Köp Elektrolyter | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Elektrolyter

Du får i dig elektrolyter genom olika sorters livsmedel eller rena tillskott med elektrolyter. Elektrolyter finns framförallt i kroppsvätskor som svett och urin och försvinner ur din kropp när du just svettas eller går på toa. Namnet elektrolyt kommer från att elektrolyter bokstavligen har en “elektrisk laddning.” Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 4 av 4

Senast besökta produkter

Vad är elektrolyter?

Dom viktigaste elektrolyterna (salter) är bland annat kalcium, magnesium, kalium och klorid. Det är alla näringsämnen som bland annat bidrar till att balansera vätskenivån och stimulera dina nerver.


Vad är elektrolyter bra för?

Elektrolyter har många viktiga funktioner i din kropp och är inblandade i allt möjligt från att reglera hjärtslag till att balansera vätskenivån i kroppen. När den elektriska laddningen i kroppen fungerar som den ska har du en bra elektrolytbalans. Skulle du däremot ha en obalans eller elektrolytbrist så försämras din hjärnas förmåga att skicka ut korrekta nervsignaler. Det kan leda till bland annat muskeltrötthet och muskelkramper så därför är det viktigt att du håller koll på ditt intag av elektrolyter.