Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-5%
Paketpris
31 GAAM Ashwagandha 200 caps GAAM Ashwagandha 200 caps
Fler varianter
-10%
Paketpris
24 GAAM Ashwagandha 300 caps GAAM Ashwagandha 300 caps
Fler varianter
Artikel 21 av 21

Varför ashwagandha?

Ashwagandha är en indisk ginseng eller ört som traditionellt används inom ayurvedisk medicin och växer i Indien och i Asien. Denna ört har visat sig ha många potentiella hälsofördelar:

  • Stresslindring: Ashwagandha är en adaptogen, vilket innebär att den hjälper kroppen att anpassa sig till stress. Den kan sänka kortisolnivåer, vilket kan leda till minskad stress och ångest.
  • Förbättrad sömn: Ashwagandha kan också förbättra sömnkvaliteten genom att förkorta insomningstiden och öka djupsömnen.
  • Förbättrad kognition: Ashwagandha kan förbättra minnesfunktionen, inlärningsförmågan och koncentrationen.
  • Förbättrad fysisk prestation: Ashwagandha kan öka muskelstyrkan och uthålligheten, och kan också påskynda återhämtningen efter träning.
  • Förstärkt immunförsvar: Ashwagandha kan stärka immunförsvaret och göra dig mer motståndskraftig mot sjukdomar.
  • Förbättrad hormonbalans: Ashwagandha kan balansera hormoner, vilket kan vara till hjälp för personer med hormonella obalanser.
  • Antiinflammatoriska effekter: Ashwagandha har antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan vara till hjälp för personer med kroniska inflammationer.

Läs mer om 
ashwagandha och allt du behöver veta om den populära örten. I denna guide går vi igenom allt du behöver veta om ashwagandha för att dra nytta av dess hälsofördelar.

Adaptogena egenskaper

Ashwagandha används ofta i träningssammanhang, men örtens effekt sträcker sig längre än så. Många studier visar att ashwagandha-extraktet ökar upptagningsförmågan av dopamin, ett ämne med stor betydelse för välbefinnande och glädje.

Ashwagandha främjar också en god natts sömn. Förklaringen är effekten på GABA, ett viktigt signalämne som har till uppgift att minska stressimpulser i hjärnan. Detta i sin tur gör det lättare för dig att slappna av. Och med bättre sömn och vila vaknar du upp piggare och redo för vardagens utmaningar.

Ashwagandhas och rosenrot, som också är en växt, har båda adaptogena egenskaper - vilket gör att de ofta jämförs. Rosenrot används ofta för att öka energi, minska trötthet, förbättra fokus och hantera stress. Medan ashwagandha används för att stödja det allmänna välbefinnandet, minska stress, förbättra sömnkvaliteten och stärka immunförsvaret.

Välj rätt ashwagandha

Att välja rätt ashwagandha-tillskott är ett val som kräver lite fundering och planering. Det finns till exempel några frågor du kan behöva ställa dig innan du bestämmer dig. Hur vill jag ta detta kosttillskott? I pulverform, som kapslar eller som tabletter? Vad vill jag få ut av ashwagandha? Har jag några eventuella hälsotillstånd som gör att kosttillskottet inte kan innehålla vissa ingredienser? Du kan också vara trygg med att all kosttillskott med ashwagandha du hittar bland vårt utbud är alltid av hög kvalitet. Produkterna du hittar här är från välkända märken med noga och höga krav.

Dosering av ashwagandha

Ta cirka 500-1000 milligram Ashwagandha om dagen så får du i den den rekommenderade doseringen. Dock har örten inga påvisade biverkningar om du skulle få i dig en större dos så normalt sett behöver du inte vara orolig. Om du senare vill öka dosen så går det vanligtvis utan problem. En del tar så mycket som 6 gram Ashwagandha per dag.

Våra Ashwagandha kosttillskott kan du ta i kapselform men det är även vanligt att inta örten i pulverform och strö det på yoghurt eller honung och liknande, kanske som frukost. Ashwagandha kommer nämligen från rötterna på växten och torkas sedan för att intas.

Vi har skrivit en bloggartikel om ashwagandha - effekt, dosering och träning. I denna går vi igenom allt du behöver veta innan du väljer ashwagandha.

Är Ashwagandha lagligt i Sverige?

Ja, Ashwagandha är lagligt att köpa och använda i Sverige. Det är dock viktigt att köpa från en pålitlig källa för att säkerställa att produkten är av hög kvalitet och innehåller de aktiva ingredienserna som utlovats. Här på Proteinbolaget hittar du kosttillskott med ashwagandha från pålitliga leverantörer.