Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Pris
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-34%
Lagerrensning
7 GAAM No Whey:st 500 g
Fler varianter
-8%
Summer Sale
91 GAAM Clear Whey 400 g
Fler varianter
229 kr 249 kr
-5%
Paketpris
101 2 x GAAM 100% Whey Premium 1 kg
Fler varianter
-39%
Summer sale
11 fitnessjunkie Protein 900 g Vassleprotein
Fler varianter
-15%
Summer Sale
42 BioTechUSA Iso Whey Zero Laktosfri 2.27 kg Vassleprotein
Fler varianter
-10%
Paketpris
67 4 x GAAM 100% Whey Premium 1 kg
Fler varianter
-17%
Summer Sale
42 GAAM Whey & Oats 1 kg Blandprotein
Fler varianter
-30%
Golden Deals!
12 Self Omninutrition Micro Whey Active 1 kg Vassleprotein
Fler varianter
15 GAAM Whey 500 g Vassleprotein
Fler varianter
-2%
Summer Sale
8 2 x GAAM Clear Whey 400 g
Fler varianter
-20%
Summer sale
12 Scitec Nutrition 100% Whey Isolate 2 kg Vassleprotein
Fler varianter
-15%
Summer Sale
2 Swedish Supplements Lifestyle Whey 900 g Vassleprotein
Fler varianter
Nyhet
0 GAAM Clear Whey 25 g
Fler varianter
-5%
Summer Sale
8 15 x GAAM Whey MIX 33 g Vassleprotein Portionspåse
Fler varianter
-20%
Summer Sale
4 BioTechUSA Hydro Whey Zero 1.8 kg Vassleprotein
Fler varianter
-15%
Kampanj
10 Aware Nutrition Clear Whey 500 g
Fler varianter
Artikel 28 av 79

Vad är vassle och vassleprotein?

Det engelska namnet för vassleprotein är whey protein. Detta protein utgör ca 20% av mjölken och resten består av ämnet kasein. Det är av vassle man sedan tillverkar ostprodukter. Filtreringens styrka av vasslen spelar stor roll beroende på hur hög proteinhalt man är ute efter. Ju högre filtrering desto högre proteinhalt. 

Vassle - muskelbyggande & fettförbrännande egenskaper

Proteinet är bland det vanligaste proteinet som personer som tränar väljer att ta som proteintillskott på grund av det goda ryktet att bygga muskler snabbt och effektivt. Det innehåller de grenade aminosyrorna leucin, valin och isoleucin som har gynnsamma egenskaper för att bygga upp muskelfibrerna. Dock passar proteinet lika bra för den som vill öka sin fettförbränning.

Varför välja vassle?

  • Muskeluppbyggnad och återhämtning: Vassleprotein är känt för sin förmåga att öka muskelproteinsyntesen och främja muskeluppbyggnad. Detta gör det till ett utmärtk tillskott för idrottare som vill förbättra sina träningsresultat. Du hittar även vassleprotein i goda proteinbars på grund av dess fördelar.
  • Snabb upptagning och effektivitet: Eftersom vassleproteinet har en hög biotillgänglighet absorberas det snabbt av kroppen. Perfekt alternativ för den som snabbt vill tillgodose kroppens proteinbehov efter träning.


Så tar man vassleprotein

Vassleprotein är mångsidigt och kan användas på många olika sätt! Blanda det med fördel med vatten eller mjölk för en snabb och god proteindrink efter träning. Eller varför inte inkludera det i dina smoothies och andra recept för att öka proteinhalten i din kost? Det är endast fantasin som sätter gränser med vad du kan göra med vassleprotein.

Vilket vassleprotein passar mig?

Om du ligger i hårdträning är vassleprotein bland det bästa du kan välja för att se resultat snabbt. Vilken typ du ska välja, koncentrat, isolat eller hydrosylat, beror på hur känslig din mage är samt hur snabbt du vill att din kropp ska ta upp proteinet. Här på Proteinbolaget säljer vi alla typer av vassleproteinpulver. Här går vi igenom de olika typerna av vassle för att hjälpa dig välja rätt vassleprotein.

Vassleprotein delas in i tre stycken typer – isolat, hydrolysat och koncentrat. Indelningen talar om hur hög proteinhalt det finns i produkten och här förklarar vi skillnaden.

Isolat

Om du tränar riktigt hårt och samtidigt är laktoskänslig, är det vassleproteinisolat du ska välja. Isolat innebär att proteinfraktionerna isoleras efter den vanliga filtreringen av vassleprotein – filtrering sker ytterligare ett steg. Det är alltså rent protein du får i dig och ingenting annat som finns i vasslen. Det finns olika filtreringsmetoder för att framställa isolat, varav den billigaste kallas membranfiltrering. Korsflödesfiltrering och jonbyteskromatografifiltrering är de andra, den sistnämnda ger den högsta renheten på upp till 97% protein. Vanliga isolat innehåller annars ca 90-93% rent protein. I folkmun är isolat vad man brukar kalla whey 100. 

Hydrolysat

Vill du ha ett ännu snabbare upptag av vassleprotein ska du välja vassleproteinhydrolysat. Hydrolysat är ett förspjälkat isolat där proteas-enzymet delar proteinet i ännu mindre beståndsdelar. Denna process sker egentligen i vår magsäck men eftersom det redan är fixat innan du intar kosttillskottet, så passerar det magsäcken och gör omedelbar nytta.

OBS! Blanda inte hydrolysat med koncentrat eller mjölk då upptagningsförmågan påverkas negativt.

Koncentrat

Vid koncentrat innehåller vassleproteinet även några få andra delar som funnits i det ursprungliga livsmedlet. Detta är den vanligaste vassleproteintillskottet som finns att köpa. I vassleproteinkoncentrat finns även lite fett och laktos kvar vilket kan vara bra för dig att veta om du har känslig mage – då bör du använda isolat eller hydrolysat. Ur rent hälsoperspektiv är det dock bättre eftersom det är mer naturligt, men det kan som sagt ge dig en uppblåst mage. I folkmun är koncentrat vad man brukar kalla whey 80.

Billigt vassleprotein hos Proteinbolaget

Att upprätthålla en hälsosam livsstil ska inte vara kostsamt. Därför hittar du här på Proteinbolaget ett brett utbud av billigt vassleprotein som inte tummar på kvalitet. Så att du kan nå dina träningsmål utan att tömma plånboken!

Oavsett om du är en idrottare eller bara strävar efter en hälsosam livsstil, kan vassleprotein vara en ovärderlig del av din kost. Utforska vårt sortiment av prisvärda vassleprotein och ge din träning och återhämtning en boost redan idag!

Läs artiklarna Allt du behöver veta om vassleprotein, Kasein eller vassle - vilket protein är bäst eller vårt Vassleprotein bäst i test för mer tips och råd.