Beta-alanin aminosyror - Proteinbolaget
Hem
Sök
Visadeprodukter
Bonusar

Beta-Alanin

Beta-alanin är den aminosyra som i första hand förekommer i prestationshöjande tillskott. Eftersom Beta-alanin är en otroligt viktig komponent för att bilda karnosin så är det inte så konstigt att det är vanligt förekommande i dessa produkter. Karnosin bidrar nämligen till en ökad muskeluthållighet och används bland annat av aktiva inom löpning.

Du känner igen Beta-alanin genom att den efter konsumtion kan ge en känsla av stickningar i huden. Detta beror på att det gör så att blodflödet ökar och är det är därför helt ofarligt även om vissa tycker att det känns obehagligt.

Läs mer
För dig som söker efter ett bra beta-alanin så finns det ett brett utbud här på Proteinbolaget. Vare sig du söker beta-alain för en bättre muskeluthållighet till din löpning eller är på jakt efter karnosinets stöttande egenskaper när det är dags för explosiva lyft på gymmet så kommer du att hitta det beta-alanin du behöver här.

Vad är Beta-alanin?
Beta-alanin är en icke-essentiell aminosyra som idag är vanligt förekommande på gym- och sportmarknaden. Den omvandlas i sin tur till andra kemikalier som påverkar musklerna. Framförallt så behövs beta-alanin för produktionen av karnosin som i sin tur nyttjas av kroppens muskelceller för att ge en bättre uthållighet. Genom att karnosinet buffrar vätejoner är det också särskilt användbart för dig som gör explosiva lyft på gymmet.

Minskad trötthet
Beta alanin har också en god effekt mot trötthet för din som tränar högintensiv styrketräning eller sprint. Det kan även förbättra muskeluthålligheten hos äldre vuxna, där karosin avtar med åldern.

Beta-Alanin stickningar
Många upplever en känsla av stickningar i huden vid intag av Beta-alanin, vilket beror på att blodflödet ökar. En del gillar det, och andra gillar det inte – men viktigt är att veta att denna biverkning av beta alanin inte är farlig.