Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 15 av 15

Effekt av Ashwagandha

Ett sundhetstecken på att du mår bra är både att du har en fysisk bra balans i din organism samtidigt som din mentala hälsa också är på topp. Ashwagandha hjälper till att återställa kroppens egen förmåga att hålla en hög motståndskraft och en sänkt kortisolnivå. Resultatet är att du blir mer koncentrerad, får lättare att somna, får en ökad sexlust och mår bättre i allmänhet.

I korthet: Vad är Ashwagandha bra för?
  • Välbefinnande av den mentala hälsan
  • Bättre immunförsvar
  • Minska kortisolnivåerna
  • Ökar lusten
  • Spär på ork och kraft

Ashwagandha dosering

Ta cirka 500-1000 milligram Ashwagandha om dagen så får du i den den rekommenderade doseringen. Dock har örten inga påvisade biverkningar om du skulle få i dig en större dos så normalt sett behöver du inte vara orolig. Om du senare vill öka dosen så går det vanligtvis utan problem. En del tar så mycket som 6 gram Ashwagandha per dag.

Våra Ashwagandha kosttillskott kan du ta i kapselform men det är även vanligt att inta örten i pulverform och strö det på yoghurt eller honung och liknande, kanske som frukost. Ashwagandha kommer nämligen från rötterna på växten och torkas sedan för att intas.

Rusta kroppen med Ashwagandha kosttillskott

Du som tränar och som vill hålla koncentrationen uppe och stressnivån nere inför långa och hårda träningspass, alternativt en viktig match, kan köpa Ashwagandha kosttillskott här på Proteinbolaget. Välj mellan flera olika varumärken som erbjuder produkter till bra priser.

 

Vad är Ashwagandha?

Ashwagandha är en ört som traditionellt används inom ayurvedisk medicin. Örten, även känd som Withania somnifera eller indisk ginseng, växer i Indien och andra delar av världen. Ashwagandha finns tillgängligt som pulver, tabletter, kapslar och i andra former.

Vad är Ashwagandha bra för?

Ashwagandha har visat sig ha många hälsofördelar. Studier har visat att ashwagandha kan hjälpa till att minska stress och ångest, förbättra sömn, stödja immunsystemet, förbättra hjärnfunktionen och ha antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper.

Ashwagandha biverkningar?

Ashwagandha anses vara säkert att ta i rekommenderade doser för de flesta människor. Vissa kan uppleva biverkningar som magbesvär, huvudvärk och sömnighet. Gravida och ammande kvinnor bör dock undvika ashwagandha eftersom det inte finns tillräckligt med information om dess säkerhet.

Är Ashwagandha lagligt i Sverige?

Ja, Ashwagandha är lagligt att köpa och använda i Sverige. Det är dock viktigt att köpa från en pålitlig källa för att säkerställa att produkten är av hög kvalitet och innehåller de aktiva ingredienserna som utlovats.

Vad betyder Ashwagandha?

Ashwagandha kommer från sanskrit och betyder "hästlukt", vilket hänvisar till den karakteristiska doften av örten.

Finns det studier på Ashwagandhas effekt?

Ja, det finns många studier som har undersökt ashwagandhas effekt på hälsan. Studierna har visat att ashwagandha kan ha positiva effekter på stress, ångest, sömn, hjärnfunktion, immunsystemet och muskelstyrka.