Köp Beta-alanin | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Beta-Alanin

Håller du på med uthållighetsträning som löpning eller styrketräning känner du säkert till beta-alanin. Det är en aminosyra som på senare tid blivit en uppskattad ingrediens i prestationshöjande kosttillskott som PWO. Beta-alanin behövs för att tillverka karnosin som i sin tur ser till att mjölksyran håller sig borta när du tränar. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 9 av 9

Senast besökta produkter

Vad är Beta-Alanin?

Aminosyran beta-alanin behövs för att upprätthålla nivåerna av karnosin i dina muskler. Karnosin är ett ämne som hjälper till att hålla mjölksyran borta från musklerna under ett träningspass. När du intar beta-alanin så tas det upp av kroppen och går ut i blodet. När det slutligen kommer fram till dina muskler börjar det tillsammans med histidin bilda karnosin som minskar samlingar av mjölksyra i musklerna under träning. Det går att inta karnosin men det är inte i närheten lika effektivt som att låta beta-alanin och histidin bilda det tillsammans, konstigt nog.

Beta-Alanin som tillskott

Kanske känner du till beta-alanin för att du hört talas om det i samband med att någon nämnt en prestationshöjare? Det är nämligen en av dom mest uppskattade ingredienserna i just prestationshöjande kosttillskott. Många gillar beta-alanin för att det har en tendens att framkalla stickningar i huden medan andra tycker att stickningarna är obehagliga. Dock ska inte stickningarna misstas för den huvudsakliga effekten med beta-alanin, för det är egentligen bara en biverkning.