Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-37%
Golden Deals!
84 GAAM Betakaroten 60 caps
-38%
Golden Deals!
14 GAAM Betakaroten 120 caps
Fler varianter
-8%
Kampanj
10 GAAM Betakaroten 180 caps
Fler varianter
-16%
Kampanj
24 GAAM Vegan Beta Carotene 60 caps
Fler varianter
-6%
Kampanj
4 GAAM Vegan Beta carotene 180 caps
Fler varianter
Är du osäker på vilket betakaroten som är bäst för dig? Kolla in vår översikt över de bästa betakaroten.
-12%
Kampanj
10 GAAM Vegan Beta carotene 120 caps
Fler varianter
Artikel 10 av 10

Vad är betakaroten?

Betakaroten är en typ av substans som kallas karotenoid och är ansvarig för de färgstarka pigmenten i frukt och grönsaker. Det finns två typer av karotenoider - karotener och xantofyller, vilka båda har antioxidantsegenskaper och kroppen omvandlar dessa till vitamin A. Ett näringsämne som är nödvändigt för att hålla kroppen frisk och fungerande korrekt.

Varför är det bra att ta eller äta betakaroten?

Eftersom kroppen omvandlar betakaroten till vitamin A, vilket är viktigt för synen, celltillväxten och för att upprätthålla friska organ som hjärtat, lungorna och njurarna. Forskning visar också att antioxidanter som betakaroten, kan hjälpa till att bevara hudens hälsa och utseende samt skydda huden mot UV-strålning från solen. Det gör betakaroten verkar som ett naturligt skydd mot solen.

Kroppen lagrar betakaroten i fettvävnad, alltså under huden och kan därmed vid höga intag av detta näringsämne leda till en färgförändring och djupare färgton i huden. Betakaroten som kosttillskott är därför bra för den som önskar uppnå solbrun färg på huden utan att huden tar skada av det.

Varför köpa betakarotentillskott från Proteinbolaget?

De kosttillskott med betakaroten som finns tillgängliga hos oss på Proteinbolaget, kan vara fantastiskt för din kropp. De flesta av dessa är kapslar med vitamin A, tillsammans med andra ingredienser som sojalecitin eller andra vitamin- och mineralblandningar.

På Proteinbolaget hittar du ett brett utbud av betakarotentillskott från välkända och pålitliga varumärken som GAAM, Better You, NOW och Scitec Nutrition, självklart  till bra priser och med leverans till ditt hem på bara 2-3 arbetsdagar efter att du har gjort ditt köp. Självklart erbjuder vi även veganska betakarotentillskott.

Läs våra artiklar bli brun med betakaroten eller allt du behöver veta om betakaroten för mer tips och råd om betakaroten.

Vanliga frågor om betakaroten

Hur mycket betakaroten ska jag ta per dag?

Det finns egentligen gräns för hur mycket betakaroten du behöver ta per dag, men rekommendationen för tonåringar och vuxna ligger på 78 - 180 mg betakaroten varje dag. Vanliga betakarotentillskott på marknaden ger 15 - 100 mg betakaroten per doseringstillfälle.

Vilket betakarotentillskott passar mig?

När du ska välja ett betakarotentillskott, finns det några viktiga saker att tänka på för att få en säker och effektiv produkt. Först och främst, välj ett tillskott från en välkänd tillverkare som tydligt listar sina ingredienser. Det hjälper dig att säkerställa att produkten är ren och av hög kvalitet.

Kontrollera att doseringen ligger inom det rekommenderade spannet, vanligtvis mellan 15-30 mg per dag, särskilt om du vill främja en solbrun hud. Naturligt betakaroten, ofta märkt som "provitamin A", är bättre eftersom kroppen absorberar det effektivare.

Undvik tillskott med onödiga tillsatser som konstgjorda färgämnen, smakämnen och fyllmedel.

Hur tar jag betakaroten?

För att ta betakaroten kan du enkelt använda tillskott i form av kapslar eller tabletter. Doseringen varierar, men vanligtvis rekommenderas det att inta mellan 15-30 mg per dag för att främja en solbrun hud. Det är bäst att ta betakaroten med en måltid som innehåller lite fett, eftersom det är fettlösligt och bättre absorberas på det sättet. Hos oss på Proteinbolaget hittar du ett brett utbud av billiga, bra kosttillskott med betakaroten.