Maca | Pulver, kapslar och tabletter | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Maca

Maca kommer från macaroten som växer i Peru, Sydamerika. När den mals ner till ett pulver och blandas upp i till exempel dryck, blir det rena energibomben med alla vitaminer och mineraler det innehåller. Hitta maca pulver, maca tabletter och maca kapslar i vårt breda utbud. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 3 av 3

Senast besökta produkter

Uppiggande och stärkande

Maca är bra för en rad funktioner i kroppen men främst för att pigga upp och ge dig extra energi, vilket är bra om du tränar mycket eller behöver hålla dig alert. Den har ofta jämförts med ginseng och smakar lite som pepparrot.

Vad är maca?

Macaroten har anpassat sig till att leva under ganska svåra förhållanden i Anderna med varma dagar och kyliga nätter och det är därför den är så tålig. Näringsinnehållet är minst sagt imponerande.

  • Den är rik på C-vitamin
  • Innehåller mycket järn, kalium, zink och selen
  • Rik på fibrer
  • Innehåller de viktiga aminosyrorna

Positiva effekter av maca

Som du förstår finns det många fördelar med att ta maca, främst som energigivande tillskott. Men maca ger dig även andra nyttoeffekter.

Den är testosteronhöjande
Hjälper till att bygga muskelmassa
Förbättrar din återhämtning efter träning

Så tar du maca

Det finns flera sätt att ta maca som kosttillskott. Vill du göra det enkelt för dig sväljer du kapslar eller tabletter, men du kan även strö maca pulver på yoghurt eller filmjölk, alternativt blanda i det i smoothies eller göra energibars med det. Läs på förpackningen angående daglig dos. Kapslar kan du till exempel ta två stycken två gånger om dagen. För pulver kan du blanda en tesked i juicen eller i en smoothie.

TIPS! Ta gärna maca antingen på morgonen eller efter träningspasset för bästa effekt.

Hos Proteinbolaget hittar du alla former av maca! Vilken passar dig bäst?