Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Pris
Artikel 2 av 2

Fiberrik kost med chiafrön underlättar välmåendet

Kroppen och tarmsystemet behöver mycket fibrer för att hålla igång. Det vet säkert du som tränar mycket. Rätt kost i kombination med träning underlättar inte bara träningspassen utan också i vardagslag. Genom att köpa chiafrön håller du din mage vid god vigör och de många vitaminerna och ämnena i fröna gör också att du håller din hjärna i gott skick.

Vad är chiafrön bra för och är chiafrön nyttigt?

Chiafrön är nyttiga eftersom de goda omega 3 fetterna smörjer hjärnan och hjälper dig vara klarsynt. Men chiafröna är också bra på andra sätt.
  • De underlättar mag- och tarmsystemet
  • De gör dig friskare tack vare C-vitamin och antioxidanter
  • De är mättande och sväller i magen
  • Är en bra och veganskt proteinkälla

Hur kan jag använda chiafrön?

Låt fröna användas i gröt, i grytor, i müsli, i snacks och bars. Baka bröd med dem eller använd dem i matlagningen på ett eller annat sätt.

Chiafrön dosering

När du ska köpa chiafrön är det också bra att veta vilken dosering som lämpar sig bäst. En liten gyllene regel är att inte äta mer än 15-25 gram om dagen, annars finns risken att du kan känna dig extremt uppblåst på grund av alla fibrer. En matsked räcker gott och väl.

Hitta bra och billiga chiafrön att köpa på Proteinbolaget. Har du frågor angående detta kosttillskott kan du fråga vår duktiga support som alltid är villig att hjälpa till.


Tips och recept med chiafrön:

Hallon- och chiasylt

Chiapudding med proteinpulver