Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Nyhet
3 GAAM Soft Bar 55 g GAAM Soft Bar 55 g
Fler varianter
Nyhet
-34%
Kampanj
6 12 x GAAM Soft Bar 55 g 12 x GAAM Soft Bar 55 g
Fler varianter
-24%
Kampanj
27 15 x GAAM Milkshake 250 ml 15 x GAAM Milkshake 250 ml
Mixflak
Fler varianter
Nyhet
-34%
Kampanj
1 12 x GAAM Soft Bar 55 g 12 x GAAM Soft Bar 55 g
Fler varianter
-34%
Kampanj
157 12 x GAAM Protein bar 55 g 12 x GAAM Protein bar 55 g
Mixflak
Fler varianter
-25%
Golden Deals!
236 GAAM Pancake Mix 700 g GAAM Pancake Mix 700 g
Fler varianter
-22%
2 Pro Brands Snackbite 35 g Pro Brands Snackbite 35 g
Fler varianter
-17%
Kampanj
31 2 x GAAM 100% Casein Premium 750 g 2 x GAAM 100% Casein Premium 750 g
Fler varianter
-10%
7 Whey + Casein Whey + Casein
Fler varianter
439 kr 488 kr
Nyhet
-20%
Kampanj
10 Heey! Veganskt Protein 500 g Heey! Veganskt Protein 500 g
Fler varianter
-24%
Kampanj
14 15 x GAAM Milkshake 250 ml 15 x GAAM Milkshake 250 ml
Fler varianter
Artikel 28 av 486

Vanliga frågor om protein


Hur mycket protein per dag?

Det rekommenderade dagliga intaget av protein varierar beroende på faktorer som ålder, kön, vikt och aktivitetsnivå. Generellt sett bör en vuxen person äta mellan 0,8 till 1,2 gram protein per kilogram kroppsvikt varje dag. Det betyder att en person som väger 70 kg behöver mellan 56 och 84 gram protein per dag.

Hur mycket protein per dag vid styrketräning?

Generellt sett rekommenderas det att man äter 1,6-2,2 gram protein per kilo kroppsvikt om man vill bygga muskler. Detta innebär att en person som väger 70 kilo skulle behöva äta 112-154 gram protein per dag.

Det är också viktigt att sprida ut proteinintaget över dagen, snarare än att äta en stor mängd på en gång. Detta hjälper till att förbättra muskelproteinsyntesen och säkerställer att kroppen har tillräckligt med aminosyror tillgängliga för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.

Varför behöver kroppen protein?

Protein är en viktig byggsten för kroppen. Det är nödvändigt för att bygga och reparera muskler, ben, hud, hår och naglar. Protein används också för att bilda hormoner, enzymer och antikroppar som är avgörande för en sund kroppsfunktion.

Vad gör protein?

Protein är en essentiell näringsämne som utför flera funktioner i kroppen. Det är den primära byggstenen för muskler, hjärna och nervsystem, hormoner, enzymer och antikroppar.

Varför är protein bra för kroppen?

Protein är bra för kroppen eftersom det hjälper till att bygga och reparera vävnader, stärka immunförsvaret och bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Protein ger också energi och kan hjälpa till att hålla dig mätt mellan måltider.

Hur mycket protein kan kroppen ta upp?

Kroppen kan ta upp en viss mängd protein per måltid, vanligtvis mellan 20 och 30 gram för de flesta människor. Överskott av protein kommer att elimineras via urinen, så det är inte nödvändigt att överkonsumera protein.

Vad händer om man äter för lite protein?

Om man äter för lite protein kan det leda till muskelförlust, trötthet, svaghet och nedsatt immunförsvar. Proteinbrist är särskilt farligt för barn och gravida kvinnor eftersom det kan påverka deras tillväxt och utveckling.

Hur bildas protein?

Protein bildas genom att aminosyror binds ihop i en kedja. Kroppen kan producera vissa aminosyror själv, men andra måste erhållas via kosten. När vi äter protein, bryts det ned till aminosyror i matsmältningssystemet, som sedan används för att bygga nya proteiner.

Vilken mat innehåller protein?

Mat som innehåller höga nivåer av protein inkluderar kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter, baljväxter, nötter och frön.

Vad innehåller mycket protein?

Vissa livsmedel innehåller högre nivåer av protein än andra. Exempel på livsmedel med högt proteininnehåll inkluderar kycklingbröst, fisk, bönor, linser, quinoa, nötkött, tofu, yoghurt och ägg.
Se alla våra kategorier inom protein:


Biffprotein
Blandprotein
Hampaprotein
Kaseinprotein
Laktosfritt proteinpulver
Sojaprotein
Vassleprotein
Veganprotein
Äggprotein