Fettsyror – Köp fettsyror online | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Fettsyror

Vi behöver alla fettsyror för att låta kroppens funktioner och olika processer fungera som de ska. Fettsyrorna främjar kroppens organ och får oss att ta upp essentiella näringsämnen bättre. De viktigaste fetterna är fleromättade och tyvärr får vi människor i oss för lite av den varan. Här på Proteinbolaget kan du dock hitta fettsyror i form av kosttillskott som är riktigt bra för dig. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
25
Marskampanj
GAAM Health Series Omega-3, 100 caps
Fler varianter
35
Marskampanj
GAAM Health Series Omega-3, 300 caps
Fler varianter
30
Marskampanj
GAAM Health Series Omega-3, 200 caps
Fler varianter
Pureness MCT Olja, 500 ml
Fler varianter
Fairing Omega-3, 450 caps
Fler varianter
Fairing Omega-3, 120 caps
Fler varianter
Artikel 28 av 48

Senast besökta produkter

Vad är fettsyror?

Alla fetter är uppbyggda av fettsyror. Sammantaget finns det 25 olika fettsyror som kategoriseras in i grupper. De enkelbundna och de fleromättade fettsyrorna är dem som är viktigast att få i sig men det är också dem vi ofta slarvar med när vi väljer kost.

Något som dock är typiskt för alla fettsyror är att de är täta och rika på energi. Ett gram fett innehåller i stort sett dubbelt så många kalorier än till exempel protein och kolhydrater. Det räcker alltså att äta en liten mängd fett för att få i sig dagsbehovet.

Omega 3 och Omega 6 är de fettgrupper som innehåller de goda fettsyrorna. Det är dock viktigt att få sig av båda grupperna eftersom de kompletterar varandra.

Fettsyrornas egenskaper
  • Stabiliserar ditt blodtryck
  • Normaliserar dina blodfetter
  • Reducerar det farliga kolesterolet

För diet och träning

För aktiva livsstilar, för att hålla en hälsosam diet och som tillförsel av energi till musklerna behövs fettsyror. De aktiverar immunförsvaret och tillför den goda energin till kroppens muskler och organ. Därför bör både du som tränar mycket och du som går på diet inta de bra fettsyrorna som kosttillskott, speciellt om du vill gå ner i vikt och äter en mycket fettsnål kost annars.

Fettsyror kosttillskott

Här på Proteinbolaget hittar du flera varianter av de goda fettsyrorna i form av oljor och kapslar. Du kan ta dem som de är medan olja kan användas i matlagning, i smoothies eller i sallader.
1  2  Nästa »