Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 10 av 10

Vad är MSM?

I kroppens vävnader finns svavel som en naturlig byggsten. Dess syfte är att bygga upp kroppens bindväv, stärka håret och reparera naglar med mera. Det förekommer i kollagenet i huden och i keratinet i håret men det hjälper även cellerna på traven att kunna ta upp näringsämnen och göra sig av med slaggprodukter.

Vad är MSM bra för?

Naturligt svavel kommer som en hjälpande hand när du lider av ledvärk, inflammationer eller hudåkommor som psoriasis och eksem.

  • Hjälper vid artros. Ledsjukdomen kan ge bestående smärta och inskränka din rörelsefrihet. Med MSM pulver, eller MSM kapslar och tabletter lindras smärtan och brosket byggs upp igen.

  • Förbättrar hud- och hårkvaliteten. Slitet hår som lätt tappas, naglar som går av, hud som kliar och är röd – MSM är där för att bygga upp och reparera. Du kan både inta det i tablett- eller pulverform men även smörja in det med en salva på irriterad hy.

  • Motverkar inflammationer och andra sjukdomstillstånd. Andra saker som MSM kosttillskott är bra för är när du har träningsvärk, inflammationer, smärta i allmänhet, trötthet, koncentrationssvårigheter och skador i mjukdelar.

Så får du bästa effekt

Vissa preparat upptas lättare om de tas med något annat. För bästa effekt av MSM kan du ta C-vitamin samtidigt, vilket ökar reparationsförmågan. Här kan du hitta MSM produkter tillsammans med vitamin C.

Rekommenderat intag av MSM

Tänk också på att använda rätt dos av MSM pulver, MSM kapslar eller MSM tabletter. Mellan 2-4 gram/dag är en rekommenderad dosering. Dock kan du börja lite smått och utöka med tiden. Följ instruktionerna på förpackningen. Du kan även kontakta oss på Proteinbolaget. Vi hjälper dig gärna med eventuella frågor.

Läs mer här:

MSM kosttillskott