Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-15%
Summer Sale
27 Pureness Elektrolytpulver 120 g
Fler varianter
-24%
Golden Deals!
18 Leader Performance Electrolyte powder 360 g
11 Viterna Electrolyte Powder 120 g
Fler varianter
-15%
Summer Sale
4 Pureness Elektrolytpulver 240 g
Fler varianter
3 Vitargo +Electrolyte 1 kg
Fler varianter
Nyhet
-20%
Kampanj
0 Heey! Elektrolyter + Coll-egan® 240 g
-15%
Summer Sale
0 Upgrit Elektrolyter 200 g
Artikel 8 av 8

Vad är elektrolyter bra för?

Elektrolyter har många viktiga funktioner i din kropp och är inblandade i allt möjligt från att reglera hjärtslag till att balansera vätskenivån i kroppen. När den elektriska laddningen i kroppen fungerar som den ska har du en bra elektrolytbalans. Skulle du däremot ha enelektrolytrubbning eller elektrolytbrist så försämras din hjärnas förmåga att skicka ut korrekta nervsignaler. Brist påelektrolyter i kroppen kan leda till bland annat muskeltrötthet och muskelkramper så därför är det viktigt att du håller koll på ditt intag av elektrolyter.


Vanliga frågor och svar

Vad är elektrolyter?

Elektrolyter är mineraler som bär en elektrisk laddning när de löses i vatten. De finns naturligt i kroppen och i vissa livsmedel och drycker. Dessa mineraler är avgörande för att upprätthålla många av kroppens viktigaste funktioner.

Varför behöver vi elektrolyter?

Elektrolyter upprätthåller kroppens homeostas. De hjälper till att reglera nerv- och muskelfunktion, hydrera kroppen, balansera blodets pH-värde och att bygga upp skadade vävnader. Utan en balanserad nivå av elektrolyter kan kroppen inte fungera korrekt.

Hur får man i sig elektrolyter?

Du kan få elektrolyter i dig genom att äta frukter som bananer och apelsiner, vilka är rika på kalium. Sportdrycker kan också vara en källa till elektrolyter, särskilt för dem som tränar intensivt och behöver snabb återhämtning.

Vad händer om man har en obalans av elektrolyter?

En obalans av elektrolyter, antingen för mycket eller för lite, kan leda till en rad hälsoproblem. Symptomen kan variera beroende på vilken specifik elektrolyt som är obalanserad. Till exempel kan låga kaliumnivåer leda till muskelsvaghet, trötthet och hjärtarytmier. För höga natriumnivåer kan orsaka högt blodtryck och svullnad. Det är därför viktigt att upprätthålla en balanserad kost och dricka tillräckligt med vatten, särskilt under fysisk aktivitet.