Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Måltidsersättning bäst i test 2024

Vill du gå ner i vikt, få kontroll över ditt matintag eller bara se till att du får i dig alla de näringsämnen du behöver? Då kan en måltidsersättning vara en perfekt lösning för dig. Och vi förstår att i en djungel av olika måltidsersättningar att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt. I den här artikeln jämför vi fyra av våra mest populära och bästsäljande måltidsersättningar från GAAM, Homie, Fairing och Self Omninutrition.

Kort om måltidsersättning

Kosttillskott som måltidsersättning är vanligt inom fitness- och hälsobranschen och innehåller protein, fett, kolhydrater, fibrer, vitaminer och mineraler. De används för att effektivt gå ner i vikt genom att skapa ett kaloriunderskott, samt för att kontrollera sitt kaloriintag eftersom man vet hur många kalorier varje portion innehåller.

En måltidsersättning är inte en mirakelkur för viktnedgång och bör endast användas som ett komplement till en hälsosam kost och regelbunden motion, samt under en kortare period.

Bra saker att tänka på när du ska välja måltidsersättning

 • Innehåll: Se till att din nya måltidsersättning innehåller alla essentiella näringsämnen du behöver - protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler. 
 • Tillsatser: Var uppmärksam på att vissa måltidsersättningar innehåller tillsatt socker
 • Smak och konsistens: Eftersom du kommer att konsumera måltidsersättningen regelbundet eller ofta är det klokt att prova olika smaker och konsistenser för att hitta din favorit.
 • Pris kontra kvalitet: Måltidsersättningar finns i olika prisklasser, låga som höga. Det är smart att jämföra priser för att säkerställa att du får bästa möjliga värde för dina pengar, men kom ihåg att det dyraste alternativet inte alltid är det bästa. Granska innehållet ordentligt.
 • Lyssna på din kropp: Den bästa måltidsersättningen är det som du gillar att använda och som ger önskat resultat för dig och din kropp.

Se fler måltidsersättningar bland vårt stora utbud

Så har vi jämfört måltidsersättningarna

När det gäller att köpa måltidsersättning är innehåll och smak det viktigaste. I vårt test har vi noga utvärderat tillskotten baserat på innehåll, smak, pris och kundbetyg. Vi har mätt pris per portion för att avgöra vilken måltidsersättning som är den mest kostnadseffektiva. Innehåll och smak har vi bedömt utifrån näringsämnen, konsistens och eventuella tillsatser.

Resultat: Måltidsersättning bäst i test 2024

Testvinnare!

GAAM Meal Solution 900 g Måltidsersättning

Bäst smak och konsistens samt bra innehåll.

2:a plats.

Homie Good to Go 600 g

Bäst pris och goda smaker att välja på. 

3:e plats.

Fairing Complete Diet New Formula 1 kg

Bra smak och innehåll samt höga kundbetyg.

4:e plats.

Self Omninutrition Diet Meal

Bra pris sett till pris per portion och högvärdigt innehåll.

Testvinnare! GAAM Meal Solution 900 g Måltidsersättning

Passar dig som

är ute efter en högkvalitativ måltidsersättning som är god, lätt att dricka och låg på kalorier.

Sammanfattning

GAAM Meal Solution är en komplett och fullvärdig måltidslösning för dig som söker ett smidigt och hälsosamt alternativ. Produkten är framtagen för att finnas där som ett alternativ för någon av dagens alla måltider som ibland kan utebli. GAAM Meal Solution har ett högt proteininnehåll, essentiella aminosyror och fibrer som säkerställer en ordentlig måltidsersättning.

Målsättningen är att kunna erbjuda alla en snabb och smidig lösning för att komplettera någon av dagens måltider istället för att de ska utebli. På så sätt är GAAM Meal Solution en produkt som passar såväl som ett gott mellanmål eller som en snabb lunch under dina stressigaste dagar, oavsett om du är på resande fot, på jobbet eller hemma.

GAAM Meal Solution har lagt stort fokus på att inkludera alla viktiga ämnen som kroppen behöver under en måltid, men har trots detta ett lägre kaloriinnehåll än många andra måltidsalternativ.

Produkten innehåller såväl kostfibrer som viktiga vitaminer och mineraler för att förse kroppen med det som behövs för att motsvara en måltid. Maltodextrin finns också i produkten som hjälper dig att få snabb energi.

Tänk på att produkten innehåller vassleprotein, vilket gör den olämplig för den som är allergisk mot mjölkprotein.

GAAM Meal Solution har ett pris på 19,93 kr per portion och ger ca 15 portioner (60 g per portion). Det gör påsen till ett av de dyrare alternativen sett till pris per portion, men det högvärdiga innehållet gör det värt pengarna.

Produkten har många recensioner som intygar att den är den bästa när det kommer till smak och konsistens samt är ett bra komplement i en viktminskningsresa. Detta gör att GAAM Meal Solution intar första placeringen, med höga poäng inom innehåll, smak och kundbetyg.

+Fördelar

 • 226 kcal per portion
 • Innehåller vitaminer & mineraler
 • Minskar sötsug
 • 21 g protein per servering

Läs mer och köp produkten här: GAAM Meal Solution 900 g Måltidsersättning 

2:a plats. Homie Good to Go 600 g

Passar dig som

är ute efter en billig måltidsersättning med bra innehåll och många smaker att välja på.

Sammanfattning

Good to Go är mer än bara en måltidsersättning; det är en komplett näringslösning. Varje portion ger en noggrant utvald mängd vitaminer, mineraler, kolhydrater, protein, fetter och fibrer. Dessutom bidrar levande mjölksyrabakterier till att upprätthålla en balanserad maghälsa.

En enda portion av Good to Go uppfyller 30% av ditt dagliga behov av vitaminer och mineraler. Dess hållbara ingredienser garanterar minimal miljöpåverkan, vilket gör det till ett ansvarsfullt val för din kost.

En unik egenskap hos Homie Good to Go är att den är helt fri från animaliska proteiner, och istället använder växtbaserade proteiner, vilket gör den idealisk för personer med allergi mot mjölkprotein och för veganer.

Det som verkligen skiljer Homie Good to Go från mängden är dess imponerande innehåll. Med ett högt proteininnehåll och en komplett aminosyraprofil sticker den ut. Dessutom innehåller varje portion hela 7,5 gram fibrer, vilket är 3,5 gram mer än vår testvinnare GAAM Meal Solution.

Trots dess många fördelar, bör det noteras att kaloriinnehållet per portion för Good to Go är 402, jämfört med testvinnarens 226 per portion. Detta kan vara en viktig faktor för de som följer en strikt kalorireducerad diet.

Om du prioriterar högt proteininnehåll, god smak och rikligt med fibrer i din måltidsersättning, är Homie Good to Go ett utmärkt val. För de som är mer kalorimedvetna är GAAM Meal Solution ett bättre alternativ.

Homie Good to Go kostar endast 14,90 kr per portion, vilket ger dig cirka 10 portioner per förpackning (60 g per portion). Det gör Homie Good to Go till den billigaste måltidsersättningen i testet när det gäller kostnad per portion. Däremot är recensioner om produkten delade, med varierande åsikter om dess smak och konsistens.

+Fördelar

 • Helt vegansk
 • Levande bakteriekultur
 • Växtbaserade proteiner
 • Inget tillsatt socker

Läs mer och köp produkten här: Homie Good to Go 600 g

3:e plats. Fairing Complete Diet New Formula 1 kg

Passar dig som

är ute efter en måltidsersättning anpassad för en strikt kalorireducerad diet.

Sammanfattning

Fairing Complete Diet erbjuder allt du behöver under ett helt dygn! Med tre portioner dagligen tillgodoser du kroppens behov av både makro- och mikronäringsämnen.

Denna diet har ett lågt energiinnehåll, vilket möjliggör snabb viktnedgång samtidigt som du får i dig tillräckligt med protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. 

Dess låga glykemiska index (GI) hjälper till att hålla insulinet i schack mellan måltider, tack vare användningen av fruktos och palatinos som huvudsakliga kolhydratkällor.

Dessutom är den rik på protein, essentiella aminosyror och fibrer, vilket säkerställer att den är en effektiv måltidsersättning. Däremot innehåller den extrakt av Garcinia cambogia som ger en oklar effekt, vilket drar ner poäng inom innehållskategorin.

Fairing Complete Diet New Formula har ett pris på 20,43 k/per portion och ger ca 21 portioner (46 g per portion). Det gör produkten till det dyraste alternativet sett till pris per portion.

Denna måltidsersättning har höga kundbetyg, med många kunder intygar att produkten smakar gott och är lätt att dricka. Detta i kombination med sitt högkvalitativa innehåll säkerställer produkten på en tredje placering.

OBS! Fairing är tydliga med att produkten bör ej användas som enda näringskälla under en längre sammanhängande period än 3 veckor utan att medicinska råd inhämtas. Produkten bör ej användas som enda näringskälla vid övervikt med komplikationer (till exempel hjärt- kärlsjukdom eller ämnesomsättningsrubbningar) utan läkarkontroll.

+Fördelar

 • Bra för dig som är på en kaloridiet (VLCD - very low calorie diet)
 • Fruktos och palatinos som kolhydratskällor
 • Låglaktosprodukt
 • Två goda smaker

Läs mer och köp produkten här:Fairing Complete Diet New Formula 1 kg 

4:e plats. Self Omninutrition Diet Meal

Passar dig som

är ute efter en måltidsersättning med högt fiberinnehåll.

Sammanfattning

Self Omninutrition Diet Meal är ett högkvalitativt dietprotein med ett anmärkningsvärt lågt kaloriinnehåll, samtidigt som det är mycket mättande. Det är perfekt för dig som strävar efter att komma i form. Blanda enkelt pulvret med din favoritvätska för att skapa en smakrik och lyxig shake. Använd den som ett kalorisnålt mellanmål eller som en komplett ersättning för enskilda måltider.

Varje portion innehåller bara 92 kcal, men är rik på hela 15 gram högvärdigt protein, samtidigt som den är helt laktosfri. Diet Meal är tillverkad av högkvalitativt laktosfritt vassleprotein, som är avgörande för muskeluppbyggnad och bevarande. Det är dock viktigt att notera att detta mjölkprotein inte passar för veganer eller vegetarianer.

Styrkan hos denna produkt ligger i dess låga innehåll av fett och kolhydrater, medan den fortfarande är näringsrik och berikad med vitaminer och mineraler. Dessutom är Diet Meal helt glutenfri, vilket gör den till en utmärkt måltidsersättning för de som följer en strikt kalorireducerad diet och de som är glutenintoleranta.

Self Omninutrition Diet Meal har ett pris på 15,45 kr per portion och innehåller ungefär 20 portioner (25 g per portion). Detta gör den till ett kostnadseffektivt alternativ.

Emellertid har flera recensenter påpekat att produkten kan vara svår att dricka och har en ovanlig konsistens, vilket påverkar dess bedömning i smakkategorin negativt.

Trots produktens prisvärde och högkvalitativa innehåll, leder de lägre poängen för smak och konsistens till att produkten hamnar på en fjärdeplats i vår jämförelse.

+Fördelar

 • Laktos- och glutenfritt
 • Vitaminberikad
 • Med extrakt av grönt kaffe och fikonkaktus
 • Högt fiberinnehåll

Läs mer och köp produkten här: Self Omninutrition Diet Meal

Sammanfattning av måltidsersättning bäst i test

GAAM Meal Solution har höga betyg i smak och konsistens, vilket gör att den står ut bland övriga i detta test. Den höga proteinhalten och låga kalorihalten gör den till en perfekt partner för dig som vill nå dina viktmål utan att tumma på njutningen.

Homie Good to Go är det perfekta valet för dig som vill ha ett prisvärt och veganskt alternativ. Den är fullproppad med levande bakteriekulturer och har en rik smakprofil som garanterat tillfredsställer. Även om Homie Good to Go imponerar med sin smak och funktionalitet, når den inte riktigt upp till GAAM Meal Solutions nivå när det gäller den rena smakupplevelsen.

Fairing Complete Diet New Formula 1 kg och Self Omninutrition Diet Meal är båda rika på fibrer och protein och har lågt kaloriinnehåll. De tappar dock i konkurrenskraft mot GAAM Meal Solution och Homie Good to Go när det kommer till smak, innehåll och pris. Detta gör att de får de lägre positionerna i detta måltidsersättning bäst i test.

Valet av måltidsersättning bör baseras på individuella behov och budget. Det är viktigt att beakta innehåll, dosering, pris och eventuella allergier eller kostbehov. Denna jämförelse kan ge en vägledning i valet av tillskott, men det är alltid rekommenderat att konsultera en läkare eller dietist för en mer individuell bedömning.

Läs också: “5 tips för hållbar viktnedgång
Läs också: “Proteinpulver bäst i test
Läs också: “Kreatin bäst i test
Läs också: "Multivitamin bäst i test"


Psst! Även om dessa produkter som du hittar nedan inte nådde topp 4 i vårt test, är de fortfarande högkvalitativa och kan passa dina behov eller budget.

Låt dig inspireras av flera måltidsersättningar

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 2PCepK (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-20
Vinka hejdå till blek vinterhud och välkomna i stället en solkysst hud - eller behåll den gyllenbruna hudfärgen under vinterhalvåret med betakaroten. Du bestämmer! I denna artikel jämför vi fyra populära kosttillskott med betakaroten (eller så kallade brun-utan-sol tabletter eller kapslar) från märkena GAAM, Scitec Nutrition, Elexir Pharma och Better You.
Läs mer
Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-14
Förvirrad av alla probiotikasorter eller mjölksyrabakterier på marknaden? Du är inte ensam! Med många olika märken och produkter kan det kännas som att man navigerar i en djungel. Här jämför vi fyra populära probiotikatillskott från märkena Pureness, Great Earth, GAAM och Self Omninutrition för att du ska kunna hitta rätt!
Läs mer
Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-12
Känns det överväldigande att välja rätt multivitamintillskott? Du är inte ensam. Känner du dig osäker på vilket multivitamintillskott som är bäst? Vi förstår. Marknaden är en djungel och det är lätt att göra felköp. I detta test jämför vi fyra populära och bästsäljande multivitaminer från märkena GAAM, Pureness, Scitec Nutrition och Viterna för att hjälpa dig att välja rätt.
Läs mer
Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-07
Vill du gå ner i vikt, få kontroll över ditt matintag eller bara se till att du får i dig alla de näringsämnen du behöver? Då kan en måltidsersättning vara en perfekt lösning för dig. Och vi förstår att i en djungel av olika måltidsersättningar att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt. I den här artikeln jämför vi fyra av våra mest populära och bästsäljande måltidsersättningar från GAAM, Homie, Fairing och Self Omninutrition
Läs mer
D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-06
Marknaden för kosttillskott med D-vitamin är som en djungel, och det är lätt att göra felköp. Många lockas av låga priser och glömmer att noga granska kvaliteten. Här jämför vi fyra populära och bästsäljande D-vitamintillskott från varumärkena Scitec Nutrition, Pureness, GAAM och Elexir Pharma.
Läs mer