • Den rensar ut och fungerar som en detox

Vad kan man göra med Chlorella?

Chlorella är bra för din inre och yttre hälsa eftersom de två går hand i hand. Den är ett fantastiskt komplement till din vanliga kost och kan intas som tabletter eller strös som pulver på till exempel yoghurt eller filmjölk. Du kan även hälla i lite av algen i smoothies, juicer och pannkakssmet.

Vad är Chlorella bra för?

Chlorella är ett bra kosttillskott för veganer och vegetarianer då det består av ca 60 % vegetabilisk protein – med alla essentiella aminosyror. Detta är särskilt bra om du är vegetarian och tränar mycket. Då behöver du mer protein för att främja muskeltillväxten. Den som tränar behöver god syretillförsel – något som Chlorella är bra på att ge.

Bästa doseringen

Börja med Chlorella i mindre doser och utöka med tiden så att kroppen får vänja sig successivt. Om du tar kapslar och tabletter kan du vara säker på att få i dig tillräcklig mängd eftersom de redan har försetts med rätt dosering.

TIPS! Bästa effekten av Chlorella får du om du tar det i omgångar och gör uppehåll då och då.