Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-39%
Golden Deals!
23 GAAM Creatine+ 300 g Kreatin
31 GAAM Creatine 300 g
Fler varianter
-39%
Golden Deals!
2 2 x GAAM Creatine+ 300 g
Nyhet - fitnessjunkie Kreatin
-28%
Paketpris
17 2 x GAAM Creatine 300 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
15 BioTechUSA 100% Creatine Monohydrate 500 g
Fler varianter
-28%
Lagerrensning
21 fitnessjunkie Creatine 300 g Kreatin
-20%
Lagerrensning
13 Elit Nutrition 100% Pure Creatine Monohydrate 300 g Kreatin
Fler varianter
-5%
Paketpris
16 2 x GAAM Creatine Monohydrate 500 g
-40%
Golden Deals!
0 3 x GAAM Creatine+ 300 g
Bästa kreatin 2024 - Bäst i test
-16%
Paketpris
5 3 x GAAM Creatine 300 g
Fler varianter
1 Viterna Creapure 500 g
Fler varianter
0 Viterna Creapure 300 g
Fler varianter
-10%
Paketpris
4 3 x GAAM Creatine Monohydrate 500 g
Artikel 28 av 47

Optimera din träning med kreatin

Kreatin är en naturlig substans som produceras av kroppen från aminosyrorna arginin, glycin och metionin. Processer i kroppen omvandlar dessa till ATP, vilket är bränslet för muskelrörelser och kraft. Kreatin gör det möjligt för dig att träna hårdare och mer intensivt, så att muskeltillväxten sker tidigare, vilket är varför det är så populärt bland styrkeidrottare. Under högintensiva träningsövningar och explosiva kraftansträngningar, kan du lita på att kreatin förbättrar din prestation. Det är viktigt att kombinera kreatinet med proteiner, eftersom dina muskler måste återhämta sig i tid och också måste uthärda mer på grund av ansträngninen.

Varför kreatin?

Syftet med att ta kreatin kosttillskott är att ladda batterierna i kroppen genom att tillföra ny energi så att muskelfibrerna får en chans att reparera sig snabbare. Detta bidrar i sin tur att både din styrka och uthållighet blir bättre och gynnar dig i träningen. Kreatin ger dig förmågan att utöka dina träningspass eller göra de där 10 extra styrkeövningarna i pressbänken boostas av kreatinet. De prestationshöjande fördelarna gör att man hittar kreatin som en ingrediens i många andra kosttillskott som exempelvis PWO.

Förutom prestationshöjande fördelar har kreatin också visat sig ha andra hälsofördelar, som att minska risken för skador, främja hjärthälsan, förbättra kognitiv funktion och minska trötthet. Kreatin kan också vara fördelaktigt för personer med vissa hälsotillstånd, som muskeldystrofi, Parkinsons sjukdom och multipel skleros. Kreatin kan också kombineras med andra kosttillskott som protein och glutamin för att förbättra effekten av träningen och muskeluppbyggnaden. 

Hur exakt funkar kreatin?

Innan du köper kreatin är det viktigt att veta exakt vad det gör och vilken effekt det har - så att du kan avgöra om det passar dig eller inte. När kroppen absorberar kreatin från mat eller kreatintillskott omvandlas det till stor del kreatinfosfat. Dess uppgift är att transportera energileverantören ATP till muskelcellerna av snabba typ II-fibrer. Fosfatmolekyler från ATP används för en muskelsammandragning, som ett resultat omvandlas ATP till ADP. Denna kand ock inte användas för energi.

ATP kan kompletteras med kolhydrater, fetter, protein eller kreatinfosfat - när du har mer kreatinfosfat i kroppen kommer uthålligheten att vara lite längre. Kroppen kan lagra 5 gram kreatin per dag.

Köp ditt nya kreatin på Proteinbolaget

Med kreatintillskotten som du köper på Proteinbolaget får du det bästa ut av din träning. Vi erbjuder ett brett utbud av kreatin, från många kända och pålitliga leverantörer med formuleringar som är berikade med L-arginin, citrullinmalat och de patenterade Kre-Alkalyn® och Creapure®. Mer än 12 års yrkesskicklighet har säkerställt att vi har den bästa kunskapen internt. Börja här, sluta starkare! Vi levererar dina varor snabbt och smidigt. Vi erbjuder alltid 30 dagars öppet köp, fri retur och 0kr i fakturaavgift för att du ska känna dig trygg med ditt köp av nytt kreatin hos Proteinbolaget.

Vanliga frågor om kreatin

Vad är kreatin?

Denna förening är ett protein som finns naturligt i muskelceller och i små mängder i hjärnan. Kreatin låter dig producera energi för vardagliga uppgifter, liksom för saker högintensiv träning när du är på gymmet. Kreatin produceras naturligt av kroppen från flera typer av aminosyror, båda vanligtvis från kött eller fisk. Detta lagras som fosfokreatin i muskelcellerna och i mindre mängder i hjärnan, levern och njurarna. Det används sen för att skapa ATP, en förening som ger energi till celler för rörelse.

Hur tar jag kreatin?

Oavsett din kost, om du försöker uppnå vissa träningsmål eller öka muskelmassan, kan du vilja komplettera din kost med kreatin och protein. Kreatinmonohydrat är den form av kreatin som finns i de flesta kosttillskott. Det anses vara ett av de säkraste och billigaste sätten att konsumera mer kreatin. Kreatinmonohydrat kan kommer i pulver- eller tablettform. Väljer du pulvret kan du blanda det i en proteindrink för att njuta av före eller efter träning.

När ska jag ta kreatin?

Det beror helt och hållet på hur tålmodig du är. Du kan antingen "ladda" eller fokusera på en mer konsekvent intag (dock kommer det senare helt enkelt innebära att det tar längre tid innan du börjar få fördelarna med tillskottet). Att dosera efter träning kan vara en mer optimal tidpunkt, eftersom studier har visat att det hjälper till med återhämtning och främjar mer önskvärda förändringar i kroppssammansättningen.

Hur länge ska jag ta kreatin?

Det finns inget specifikt slutdatum för att ta kreatin, men många experter rekommenderar att man tar det under en längre period för att uppleva dess fördelar. Det är vanligt att ta kreatin i cykler, där man tar det under en period och sedan gör en paus. En typisk cykel kan vara att ta kreatin i åtta veckor och sedan göra en fyra veckors paus.

Hur doserar jag kreatin?

Med kreatin kosttillskott kan du öka lagren upp till 20–40 %. Då ökar också din prestationsförmåga med cirka 10–20 %. Tänk på att ta kurer av kreatin. När du sedan slutar behåller kroppen nivåerna i cirka 4–6 veckor.

För mer tips och råd om kreatin kan du läsa våra artiklar kreatin - effekt och biverkningar och vad du bör veta om kreatin som kosttillskott.