Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Lagerrensning
3 Olimp Carbo NOX 1 kg
Fler varianter
2 Fairing Sloow Carbs + 1.2 kg
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
1 Olimp Carbonizer XR Sport Edition 1 kg
Fler varianter
1 Fairing Energy Booster 1.5 kg
Fler varianter
Artikel 7 av 7

Vad innebär långsamma kolhydrater?

Långsamma kolhydrater är kolhydrater som har ett lågt glykemiskt index, även känt som GI. Dom tas upp långsammare i kroppen vilket kan bidra till att du känner dig mätt längre och jämnare blodsockernivåer. Det är långsamma kolhydrater som ger oss långvaraktig energi, det är just därför de är så bra för oss. 

Vi har skrivit en artikel om långsamma kolhydrater vs snabba kolhydrater. I denna går vi igenom långsamma kolhydrater och dess påverkan på träning och hälsa, samt jämför med snabba kolhydrater. Allt för att du ska göra ett så bra val som möjligt när du ska köpa kosttillskott med kolhydrater.

Exempel på långsamma kolhydrater

Långsamma kolhydrater finns i flera livsmedel vi kan få i oss i vardagen, listan kan göras lång. Det finns i mat som havregryn, råris, fullkornspasta, gorvt bröd, linser, bönor, baljväxter och frukt. 

Ladda upp inför träningen!

Det är svårt att träna utan energi. Så för att få till ett bra och effektivt träningspass är det viktigt att du har rätt form av energi. Genom att ladda upp med långsamma kolhydrater så får du en jämnare och utdragen energitillförsel, perfekt inför längre träningspass.

Långsamma kolhydrater kallas dom bästa kolhydraterna. Förutom det vi redan nämnt så minskar långsamma kolhydrater också suget efter sötsaker.