Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-15%
Kampanj
240 GAAM 100% Casein Premium 750 g Kaseinprotein
Fler varianter
-22%
Golden Deals!
4 GAAM Casein 750 g - No waste
Fler varianter
-10%
Kampanj
37 2 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Fler varianter
-19%
Paketpris
20 GAAM Whey + Casein
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
14 Elit Nutrition Casein 750 g Kaseinprotein
Fler varianter
-6%
Kampanj
28 4 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
0 BioTechUSA Micellar Casein 2.27 kg Kaseinprotein
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
2 Swedish Supplements Slow Casein 900 g Kaseinprotein
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
3 Viterna Premium Micellar Casein 900 g Kaseinprotein
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
2 BioTechUSA Micellar Casein 908 g Kaseinprotein
Fler varianter
Artikel 14 av 14

Vad är kaseinprotein?

Kasein protein är ett protein som du vanligtvis hittar helt naturligt i mjölk. Där utgör det ungefär 80% av mjölkens protein. Tack vare ett högt biologiskt värde är kasein en proteintyp av hög kvalitet. När du äter eller dricker kasein får du i dig aminosyror, kolhydrater, kalcium och fosfor.

Varför ska man välja kasein?

Det finns flera skäl varför kasein kan vara en bra proteinkälla:

  • Långsam nedbrytning: Kasein är känd för att brytas ned långsamt i magen jämfört med andra proteiner som vassleprotein. Detta innebär att det ger en jämn och långvarig frisättning av aminosyror i blodomloppet över tid, vilket kan vara fördelaktigt för att bibehålla muskelproteinsyntesen under en längre period, såsom under natten när kroppen är i viloläge.
  • Mättande effekt: På grund av dess långsamma nedbrytning kan kaseinprotein bidra till att hålla dig mätt under längre tid jämfört med snabbt absorberade proteiner. Detta kan vara fördelaktigt för viktkontroll och för att undvika överätning.
  • Muskeluppbyggnad och återhämtning: Kaseinprotein innehåller alla essentiella aminosyror som behövs för muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning. Genom att få en långsam och stabil ström av aminosyror kan det stödja muskelproteinsyntesen och främja muskelreparation och tillväxt.
  • Laktosintolerans: För personer som är laktosintoleranta kan kaseinprotein vara ett bra alternativ eftersom det innehåller minimala mängder laktos. Dock bör personer med mjölkallergi undvika kaseinprotein eftersom det fortfarande kan utlösa en allergisk reaktion.
  • Allergivänligt: För vissa människor kan kasein vara ett bättre alternativ än vassleprotein eftersom det har lägre allergiframkallande potential.

Kasein som proteinpulver

Kaseinprotein är ett så kallat långsamt protein. Det betyder enkelt förklarat att det hinner gå längre tid mellan intaget och att proteinet börjar användas för att bygga upp dina muskler än vad det gör vid ett snabbt protein som vassle. Debatten om man ska välja proteinpulver med källorna kasein eller vassle är rimlig, eftersom båda härstammar från mjölk och har liknande egenskaper. Dock skiljer de sig avsevärt. Kaseinpulver används för att “lagra upp” protein i kroppen som sedan kan brytas ned under flera timmar och nå ut till dina muskler. Ett bra tillfälle att “lagra upp” med kaseinprotein är innan du går och lägger dig. Då kan kroppen bryta ner kaseinet medan du sover.