Toppkategorier inom proteinpulver

Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-22%
Kampanj
31 2 x GAAM 100% Casein Premium 750 g 2 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Fler varianter
-15%
Kampanj
49 GAAM Whey & Oats 1 kg Blandprotein GAAM Whey & Oats 1 kg Blandprotein
Fler varianter
-22%
Kampanj
22 4 x GAAM 100% Casein Premium 750 g 4 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Fler varianter
-15%
Kampanj
8 GAAM Soy Isolate 750 g Sojaprotein GAAM Soy Isolate 750 g Sojaprotein
Fler varianter
Artikel 28 av 183

Vilket proteinpulver ska jag ha?

Valet av proteinpulver beror på individuella behov, mål och preferenser. Om du är laktosintolerant eller mjölkallergisk, bör du välja ett icke-mjölkproteinpulver som sojaprotein eller ärtprotein. Om du försöker att bygga muskelmassa eller förbättra prestation under träning, kan vassleprotein vara det bästa valet eftersom det är känt för att ha hög biologisk tillgänglighet och höga nivåer av grenade aminosyror. Om du söker en längre period av muskelproteinsyntes, kan kaseinprotein vara det bästa valet eftersom det bryts ner långsammare än vassleprotein. Om du är vegan eller vegetarian, kan vegetabiliska proteinpulver som sojaprotein vara det bästa alternativet för dig. Här är några kategorier ur vårt sortiment, kontakta gärna vår kundservice så hjälper vi dig att välja rätt!


Vassleprotein/Whey protein - efter träningen

Det engelska namnet för vassleprotein är whey protein och är det vanligaste proteintillskottet. Detta snabbupptagande protein utgör ca 20% av mjölken och resten består av ämnet kasein med en bra aminosyrasammansättning. Om du ligger i hårdträning är vassleprotein bland det bästa du kan välja för att se resultat snabbt. Vassleprotein eller wheyprotein finns i många olika färmer, bland annat Whey-80 (som är det populäraste) och Whey-100. 


Kaseinprotein - för återhämtning

Ett mjölkprotein som tas upp lite långsammare av kroppen. Kaseinprotein är speciellt bra för återhämtningen efter träning och tas gärna före sänggåendet.


Äggprotein - för muskeltillväxt och viktnedgång

Äggprotein är ett kraftfullt protein från äggvita som tas upp medelsnabbt av kroppen. Dock finns även heläggsprotein där även protein från äggulan ingår. Äggprotein innehåller normalt få kalorier och har minimal fetthalt och passar därför både för muskeltillväxt och viktnedgång.


Sojaprotein - för vegetarianer/veganer

Sojaprotein är ett vegetabiliskt protein som är bra för vegetarianer/veganer eller personer med känsliga magar/laktosintoleranta. Proteinet kommer från sojabönan.


Vilket proteinpulver är bäst?

För att veta vilket proteinpulver som är bäst måste du veta vad du vill ha för effekt av användningen. Vare sig du är ute efter att gå ner i vikt eller öka i muskelmassa så är ett högt proteinintag något att sträva efter. Många har problem med att komma upp i det rekommenderade intaget endast genom sin dagliga kost. Genom att köpa proteinpulver gör du ett praktiskt val som både din kropp och din plånbok kommer att tjäna på.


Har du frågor angående det bästa proteinpulvret för just dig kan du höra dig för med oss på Proteinbolaget. Vi hjälper dig gärna med vår expertis och rådgivning.


Är det nyttigt med proteinpulver?

Ja, proteinpulver kan vara nyttigt! Proteinpulver är en nyttig källa till protein för personer som har svårt att få i sig tillräckligt med protein från maten. Det kan också hjälpa till att öka muskelmassa, förbättra prestation under träning och främja snabbare muskelåterhämtning. Det är dock viktigt att notera att proteinpulver inte är en magisk lösning för hälsa och fitness, utan bör användas som ett komplement till en hälsosam livsstil.


Är det skillnad på olika proteinpulver?

Ja olika proteinpulver skiljer sig åt eftersom de olika sorterna fyller olika funktioner. Några av de vanligaste proteinpulvren är vassleprotein, kaseinprotein, äggprotein och sojaprotein. Det är också vanligt att man pratar om proteinpulver som snabba och långsamma vilket syftar på hur fort din kropp tar upp proteinet. Vassleprotein är känt för sitt höga biologiska värde och höga koncentration av grenade aminosyror. Kaseinprotein bryts ner långsammare än vassleprotein och är därför ett bra alternativ för en längre period av muskelproteinsyntes. Sojaprotein är ett vegetariskt alternativ som innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver.


Hur mycket proteinpulver ska jag ta per dag?

Den rekommenderade mängden proteinpulver som ska konsumeras per dag beror på flera faktorer, inklusive kroppsvikt och träningsnivå. Generellt sett kan du behöva 1.4-2.0 gram protein per kilogram kroppsvikt per dag för att uppnå dina mål om du tränar mycket. 


Billiga proteinpulver på Proteinbolaget

På Proteinbolaget kan du köpa billiga bra proteinpulver på nätet, och du kan räkna med att få mycket kvalitet för pengarna. Vi levererar dina varor snabbt och smidigt. Vi erbjuder alltid 30 dagars öppet köp, fri retur och 0kr i fakturaavgift för att du ska känna dig trygg med ditt köp hos Proteinbolaget! Vårt sortiment av prisvärda proteinpulver gör det enkelt för dig att hitta något som passar dig, dina mål och dina behov utan att tömma plånboken.


Tips och recept med proteinpulver:

Pannkakor med proteinpulver

Baka med proteinpulver

Läs mer om proteinpulver:

Läs mer om hur proteinbist påverkar din kropp. Lär dig mer om vad protein, dess fördelar och påverkan på träning. 

Läs vår guide om allt du behöver veta om proteinpulver. Här får du lära dig om alla användningsområden för proteinpulver för att du ska kunna välja rätt proteintillskott just för dig.