Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 11 av 11

Betakaroten - få den önskade solkyssta hyn

Att gå runt med solkysst hy på sommaren är något önskvärt hos många människor. Men många är också måna om sin hud och vet att för mycket sol kan vara skadligt. Hur blir man då brun utan sol? Jo, genom att konsumera betakaroten i antingen kapsleform eller tablettform. Pigmenten i betakaroten aktiverar hudens pigmentprocess som utmynnar sig i en hälsosammar hudton!

Har du svårt att välja ut vilken produkt som passar dig och önskar rådigvning? Hör av dig till oss på Proteinbolaget, vi hjälper dig gärna med vår expertis! 

Vad är betakaroten?

Betakaroten är ett förstadium till vitamin A som är en av de viktigaste vitaminerna som finns i kroppen. Det hjälper huden och slemhinnorna att hålla sig friska samtidigt som det spelar en stor roll för immunförsvaret. Vill du ha vitamin A i färdig form hittar du det i livsmedel från djur som bland annat mjölk, ost och ägg. Vill du ha betakaroten hittar du det i pigmenterade frukter och grönsaker, främst i morötter. Din kropp omvandlar betakaroten till vitamin A när den känner att det behövs.
Kom ihåg att börja med betakaroten-tillskott minst tre månader innan en solsemester för att det ska ge effekt.

Vad är betakaroten bra för?

Betakaroten är en antioxidant som kan omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin är viktigt för en frisk hud, syn och immunförsvar. Betakaroten kan även hjälpa till att skydda huden från skador orsakade av UV-strålar.

Hur mycket betakaroten för att bli brun?

Det finns ingen exakt mängd av betakaroten som krävs för att bli brun. Forskning har visat att högre nivåer av betakaroten kan göra huden mer mottaglig för solbränna, men det är inte en garanti för en jämn eller djupbrun färg. Överdosering av betakaroten kan också ha negativa effekter, så det är viktigt att inte ta mer än rekommenderad dos.

Hur länge ska man äta betakaroten?

Rekommendationer om hur länge man ska ta betakaroten varierar beroende på syftet med intaget. Om det tas för att stärka immunförsvaret, kan man ta det regelbundet under en längre period. Om det tas för att öka hudens förmåga att bli solbrun, kan man ta det under en begränsad tid.

Är det farligt med betakaroten?

I allmänhet anses betakaroten vara säkert att ta som ett kosttillskott i doser upp till 25 mg per dag. Men högre doser kan leda till negativa biverkningar, inklusive gulsot, illamående och hudförändringar. Personer som röker eller som tidigare har haft lungcancer bör undvika höga doser av betakaroten, eftersom det kan öka risken för lungcancer.

Är betakaroten samma sak som A-vitamin?

Nej, betakaroten är inte samma sak som A-vitamin, men det kan omvandlas till A-vitamin i kroppen vid behov. A-vitamin är nödvändigt för att upprätthålla en frisk hud och synförmåga.

Hur mycket betakaroten per dag?

Den rekommenderade dosen av betakaroten varierar beroende på syftet med intaget. Generellt sett rekommenderas en daglig dos på mellan 2-25 mg per dag.

Hur mycket betakaroten i en morot?

En mediumstor morot innehåller cirka 3-4 mg betakaroten.

När ser man resultat av betakaroten?

Effekten av betakaroten kan variera beroende på individen och doseringen. Generellt sett kan man se en förbättring i hudtonen inom några veckor av regelbunden användning.

Vilken betakaroten är bäst?

Det finns olika typer av betakaroten som är lämpliga för olika användningsområden. Till exempel finns det syntetiskt framställt betakaroten som används i kosttillskott och naturligt förekommande betakaroten som finns i frukt och grönsaker. Vilken typ av betakaroten som är bäst beror på användningssyftet och individuella faktorer, såsom hälsotillstånd, kostvanor och dosering.

Varför äta betakaroten?

Betakaroten kan bidra till att förbättra hudhälsan, stärka immunförsvaret och skydda kroppen mot skador orsakade av fria radikaler. Det kan också hjälpa till att öka hudens förmåga att bränna sig och uppnå en jämn och fin färg.


Hur blir man brun snabbt?

Det finns ingen garanterad metod för att bli brun snabbt och säkert. Att utsätta huden för överdriven sol kan leda till skador och öka risken för hudcancer. Istället kan man använda solskydd med hög faktor, undvika att sola under de varmaste timmarna på dagen och ta betakaroten som kosttillskott eller genom att äta livsmedel rika på betakaroten för att hjälpa till att öka hudens förmåga att bli solbrun. Det finns också brun utan sol produkter som kan användas för att uppnå en jämn solbrun färg utan att utsätta huden för solens skadliga strålar.


Läs mer om betakaroten här:

Brun utan sol – Tabletter & kapslar för att få solkysst hy

Bli brun med Betakaroten - snabbt och skonsamt!