Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-40%
Golden Deals!
213 GAAM Ashwagandha 100 caps GAAM Ashwagandha 100 caps
Fler varianter
-40%
Golden Deals!
29 GAAM Ashwagandha 200 caps GAAM Ashwagandha 200 caps
Fler varianter
-42%
Golden Deals!
20 GAAM Ashwagandha 300 caps GAAM Ashwagandha 300 caps
Fler varianter
Artikel 17 av 17

Ashwagandha för ditt välbefinnande

Ashwagandha är en indisk ginseng eller ört som traditionellt används inom ayurvedisk medicin och växer i Indien och i Asien. Denna ört har visat sig ha många potentiella hälsofördelar. Ashwagandha används ofta i träningssammanhang, men örtens effekt sträcker sig längre än så. Många studier visar att ashwagandha-extraktet ökar upptagningsförmågan av dopamin, ett ämne med stor betydelse för välbefinnande och glädje. Men det är inte heller allt, ashwagandha främjar också en god natts sömn. Förklaringen är effekten på GABA, ett viktigt signalämne som har till uppgift att minska stressimpulser i hjärnan. Detta i sin tur gör det lättare för dig att slappna av. Och med bättre sömn och vila vaknar du upp piggare och redo för vardagens utmaningar.


Välj rätt ashwagandha kosttillskott

Att välja rätt ashwagandha tillskott är därmed ett viktigt val som kräver lite fundering och planering. Det finns till exempel några frågor du kan behöva ställa dig innan du bestämmer dig. Hur vill jag ta detta hälsokost? I pulverform, som kapslar eller som tabletter? Vad vill jag få ut av ashwagandha? Har jag några eventuella hälsotillstånd? Du kan också vara trygg med att all ashwagandha kosttillskott du hittar bland vårt utbud är alltid av hög kvalitet. Produkterna är från välkända märken med noga och höga krav.

Ashwagandha som en återställare för kroppen

Ett sundhetstecken på att du mår bra är både att du har en fysisk bra balans i din organism samtidigt som din mentala hälsa också är på topp. Ashwagandha hjälper till att återställa kroppens egen förmåga att hålla en hög motståndskraft och en sänkt kortisolnivå. Resultatet är att du blir mer koncentrerad, får lättare att somna, får en ökad sexlust och mår bättre i allmänhet.

Ashwagandha dosering

Ta cirka 500-1000 milligram Ashwagandha om dagen så får du i den den rekommenderade doseringen. Dock har örten inga påvisade biverkningar om du skulle få i dig en större dos så normalt sett behöver du inte vara orolig. Om du senare vill öka dosen så går det vanligtvis utan problem. En del tar så mycket som 6 gram Ashwagandha per dag.

Våra Ashwagandha kosttillskott kan du ta i kapselform men det är även vanligt att inta örten i pulverform och strö det på yoghurt eller honung och liknande, kanske som frukost. Ashwagandha kommer nämligen från rötterna på växten och torkas sedan för att intas.

Ta hand om din kropp

Du som tränar och som vill hålla koncentrationen uppe och stressnivån nere inför långa och hårda träningspass, alternativt en viktig match, kan köpa Ashwagandha kosttillskott här på Proteinbolaget. Välj mellan flera olika varumärken som erbjuder produkter till bra priser.


Kan Ashwagandha ge biverkningar?

Ashwagandha anses vara säkert att ta i rekommenderade doser för de flesta människor. Vissa kan uppleva biverkningar som magbesvär, huvudvärk och sömnighet. Gravida och ammande kvinnor bör dock undvika ashwagandha eftersom det inte finns tillräckligt med information om dess säkerhet.

Är Ashwagandha lagligt i Sverige?

Ja, Ashwagandha är lagligt att köpa och använda i Sverige. Det är dock viktigt att köpa från en pålitlig källa för att säkerställa att produkten är av hög kvalitet och innehåller de aktiva ingredienserna som utlovats.

Vad betyder Ashwagandha?

Ashwagandha kommer från sanskrit och betyder "hästlukt", vilket hänvisar till den karakteristiska doften av örten.

Finns det studier på Ashwagandhas effekt?

Ja, det finns många studier som har undersökt ashwagandhas effekt på hälsan. Studierna har visat att ashwagandha kan ha positiva effekter på stress, ångest, sömn, hjärnfunktion, immunsystemet och muskelstyrka.