Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Finns i lager
Artikel 3 av 3

Uppiggande och stärkande

Maca är bra för en rad funktioner i kroppen men främst för att pigga upp och ge dig extra energi, vilket är bra om du tränar mycket eller behöver hålla dig alert. Den har ofta jämförts med ginseng och smakar lite som pepparrot.

Vad är maca?

Macaroten har anpassat sig till att leva under ganska svåra förhållanden i Anderna med varma dagar och kyliga nätter och det är därför den är så tålig. Näringsinnehållet är minst sagt imponerande.

  • Den är rik på C-vitamin
  • Innehåller mycket järn, kalium, zink och selen
  • Rik på fibrer
  • Innehåller de viktiga aminosyrorna

Vad är maca pulver bra för?

Som du förstår finns det många fördelar och positiva effekter av att ta maca, främst som energigivande tillskott. Men maca ger dig även andra nyttoeffekter.

Den är testosteronhöjande
Hjälper till att bygga muskelmassa
Förbättrar din återhämtning efter träning

Så tar du maca

Det finns flera sätt att ta maca som kosttillskott. Vill du göra det enkelt för dig sväljer du kapslar eller tabletter, men du kan även strö maca pulver på yoghurt eller filmjölk, alternativt blanda i det i smoothies eller göra energibars med det. Läs på förpackningen angående daglig dos. Kapslar kan du till exempel ta två stycken två gånger om dagen. För pulver kan du blanda en tesked i juicen eller i en smoothie, för optimal dosering. 

TIPS! Ta gärna maca antingen på morgonen eller efter träningspasset för bästa effekt.

Hos Proteinbolaget hittar du alla former av maca! Vilken passar dig bäst?