L-arginin som ger pump i musklerna - Proteinbolaget
Hem
Sök
Visadeprodukter
Bonusar

L-Arginin

För de som regelbundet styrketränar så brukar L-arginin komma på tal när man diskuterar träningens effekt, så som pump i musklerna och blodtillförsel. L-arginin hjälper din kropp med att behålla kväveoxid (NO) så att blodkärlen vidgas och blodtransporten till musklerna ökar. Blodet för i sin tur med sig syre och näring till de arbetande musklerna samtidigt som det rensar bort mjölksyra och slaggprodukter.

Även uthållighetsidrottare har stor nytta av L-arginine pulver eftersom det optimerar syreförsörjningen av musklerna och näringstransporten i kroppens blodomlopp.
Läs mer
PB-3458
BioTechUSA L-Arginin, 90 caps
PB-0009
Self Omninutrition Arginine
PB-2194
BioTechUSA AAKG 1000, 100 tabs
PB-9390
Womens Best L-arginine
PB-79103
Olimp AAKG Extreme Mega caps
PB-0500
Elit Nutrition 100% Pure L-arginine
PB-3275
BioTechUSA L-Arginine Powder, 300 g
PB-2272
BioTechUSA AAKG 7800, 25 ml
PB-37412
BioTechUSA Men`s Arginine, 90 caps
PB-5899
11
20 x BioTechUSA AAKG 7800, 25 ml
PB-382
BioTechUSA AAKG Shock
L-arginine är en aminosyra som många nyttjar som tillskott för att öka känslan av pump i musklerna vid styrketräningen. Arginin är något som finns naturligt i protein och som är viktigt för att kroppen ska kunna producera kväveoxid. Ett L framför indikerar att det är ett tillskott där aminosyran är i fri form.

L-arginine effekt
Förutom att ge en ökad känsla av muskeltryck och bidra till produktionen av kväveoxid så är arginin också något som är involverat i fettförbränningen och insulinproduktionen. Den största effekten av L-arginin får man om man tar tillskottet innan träning. Dess påverkan på produktionen av kväveoxid är essentiellt för prestationsförmåga, potens och för fettförbränning. Men det spelar också en stor roll för kroppens förmåga att kunna reparera skador i vävnaderna.

L-arginine pulver
De flesta tar till det extra tillskottet av L-arginin pulver för extra muskelpump under passet, eller som tillskott före nattsömnen. Det ger en starkare känsla av prestation under passet och en ökad tillväxt. Före nattsömnen fungerar det genom att hjälpa kroppen att producera uppbyggande hormoner. Det finns inte några kända L-arginine biverkningar idag så länge man tar upp till måttliga doser, på ca 2 till 3 gram per dag.