Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Magnesium bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Magnesium bäst i test 2024

Marknaden för magnesium är som en djungel, och det är lätt att göra felköp. Många lockas av låga priser och glömmer att noga granska kvaliteten. Här jämför vi fyra populära och bästsäljande magnesiumtillskott från märkena Pureness, Self Omninutrition, BioTechUSA och GAAM.

Bra saker att tänka på när du ska välja magnesium

 • Välj rätt form: Det finns många olika former av magnesium med olika egenskaper: Magnesiumcitrat har hög biotillgänglighet och absorberas lätt av kroppen, magnesiumbisglycinat är ett bra alternativ för personer med känslig mage och magnesiumoxid har en mindre biotillgänglig form, men billigare än övriga.
 • Pris kontra kvalitet: Magnesiumtillskott kan variera mycket i pris. Det är viktigt att inte stirra sig blind på priset, utan att också tänka på kvaliteten. Ett magnesiumtillskott av hög kvalitet är tillverkat av rena ingredienser, innehåller minimala tillsatser och fyllnadsmedel samt har genomgått noggranna tester.
 • Dos: Du bör också tänka på vilken dos magnesium du behöver. Den rekommenderade dagliga dosen magnesium för vuxna är 350 milligram för män och 300 milligram för kvinnor. Om du har magnesiumbrist kan du behöva en högre dos.
 • Lyssna på din kropp: Slutligen, det bästa magnesiumet är det som du gillar att använda och som ger önskat resultat för din kropp.

Se hela vårt utbud av magnesium.

Så har vi jämfört Magnesium

När det gäller att köpa magnesium är innehåll och form det viktigaste. I vårt test har vi noga utvärderat magnesiumtillskotten baserat på innehåll, form, pris och kundbetyg. För att mäta pris har vi tagit hänsyn till pris per dos, detta för att avgöra vilket magnesiumtillskott som erbjuder det mest kostnadseffektiva sättet att få magnesium. Innehåll och form har vi bedömt utifrån vilka former magnesiumtillskotten har, om de är lättabsorberade och eventuella tillsatser.

Resultat: Magnesium bäst i test 2024

Testvinnare!

GAAM Magnesium 100 caps

Magnesiumtillskott med rent magnesium, lättabsorberat och bäst pris.

2:a plats.

Pureness Trippel Magnesium 60 caps

Mångsidigt magnesiumtillskott som passar veganer och vegetarianer.

3:e plats.

Self Omninutrition Potassium-Magnesium 120 caps

Högdoserat och högkvalitativt magnesium som är bra för magen.

4:e plats. 

BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium 100 caps

Kombinerar zink, kalcium och magnesium för ett kraftfullt tillskott.

Testvinnare! GAAM Magnesium 100 caps

Passar dig som

är ute efter ett billigare magnesiumtillskott som inte tummar på kvaliteten. 

Sammanfattning

GAAM Health Series Magnesium är smidiga kapslar med rent magnesium och innehåller säkra fyllnadsmedel och minimala tillsatser som inte ska ge biverkningar. Produkten innehåller även magnesiumcitrat som är en väldokumenterad form av magnesium som är säker och effektiv. Det ger tillskottet en hög biotillgänglighet. Det innebär att din kropp kan absorbera och utnyttja magnesiumet lättare. 

En kapsel innehåller 800 mg magnesiumcitrat, vilket motsvarar 55% av det rekommenderade dagliga intaget för vuxna - en rejäl dos magnesium med andra ord.

Kapslarna i burken är användarvänliga och kostar 0,55 kr/dos för en kapsel per dag och 1,09 kr/dos för två kapslar. Burken räcker i cirka 50 dagar och daglig dosering är 1-2 kapslar, vilket ger flexibilitet för dig att anpassa intaget efter dina behov. Det gör GAAM Health Series Magnesium till det mest prisvärda alternativet, som inte tummar på kvaliteten. 

Tänk på dock att kapslarna i GAAM Health Series Magnesium är gelatinbaserade, vilket kan göra dem olämpliga för dig som är vegetarian eller vegan. 

+Fördelar

 • Billigt
 • Rent magnesium
 • Användarvänlig
 • Bra innehåll

Läs mer och köp produkten här: GAAM Health Series Magnesium 100 caps

2:a plats. Pureness Trippel Magnesium 60 caps

Passar dig som

är ute efter mångsidigt magnesiumtillskott som är extra skonsamt mot mage.

Sammanfattning

Pureness Trippel Magnesium innehåller tre former av magnesium av högsta kvalitet: Malat, glycinat och tjurat. Dessa magnesiumsorter är extra skonsamma för magen och absorberas utmärkt av kroppen - tack vare kapselhöljet - som är gjorda av cellulosa och vatten. Det gör tillskottet också lämpligt för vegetarianer och veganer.

Produkten erbjuder en doseringsflexibilitet med 1-4 kapslar per dag, vilket gör att du kan justera din dosering efter behov. 

Pureness Tripple Magnesium kostar ungefär 0,58 kr/dos för 1 kapsel per dag eller 2,32 kr/dos för fyra kapslar per dag, vilket gör priset något högre. Men med hänsyn till produktens flexibilitet, form och innehåll är det värt för den som söker ett mångsidigt och lättabsorberat magnesiumtillskott. 

+Fördelar

 • Hög biotillgänglighet
 • Tre olika magnesiumformer
 • Bra för vegetarianer och veganer
 • Skonsam mot mage

Läs mer och köp produkten här: Pureness Trippel Magnesium 60 caps 

3:e plats. Self Omninutrition Potassium-Magnesium 120 caps

Passar dig som

är ute efter mångsidigt magnesiumtillskott som är bra för aktiva individen och är extra skonsam mot magen.

Sammanfattning

Self Omninutrition Potassium-Magnesium ger en anständig dos magnesium i en form med hög biotillgänglighet. Dosering på 3 kapslar per dag ger en total dos på 690 mg magnesium. Produkten innehåller också en måttlig mängd kalium (kaliumnitrat) vilket är viktigt för elektrolytbalansen i kroppen. 

Self Omninutrition Potassium-Magnesium innehåller tillsatser som magnesiumstearat och stearinsyra, vilket drar ner på poäng inom innehålls- och formkategorin. Dessa tillsatser kan vara mer benägna att gå sönder, vilket kan göra det svårare att svälja dem. De kan också vara mindre stabila vid lagring som kan leda till att innehållet i kapslarna blir ojämnt fördelat.

Self Omninutrition Potassium-Magnesium har sin styrka i sin höga dos av kalium kombinerat med magnesium, vilket skapar ett kraftfullt tillskott för exempelvis den som tränar.

Precis som GAAM Magnesium och BioTechUSA Calcium Zink Magnesium, innehåller denna produkt gelatinbaserade kapslar, vilket som gör den mindre lämplig för veganer och vegetarianer. Magnesiumburken kostar ca 1,65 kr/dos och håller i 40 dagar. Det gör Self Omninutrition Potassium-Magnesium till det minst kostnadseffektiva magnesiumtillskottet i testet.

+Fördelar

 • Högdoserat
 • Hög biotillgänglighet
 • Kombinerar magnesium och mineralet kalium
 • Högkvalitativ magnesiumform

Läs mer och köp produkten här: Self Omninutrition Potassium-Magnesium 120 kapslar 

4:e plats. BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium 100 tabs 

Passar dig som

tränar mycket och är ute efter ett magnesiumtillskott som kombinerar zink och kalcium.

Sammanfattning

Med BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium unika formel får du inte bara 1000 mg kalcium per portion - men också zink, magnesium, koppar och bor. 

Tillsatser som färgämnen och klumpförebyggande medel drar ner dess poäng inom innehållskategorin. Även om dessa är vanliga och oftast ofarliga, är det bra om ett kosttillskott har så få tillsatser som möjligt.

BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium tabletterna är enkla att svälja, men lik GAAM Magnesium är de gelatinbaserade - vilket gör tillskottet mindre lämpligt för vegetarianer och veganer. Produktens styrka ligger helt enkelt i sin kombination med kalium och magnesium - som är särskilt bra för underhåll av normala muskler, neurotransmission, hår, nagel och hud. 

BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium kostar 0,43 kr/dos med ett daglig intag på tre tabletter, och räcker cirka 33 dagar - gör det till ett av de mer kostnadseffektiva magnesiumtillskotten.

+Fördelar

 • Kombinerar kalcium, zink och magnesium
 • Billigt
 • Hög dos av magnesium per portion
 • Bra för muskler, ben och tänder

Läs mer och köp produkten här: BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium 100 tabs

Läs också: “Magnesiumbrist - så upptäcker du det

Läs också: "D-vitamin bäst i test"

Läs också: "Multivitamin bäst i test"

Läs också: “Kollagen bäst i test

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
2 Kommentarer
#1
Ali
Self Omninutrition och GAAM innehåller båda formen magnesium-citrat, ändå får den förstnämnda 7 i betyg på form och den sistnämnda 9. Hur kommer det sig?
Den 31 januari kl. 13:10
#1
Proteinbolagets redaktion
@Ali: Hej Ali! Tack för din kommentar. Self Omninutrition är ett högkvalitativt magnesiumtillskott, men den innehåller fyllnadsmedel som gör att kapslarna blir mindre stabila. Därav dras poäng ner inom formkategorin. Hoppas du fick svar på din fråga :)!
Den 31 januari kl. 13:27
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FsVUkk (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-20
Vinka hejdå till blek vinterhud och välkomna i stället en solkysst hud - eller behåll den gyllenbruna hudfärgen under vinterhalvåret med betakaroten. Du bestämmer! I denna artikel jämför vi fyra populära kosttillskott med betakaroten (eller så kallade brun-utan-sol tabletter eller kapslar) från märkena GAAM, Scitec Nutrition, Elexir Pharma och Better You.
Läs mer
Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-14
Förvirrad av alla probiotikasorter eller mjölksyrabakterier på marknaden? Du är inte ensam! Med många olika märken och produkter kan det kännas som att man navigerar i en djungel. Här jämför vi fyra populära probiotikatillskott från märkena Pureness, Great Earth, GAAM och Self Omninutrition för att du ska kunna hitta rätt!
Läs mer
Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-12
Känns det överväldigande att välja rätt multivitamintillskott? Du är inte ensam. Känner du dig osäker på vilket multivitamintillskott som är bäst? Vi förstår. Marknaden är en djungel och det är lätt att göra felköp. I detta test jämför vi fyra populära och bästsäljande multivitaminer från märkena GAAM, Pureness, Scitec Nutrition och Viterna för att hjälpa dig att välja rätt.
Läs mer
Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-07
Vill du gå ner i vikt, få kontroll över ditt matintag eller bara se till att du får i dig alla de näringsämnen du behöver? Då kan en måltidsersättning vara en perfekt lösning för dig. Och vi förstår att i en djungel av olika måltidsersättningar att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt. I den här artikeln jämför vi fyra av våra mest populära och bästsäljande måltidsersättningar från GAAM, Homie, Fairing och Self Omninutrition
Läs mer
D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-06
Marknaden för kosttillskott med D-vitamin är som en djungel, och det är lätt att göra felköp. Många lockas av låga priser och glömmer att noga granska kvaliteten. Här jämför vi fyra populära och bästsäljande D-vitamintillskott från varumärkena Scitec Nutrition, Pureness, GAAM och Elexir Pharma.
Läs mer