Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 7 av 7

Kokosolja med många användningsområden

Kokosoljan hittar du i många sammanhang. Den är flexibel, erbjuder många hälsofördelar och kan användas i många rätter och drycker - helt enkelt ett all-round hälsokost.

Oftast hittar man kokosoljan i köket som en hälsosam olja vid matlagning. Men begränsa dig inte, kokosoljan hittar man också i badrummet. Där används den som en fuktkräm eller varför inte som en hårmask för att motverkat frissigt och skadat hår. Du kan även använda den som massageolja eller smörjmedel i sovrummet. Kokosoljan hittar helt enkelt sin rättmätiga plats i alla rum och vrår!

Vad är kokosolja bra för?

Det är sagt av experter att kokosoljan är bra både invärtes och utvärtes. Så vad kan man använda kokosolja till?

  • Den boostar ditt immunförsvar och håller dig friskare
  • Den återfuktar torr hud och ger den lyster
  • Den återfuktar hår och hårbotten
  • Den är både svampdödande och antiinflammatorisk
  • Funkar mycket bra som make up-remover och rakkräm

Snabb upptagningsförmåga

Kokosoljan tas upp snabbare av kroppen på grund av sin effektiva uppbyggnad av medellånga fettsyror. Din kropp tillgodogör sig alltså kokosoljans näringsämnen och fetter bättre än andra fettkällor.

Redan i magsäcken transporteras fetterna till levern för att direkt efteråt gå vidare ut i kroppen och göra nytta. De behöver alltså inte en nedbrytningsprocess i tarmen som andra fetter gör. På så vis får du både en snabb energitillförsel och en bättre hälsa på köpet – bra för människor som tränar och vill ha lite extra nyttig energi.

Hur mycket kokosolja per dag?

Om du äter cirka 3 matskedar kokosolja om dagen har du fått i dig det som behövs. Hur mycket du använder utvärtes är en annan fråga och högst individuellt. Fördela gärna kokosoljan som kosttillskott med att äta det både morgon, middag och kväll.

Köpa kokosolja billigt på Proteinbolaget

Välj bland flytande kokosolja och kallpressad, smöraktig olja att gröpa ur med sked eller skopa. Baka, laga mat eller ät den rakt upp och ned som den är. Vårt sortiment av billig kokosolja gör det enkelt för dig att ta del av alla dess fördelar utan tömma plånboken.

Läs mer om kokosolja här:

Kokosolja i håret och som hudvård