Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 5 av 5

Maca - ett uppiggande och stärkande kosttillskott

Maca, eller macarot, är bra för en rad funktioner i kroppen men främst för att pigga upp och ge dig extra energi, vilket är bra om du tränar mycket eller behöver hålla dig alert. Det här gör att denna rot oftast jämförs med örten Ashwagandha, på grund av dess snarlika hälsofördelar. Likheten mellan ashwagandha och maca är att de båda kan öka energinivåerna och främja fysisk prestation — även om de gör det på olika sätt. Ashwagandha förbättrar energin på grund av sina adaptogena effekter, medan maca gör det tack vare sitt höga innehåll av antioxidanter. 

Vad är maca?

Macaroten har anpassat sig till att leva under ganska svåra förhållanden i Anderna med varma dagar och kyliga nätter och det är därför den är så tålig. Näringsinnehållet är minst sagt imponerande. Maca är rik på C-vitamin, järn, kalium, zink, selen och fibrer. 

Vad är maca bra för?

Som du förstår finns det många fördelar och positiva effekter av att ta maca, främst som energigivande tillskott. Men maca ger dig även andra nyttoeffekter.

  • Den är testosteronhöjande
  • Hjälper till att bygga muskelmassa
  • Förbättrar din återhämtning efter träning


Vanliga frågor om maca

Hur smakar maca?

Maca har en karakteristisk smak med toner av pepparrot och palsternacka, vilket gör den till en unik och distinkt rotfrukt.

Vad innehåller maca?

Maca är en näringsrik rotfrukt som innehåller en imponerande kombination av kolhydrater, protein, vitaminer (särskilt C, E och B-vitaminer) samt viktiga mineraler som järn och zink. Denna mångfaldiga näringsprofil gör maca till en populär tillsats för dem som strävar efter ökad energi, immunstöd och hormonell balans.

Hur tar jag maca?

Det finns flera sätt att ta maca som kosttillskott. Vill du göra det enkelt för dig sväljer du kapslar eller tabletter, men du kan även strö maca pulver på yoghurt eller filmjölk, alternativt blanda i det i smoothies eller göra energibars med det. Läs på förpackningen angående daglig dos. Kapslar kan du till exempel ta två stycken två gånger om dagen. För pulver kan du blanda en tesked i juicen eller i en smoothie, för optimal dosering. 

TIPS! Ta gärna maca antingen på morgonen eller efter träningspasset för bästa effekt.