Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Kampanj
16 Sportlab Maximum Drain 60 caps
-19%
Kampanj
52 GAAM Waterloss 90 caps
Fler varianter
-15%
Kampanj
8 2 x GAAM Waterloss 90 caps
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
3  Better You Fitness caps Med Koffein 60 caps
-10%
Kampanj
4 3 x GAAM Waterloss 90 caps
Fler varianter
Artikel 9 av 9

Vad är vätskedrivande kosttillskott?

Vätskedrivande tabletter och annan form av vätskedrivande kosttillskott är vanliga kosttillskott som är utformade för att hjälpa till att öka urinproduktionen och därmed också minska överflödig vätska i kroppen. Dessa tabletter eller kapslar innehåller vanligtvis en kombination av naturliga diuretika, såsom maskrosrot, nässel och grönt te, samt vitaminer och mineraler som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam vätskebalans.

Det är viktigt att skilja på naturliga vätskedrivande kosttillskott och medicinsk diuretika, som är läkemedel som ordineras av läkare för att behandla medicinska tillstånd som högt blodtryck eller hjärtsvikt. Diuretika är kraftfulla läkemedel som kan ha biverkningar och interagera med andra mediciner, medan naturliga vätskedrivande tabletter eller kapslar ofta har färre biverkningar och är säkrare för generellt bruk. Självklart hittar du både vätskedrivande tabletter och kapslar hos Proteinbolaget.

Hur tappar man vätska snabbt?

För att snabbt tappa vätska kan du kombinera flera av de tips som nämnts tidigare. Här är en kort sammanfattning av strategier för att snabbt minska vätskeretention:

  • Använd naturliga vätskedrivande tabletter eller kosttillskott
  • Öka ditt vattenintag
  • Justera din kost för att inkludera mer kalium och mindre salt
  • Motionera regelbundet

Varför samlar kroppen på sig vätska?

Det finns en del orsaker till att kroppen samlar på sig vätska. En vanlig orsak kan vara en dålig kosthållning eller ett överdrivet intag av salt som lätt binder vätska. En annan oväntad men sannolik orsak kan även vara för lågt intag av vatten. Det kan därför vara gynnsamt att konstigt nog dricka mer vatten för att få kroppen att släppa vätska som den samlat på sig. Kolhydrater kan också påverka vätskebalansen i kroppen. Det beror på att överskottet av energin vi får av kolhydrater sparas i musklerna i form av glykogen, vilket gärna drar till sig vätska.

Framhäv dina muskler och nå rätt vikt

Många ser också fördelen i att använda sig av vätskedrivande kosttillskott för att framhäva sin muskulatur eller för att maximera reningseffekten i kroppen under en detox. För dig som tävlar inom fitness eller en sport där viktklasser tillämpas är vätskedrivande tillskott vanligt innan invägningen för att hamna på rätt vikt.