Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Summer Sale
6 GAAM Ashwagandha 60 caps
Fler varianter
-15%
Summer Sale
33 2 x GAAM Ashwagandha 60 caps
Fler varianter
-18%
Summer Sale
21 3 x GAAM Ashwagandha 60 caps
Fler varianter
-20%
Summer Sale
43 GAAM Vegan Ashwagandha 60 caps
Fler varianter
-16%
Summer Sale
42 GAAM Vegan Sleep Well 60 caps
Fler varianter
-20%
Summer Sale
13 BioTechUSA Ashwagandha 60 caps
-16%
Summer Sale
8 GAAM Vegan Ashwagandha 120 caps
Fler varianter
-15%
Summer Sale
2 Great Earth Ashwagandha 120 caps
Bästa Ashwagandha - Ashwagandha bäst i test 2024 med fyra populära tillskott
-12%
Summer Sale
3 GAAM Vegan Ashwagandha 180 caps
Fler varianter
-15%
Summer Sale
1 Upgrit Ashwaganda 60 caps
-31%
Summer sale
3 fitnessjunkie Ashwagandha 45 caps
Artikel 15 av 15

Minskar på stress och utmattning

Dålig sömn och höga stressnivåer har blivit vanligare i vårt moderna samhälle. Letar du efter något som kan lindra din stress- och sömnproblem kan ashwagandha vara det perfekta valet för dig. Det finns studier som visar att ashwagandha kan sänka nivåerna av kortisol, vilket är ett hormon som frigörs som svar på stress. Som en adaptogen hjälper örten kroppen också att kunna hantera stress bättre genom att förbättra kroppens motståndskraft mot både fysisk och mental stress.

Forskning har också visat att ashwagandha kan förbättra sömnkvaliteten. Detta till en följd av att den kan minska symtom på stress och ångest, vilka ofta orsakar sömnproblem. Däremot har ashwagandha en lugnande effekt på kroppen, vilket kan främja avslappning och en känsla av ro, vilket är perfekt för den som behöver hjälp med att somna.

Hur påverkar ashwagandha kortisolnivåerna?

Ashwagandha hjälper till att sänka kortisolnivåerna, ett viktigt stresshormon, och minskar därigenom stress och ångest. Denna adaptogena effekt är en av de främsta anledningarna till att den används i stresshantering.

Ashwagandhas hälsofördelar

Det finns alltmer forskning och bevis som tyder på att ashwagandha kan erbjuda en rad fördelar med det mentala och fysiska tillståndet. Här presenterar vi sju hälsofördelar med ashwagandha.

  • Stresslindring: Ashwagandha är en adaptogen, vilket innebär att den hjälper kroppen att anpassa sig till stress. Den kan sänka kortisolnivåer, vilket kan leda till minskad stress och ångest.
  • Förbättrad sömn: Ashwagandha kan också förbättra sömnkvaliteten genom att förkorta insomningstiden och öka djupsömnen.
  • Förbättrad kognition: Ashwagandha kan förbättra minnesfunktionen, inlärningsförmågan och koncentrationen.
  • Förbättrad fysisk prestation: Ashwagandha kan öka muskelstyrkan och uthålligheten, och kan också påskynda återhämtningen efter träning.
  • Förstärkt immunförsvar: Ashwagandha kan stärka immunförsvaret och göra dig mer motståndskraftig mot sjukdomar.
  • Förbättrad hormonbalans: Ashwagandha kan balansera hormoner, vilket kan vara till hjälp för personer med hormonella obalanser.
  • Antiinflammatoriska effekter: Ashwagandha har antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan vara till hjälp för personer med kroniska inflammationer.

Hur tar man ashwagandha? 

För att dra nytta av ashwagandhas effekter mot stress och sömn, är det viktigt att följa rekommenderade doseringsanvisningar.  Ashwagandha kan tas på flera sätt. Du kan använda kapslar eller tabletter, där doseringen oftast är mellan 300 och 600 mg per dag. Dessa sväljer du med vatten, gärna i samband med måltider. Om du föredrar pulver, är en vanlig dos 1 till 2 teskedar per dag. Blanda pulvret med kallt eller varmt vatten (beror på dom vill dricka det som te), mjölk eller i smoothie. Börja med en låg dos för att se hur din kropp reagerar och ta det på kvällen om du önskar en lugnande effekt.

Här på Proteinbolaget hittar du ett brett sortiment med ashwagandha kosttillskott från välkända varumärken som GAAM, Elexir Pharma, Great Earth, BioTechUSA och Olimp Sport Nutrition. Vi har alla former av ashwagandha, och även den populära KSM-66 ashwagandha hittar du bland vårt utbud.