Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Pris
5 Virtufit Foam Roller 62 cm
Fler varianter
11 Virtufit Foam Roller 33 cm
Fler varianter
Artikel 3 av 3

Vilken foam roller ska man köpa?

För att få den mest effektiva träningen gäller det att köpa rätt foam roller. De faktorer som spelar in när du väljer foam roller att köpa, kan du se här:

  • Välj en slät foam roller utan små upphöjningar om du är ovan och vill ha en mildare massage.
  • Grovare foam rollers är bra om du efterfrågar en hårdare massage för att träna riktigt ömma muskler.
  • Välj mönster på din foam roller utifrån den massage du är ute efter. Olika mönster trycker mer eller mindre på specifika punkter.

Vad gör din foam roller?

Förutom att trycka och massera på punkter där du är öm eller har tränat lite för hårt, sätter en foam roller också igång blodcirkulationen. Många löpare tycker att en foam roller är ett av de mest praktiska träningsverktyg att använda då hela kroppen tränar hårt i löpspåret. Efteråt kan det vara rejält skönt att ge musklerna den genomgående behandling som krävs för att återställa dem.

Men en foam roller hjälper också till med uppvärmningen. Genom att rulla den på de muskler som du vet kommer arbeta hårt under kommande pass, värmer du upp och gör kroppen redo att arbeta inom kort.

Använd inte på skador! Tänk på att undvika att rulla din foam roller på skadade områden då det kan göra ännu mer skada än nytta.

Köp din foam roller på Proteinbolaget

Vi guidar dig igenom ditt val av foam rollers – för såväl nybörjare som för vana utövare. Titta i vårt sortiment och hitta din favorit!

Läs mer här:

5 övningar att göra med en foam roller