Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Lagerrensning
3 Gorilla Wear Ashton Pro Boxing Gloves Red & Black
Fler varianter
-30%
Kampanj
2 Gorilla Wear Vaiden Boxing Shorts Army Green Camo
Fler varianter
-30%
Kampanj
0 Gorilla Wear Kensington MMA Fightshorts Army Green Camo
Fler varianter
-30%
Kampanj
1 Gorilla Wear Vaiden Boxing Shorts Black Grey Camo
Fler varianter
-30%
Kampanj
0 Gorilla Wear Murdo Muay Thai / Kickboxing Shorts Black & Grey Camo
Fler varianter
-30%
Kampanj
0 Gorilla Wear Kensington MMA Fightshorts Black & Grey Camo
Fler varianter
Artikel 18 av 18

Alla varianter för dig som vill slå, sparka och brottas!

Att utöva kampsport har flera fördelar: du lär dig självförsvar och du får motion och en utvecklar mentalt fokus. Alla kampsporter handlar i viss mån om att slå, brottas eller sparka mot en motståndare – i vissa fall med strikta regler, i andra fall utan några som helst riktlinjer.

Boxning

I boxning slår du mot en motståndare i en ring för att med hjälp av snabba rörelser, kvicktänkta reflexer och tekniker besegra personen mitt emot dig med olika slag. Boxning ger rejäl uthållighet och styrka på samma gång. Ett par boxningshandskar, lindor, en hjälm samt boxningsshorts – sedan är du redo för en match.

Brottning

I brottning ska du försöka överträffa och besegra motståndaren genom fasthållning, grepp och kast. Brottning är en urgammal kampsport som också ingår i Olympiska spelen. Ur sporten har andra former utvecklats såsom sumobrottning, grappling och judo.

Grappling

Grappling liknar brottning dock med mer användning av händerna för att försöka låsa motståndaren i olika ställningar som försvårar för denne att röra sig. Ordet grappling kommer från det engelska ordet grab som betyder greppa.

Thaiboxning eller Muay Thai

Muay thai eller thaiboxning som den också kallas är en tuffare kampsport där det mesta är tillåtet. Här sparkar, slår och boxas du med motståndaren med full kraft, och därför är det viktigt att du skyddar vissa kroppsdelar mot hårda stötar och slag.

Produkttips! Använd tandskydd, benskydd och lindor runt händer för att underlätta under fighten. Vi säljer även snygga thaiboxningsshorts i hög kvalitet.

MMA

MMA står för Mixed martial arts och är en kampsport som liknar thaiboxning. Dock är det två vitt skilda sporter eftersom MMA är en kombination av flera kampsporter och tekniker medan thaiboxning endast har en egen stil. Det finns också vissa regler för vad du inte får göra mot motståndaren i MMA, såsom att bita, nypas eller sparka mot skrevet.

Produkttips! Produkter som används vid utövandet är MMA-handskar samt benskydd. Du kan hitta det hos oss.

BJJ

BJJ är en brasiliansk form av ju-jutsu förkortad BJJ. Den har snabbt blivit en av världens mest utövade och populäraste kampsporter och riktar sig till alla åldrar och erfarenhetsnivåer. Det som är kul i BJJ är att tekniken ofta vinner över styrka och storlek vilket gör att en mindre motståndare faktiskt kan övermanna en större person. Till stor del liknar den en mix mellan japansk ju-jutsu och grappling.

Andra kampsporter

Utöver de ovan listade träningsformerna inom kampsport får vi naturligtvis inte glömma bort exemplen som karate, ju-jutsu, taekwando och aikido som alla bygger på självförsvarstekniker. Prova dig fram för att hitta just din favorit!

Glöm inte att lindra ömma muskler!

När du utövar kampsport är det lätt hänt att du ramlar eller att du får slag som känns av ordentligt. Använd gärna liniment och kinetisk tejp om du har ont någonstans samt för att förhindra att skadan förvärras.

Hitta produkter för din kampsport!

Vissa kampsporter kräver inte mer än en dräkt och ett listigt psyke för att kunna utövas korrekt. I andra kampsporter är det extra viktigt med benskydd, lindor och tandskydd när sparkar och slag förekommer. Även specifika kläder ska användas inom vissa grenar, såsom Muay Thai-shorts till exempel. Fråga gärna oss på Proteinbolaget om vilka tillbehör du ska ha till just din favoritsport. Vi guidar dig rätt från början!