Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Pris
Artikel 12 av 12

Yogamattor för nybörjare och riktiga yogin

Om du är en nybörjare av yoga kan du börja med en standardmatta eftersom du förmodligen inte hunnit falla för en specifik typ av yoga ännu. När du senare vill utforska andra former av yoga såsom ashtanga, hot yoga eller yinyoga kan du prova dig fram med anpassade mattor.

Olika tjocklekar på träningsmattor

Det finns både tjockare och tunnare yogamattor som passar för olika typer av yoga. Valet på tjocklek beror även på om du kanske har ont i knäna eller i handlederna och behöver mer stöd. En yogafilt kan vara ett extra stöd att ha under knäna.

  • Den tjockare mattan lämpar sig normalt bättre för lugnare varianter av yoga, till exempel kundaliniyoga.
  • Den tunnare mattan passar bättre för tuffare former när du verkligen måste tänka på balansen, såsom vinyasayoga.

TIPS!
Önskar du en tjockare yogamatta kan du med tips från oss köpa exempelvis Tiguar Deluxe i riktigt hög kvalitet. Om du vill ha mattan till att träna annat än yoga, till exempel aerobics, har vi mattan Workout från Tiguar.

Tänk på att en tunnare yogamatta kan vara bra att ha med om du reser mycket eftersom den lättare går in i en ryggsäck eller väska.

Andra träningsformer med en yogamatta

Yogamattan är en perfekt träningsmatta även när du tränar andra pass som pilates, styrka eller stretching efter att du har varit på en lång löprunda eller deltagit på ett svettigt spinningpass. Hitta dina favoriter av yogamattor på Proteinbolaget.