Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Kampanj
29 GAAM Health Series CLA 100 caps GAAM Health Series CLA 100 caps
Fler varianter
-28%
Kampanj
7 GAAM MCT Oil 500 ml GAAM MCT Oil 500 ml
Fler varianter
129 kr 179 kr
-28%
Kampanj
3 3 x GAAM MCT Oil 500 ml 3 x GAAM MCT Oil 500 ml
Fler varianter
-23%
Kampanj
4 GAAM Health Series CLA 200 caps GAAM Health Series CLA 200 caps
Fler varianter
Artikel 28 av 60

Vad är fettsyror?

Alla fetter är uppbyggda av fettsyror. Sammantaget finns det 25 olika fettsyror som kategoriseras in i grupper. De enkelbundna och de fleromättade fettsyrorna är dem som är viktigast att få i sig men det är också dem vi ofta slarvar med när vi väljer kost.

Något som dock är typiskt för alla fettsyror är att de är täta och rika på energi. Ett gram fett innehåller i stort sett dubbelt så många kalorier än till exempel protein och kolhydrater. Det räcker alltså att äta en liten mängd fett för att få i sig dagsbehovet.

Omega 3 och Omega 6 är de fettgrupper som innehåller de goda fettsyrorna. Det är dock viktigt att få sig av båda grupperna eftersom de kompletterar varandra.

Fettsyrornas egenskaper
  • Stabiliserar ditt blodtryck
  • Normaliserar dina blodfetter
  • Reducerar det farliga kolesterolet

För diet och träning

För aktiva livsstilar, för att hålla en hälsosam diet och som tillförsel av energi till musklerna behövs fettsyror. De aktiverar immunförsvaret och tillför den goda energin till kroppens muskler och organ. Därför bör både du som tränar mycket och du som går på diet inta de bra fettsyrorna som kosttillskott, speciellt om du vill gå ner i vikt och äter en mycket fettsnål kost annars.

Fettsyror kosttillskott

Här på Proteinbolaget hittar du flera varianter av de goda fettsyrorna i form av oljor och kapslar. Du kan ta dem som de är medan olja kan användas i matlagning, i smoothies eller i sallader.

Läs mer här:

Vad är MCT-olja?

Vad använder man Omega-3 till?