Rehab och prehab – Rehabilitering och prevention | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Rehab & Prehab

Att komma igång med träning på rätt sätt efter en sjukdom eller en skada är A och O för att du inte ska lida nederlag igen och förvärra läget. Även prehab är ett viktigt begrepp att lägga på minnet vilket syftar till att träna i förebyggande syfte så att du slipper skadeproblem. Här på Proteinbolaget kan vi lista en rad handplockade produkter och tips för bästa rehab och förebyggande träning. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
25
Rehband RX Wrist Sleeve 5mm Pair, Black
Fler varianter
25
Rehband RX Knee Sleeve 7 mm, Camoflage
Fler varianter
25
Rehband RX Elbow Sleeve 5mm, Camoflage
Fler varianter
Artikel 28 av 34

Senast besökta produkter

Träna dig skadefri

Oavsett om du har drabbats av en ihärdig eller lättare skada bör du träna med hjälpmedel och på ett sätt som inte förvärrar tillståndet. Likaså är det en god idé att träna som en preventiv effekt för att motverka skador redan i tidigt skede eller innan de ens uppkommit. Inom sjukgymnastik är både rehab och prehab två vanliga begrepp som även vi på Proteinbolaget vill uppmärksamma. Här ingår ofta användandet av produkter såsom liniment, kinetisk tejp och knäskydd.

Undvik eller behandla skador med Proteinbolagets produkter

Vid rehab eller prehab bör du skydda skadedrabbade områden med rätt sorts produkter och hjälpmedel. Här har vi tagit fram ett litet axplock av lämpliga saker du alltid bör ha hemma både innan och efter en skada..

  • Kosttillskott i form av vitaminer, mineraler och aminosyror för ett starkare immunförsvar.
  • Kinetisk tejp tejpar musklerna och aktiverar läkningsprocessen.
  • Liniment värmer det skadedrabbade eller det smärtsamma området och påskyndar läkningen.
  • Knäskydd för sporter där knäna belastas extra hårt (fotboll, ishockey, tyngdlyftning).
  • Handledsskydd vid styrkelyft, crossfit, tennis där du anstränger handlederna.
  • Armbågsskydd ger smärtdämpning, värme och förbättrar rörelserna.

Hos oss hittar du ett stort urval av produkter för att undvika skador eller behandla redan befintliga smärtor och problem.

Fördelar med rehabträning

Rehab är träning som görs i det stadie där skadan redan har uppkommit eller när sjukdomen är på väg att försvinna. Som du förstår är det övningar som bygger upp musklerna igen, sakta men säkert, så att du inte riskerar återfall. Idrotter som löpning, skidåkning, fotboll, ishockey och ridning hör till sporter där det är vanligt med skador.

REHABTIPS! Du bör i de flesta fall ta hjälp av en sjukgymnast som sätter upp ett individuellt träningsprogram och följer upp dig, om du är skadad eller har haft en längre tids sjukdom och är på bättringsvägen.

Fördelarna med prehab

Prehab är egentligen all sorts träning som förhindrar sjukdomar och förbättrar hälsotillståndet. Den bygger upp kroppen och stärker immunförsvaret. Samtidigt kan det röra sig om hjälpmedel för till exempel knän, armbågar och handleder så att du inte överanstränger dig och får skador. Prehab innebär en allsidig träning med återhämtning och rätt sorts kostintag, samt övningar som stärker rygg och bål med mera.

Träna rätt och håll dig frisk önskar vi på Proteinbolaget!
1  2  Nästa »