Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
-15%
Kampanj
13 BioTechUSA Fenugreek 60 caps
-18%
Kampanj
6 GAAM Fenugreek 90 caps
-13%
Kampanj
1 2 x GAAM Fenugreek 90 caps
-9%
Kampanj
1 3 x GAAM Fenugreek 90 caps
Artikel 5 av 5

Fenugreek och bockhornsklöver som kosttillskott

Bockhornsklöver, eller fenugreek på engelska är troligtvis säkert i de mängder som vanligtvis finns i kosttillskott, men dess säkerhet i större doser är osäker. Det bör inte användas som ett kosttillskott av barn.

Möjliga biverkningar inkluderar diarré, illamående och andra magbesvär, samt sällan yrsel och huvudvärk. Stora doser kan leda till farligt lågt blodsocker. Bockhornsklöver kan också orsaka allergiska reaktioner, och fall av leverskador har rapporterats hos personer som tagit fenugreek ensamt eller i kombination med andra örter.

Under graviditet är fenugreek inte säkert i mängder större än de som finns i livsmedel och har kopplats till ökad risk för fosterskador hos både djur och människor. Det är oklart om det är säkert att använda fenugreek i större mängder än de som finns i livsmedel under amning.

Hälsofördelar med bockhornsklöver

  • Stöd för matsmältningen: Bockhornsklöver har traditionellt använts för att förbättra matsmältningen och lindra magbesvär. Den innehåller fibrer som kan hjälpa till att reglera matsmältningssystemet och lindra förstoppning. Dessutom kan bockhornsklöver bidra till att minska gaser och uppblåsthet.
  • Hormonell balans: Örten kan ha en positiv effekt på hormonbalansen hos både män och kvinnor. Den kan bidra till att lindra symtom på PMS och menopaus, och kan även öka testosteronnivåer hos män.
  • Stärker immunförsvaret: Bockhornsklöver är rik på antioxidanter och kan bidra till ett starkare immunförsvar. Antioxidanterna kan skydda kroppen mot fria radikaler, som kan orsaka cellskador och sjukdomar.
  • Naturligt kosttillskott: Bockhornsklöver är en bra källa till vitaminer och mineraler, inklusive järn, magnesium och kalium. Det kan vara ett bra alternativ för dig som vill öka ditt intag av näringsämnen på ett naturligt sätt.

Vanliga frågor om bockhornsklöver

Kan jag få biverkningar av bockhornsklöver?

Bockhornsklöver anses generellt vara säkert att använda i rekommenderade doser. Men det kan orsaka vissa biverkningar hos vissa personer, bland annat magbesvär, illamående, gasbildning och diarré. Sluta ta tillskottet om du märker av såna biverkningar.

Var kan jag köpa bockhornsklöver?

Hos oss på Proteinbolaget kan du köpa kosttillskott med bockhornsklöver i ett brett utbud. Vi har bockhornsklöver eller fenugreek från välkända och pålitliga varumärken, samt i många olika former så att du kan välja något som passar dig.

Vilka är de vanligaste användningsområdena för bockhornsklöver?

Bockhornsklöver kan användas för många olika ändamål. Vissa använder det som en krydda i matlagning för en mustig och bitter smak. Därför användas oftast bockhornsklöver i indiska, pakistanska och persiska rätter som gryter, curryr och dahl. Vissa tar det även för att stimulera mjölkproduktionen hos ammande kvinnor, lindra matsmältningen på grund av sin prebiotiska effekt och lindra symtomt vid klimakteriet.