Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-15%
Kampanj
0 GAAM Creatine+ 300 g GAAM Creatine+ 300 g
-5%
15 2 x GAAM Creatine 500 g 2 x GAAM Creatine 500 g
Fler varianter
-11%
5 3 x GAAM Creatine 500 g 3 x GAAM Creatine 500 g
Fler varianter
Artikel 28 av 48

Vad är kreatin?

Den dokumenterade effekten av kreatin för både högintensiv och repetitiv träning är god. Du som både styrketränar och gör konditionsträning får alltså bättre resultat om du intar kreatin tabletter eller pulver. Du slipper dessutom biverkningar av det och kan äta det med gott samvete!

Kreatin finns i våra muskler och har som uppgift att lagra fosfat, ett ämne som används vid kroppens energiomsättning. När du tränar frigörs energi och fosfaten hjälper till i omvandlingsprocessen så att du ska orka mer. Ökar du ditt kreatinlager förbättrar du denna process och prestationen ökar ännu mer.

Prestationsökning med rätt dosering

Med kreatin kosttillskott kan du öka lagren upp till 20–40 %. Då ökar också din prestationsförmåga med cirka 10–20 %. Tänk på att ta kurer av kreatin. När du sedan slutar behåller kroppen nivåerna i cirka 4–6 veckor.

10 anledningar till varför du bör använda kosttillskott

Var finns kreatin?

Kreatin finns naturligt i kött och fisk, och är särskilt rikt på rött kött och lax. Det finns också som ett tillskott i form av kreatin pulver eller kreatin tabletter, som kan köpas på de flesta hälsokostbutiker och onlinebutiker som säljer kosttillskott. Kreatin pulver och tabletter är populära bland både män och kvinnor, och kan användas för att öka muskelmassan, förbättra prestationen under träning och öka styrkan. Kreatin pulver kan enkelt blandas i drycker eller mat, medan kreatin tabletter kan tas som kosttillskott.

När ska man ta kreatin?

Det finns ingen specifik tidpunkt då man ska ta kreatin, men många experter rekommenderar att man tar det efter träningen för att hjälpa musklerna att återhämta sig och förbättra proteinsyntesen. Vissa personer föredrar att ta kreatin på morgonen eller före träning för att öka energinivåerna och förbättra prestationen. Det är också möjligt att dela upp den dagliga dosen av kreatin i mindre doser och ta den under dagen för en mer jämn effekt. Både män och kvinnor kan dra nytta av att ta kreatin för att öka muskelmassan, förbättra prestationen under träning och öka styrkan. Kreatin kan också tas i kombination med andra kosttillskott som kreatin och protein samt kreatin och glutamin för att förbättra effekten av träningen och muskeluppbyggnaden.

Vad är kreatin bra för?

Kreatin är ett populärt tillskott som har visat sig vara effektivt för att öka muskelmassan, förbättra prestationen under träning och öka styrkan. Förutom dessa fördelar har kreatin också visat sig ha andra hälsofördelar, som att minska risken för skador, främja hjärthälsan, förbättra kognitiv funktion och minska trötthet. Kreatin kan också vara fördelaktigt för personer med vissa hälsotillstånd, som muskeldystrofi, Parkinsons sjukdom och multipel skleros. Kreatin kan också kombineras med andra kosttillskott som kreatin protein och kreatin glutamin för att förbättra effekten av träningen och muskeluppbyggnaden.

Hur länge ska man ta kreatin?

Det finns inget specifikt slutdatum för att ta kreatin, men många experter rekommenderar att man tar det under en längre period för att uppleva dess fördelar. Det är vanligt att ta kreatin i cykler, där man tar det under en period och sedan gör en paus. En typisk cykel kan vara att ta kreatin i åtta veckor och sedan göra en fyra veckors paus.

Ladda batterierna med kreatin

Syftet med att ta kreatin kosttillskott är att ladda batterierna i kroppen genom att tillföra ny energi så att muskelfibrerna får en chans att reparera sig snabbare. Detta bidrar i sin tur att både din styrka och uthållighet blir bättre och gynnar dig i träningen. Din förmåga att utöka dina träningspass eller göra de där 10 extra styrkeövningarna i pressbänken boostas av kreatinet.

Vilka kreatin kosttillskott kan du hitta på Proteinbolaget?

I vårt sortiment kan du finna kreatin tabletter och kreatin pulver som kosttillskott. Vi har även kreatin speciellt framtaget för kvinnor. Hitta kreatin som passar just din smak och träning. Apropå smak kan du välja mellan en rad olika alternativ som smakar gott på tungan.


Läs mer om Kreatin här:

Kreatin – effekt och biverkningar