Protein är en viktig byggsten för kroppen och behövs för att bygga och reparera muskler, ben, hud, hår och naglar. Här hittar du protein i pulverform för att kunna komplettera med mer protein i din kost, för att bibehålla och bygga muskelmassa. Kosttillskott är ett bekvämt sätt att få i sig mer protein i kosten. Här hittar du högkvalitativa proteinpulver med flera proteintillskott som kan blandas i smoothies, mjölk eller vatten för att öka proteinintaget. Utöver detta hittar du protein shake, protein bars och mycket annat hos oss.
Läs mer
Protein & Proteintillskott
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
25 kr
fr. 15 kr
fr. 20 kr
239 kr
300 kr
169 kr
300 kr
199 kr
300 kr
199 kr
300 kr
139 kr
179 kr
229 kr
300 kr
69 kr
75 kr
239 kr
300 kr
199 kr
300 kr
185 kr
232 kr
69 kr
75 kr
129 kr
169 kr
169 kr
200 kr
229 kr
300 kr
239 kr
300 kr
69 kr
80 kr
69 kr
80 kr
199 kr
300 kr
239 kr
300 kr
fr. 20 kr
fr. 27 kr
Artikel 28
av 321
Vanliga frågor om protein
Hur mycket protein per dag?
Det rekommenderade dagliga intaget av protein varierar beroende på faktorer som ålder, kön, vikt och aktivitetsnivå. Generellt sett bör en vuxen person äta mellan 0,8 till 1,2 gram protein per kilogram kroppsvikt varje dag. Det betyder att en person som väger 70 kg behöver mellan 56 och 84 gram protein per dag.Hur mycket protein per dag vid styrketräning?
Generellt sett rekommenderas det att man äter 1,6-2,2 gram protein per kilo kroppsvikt om man vill bygga muskler. Detta innebär att en person som väger 70 kilo skulle behöva äta 112-154 gram protein per dag.Det är också viktigt att sprida ut proteinintaget över dagen, snarare än att äta en stor mängd på en gång. Detta hjälper till att förbättra muskelproteinsyntesen och säkerställer att kroppen har tillräckligt med aminosyror tillgängliga för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.
Varför behöver kroppen protein?
Protein är en viktig byggsten för kroppen. Det är nödvändigt för att bygga och reparera muskler, ben, hud, hår och naglar. Protein används också för att bilda hormoner, enzymer och antikroppar som är avgörande för en sund kroppsfunktion.Vad gör protein?
Protein är en essentiell näringsämne som utför flera funktioner i kroppen. Det är den primära byggstenen för muskler, hjärna och nervsystem, hormoner, enzymer och antikroppar.Varför är protein bra för kroppen?
Protein är bra för kroppen eftersom det hjälper till att bygga och reparera vävnader, stärka immunförsvaret och bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Protein ger också energi och kan hjälpa till att hålla dig mätt mellan måltider.Hur mycket protein kan kroppen ta upp?
Kroppen kan ta upp en viss mängd protein per måltid, vanligtvis mellan 20 och 30 gram för de flesta människor. Överskott av protein kommer att elimineras via urinen, så det är inte nödvändigt att överkonsumera protein.Vad händer om man äter för lite protein?
Om man äter för lite protein kan det leda till muskelförlust, trötthet, svaghet och nedsatt immunförsvar. Proteinbrist är särskilt farligt för barn och gravida kvinnor eftersom det kan påverka deras tillväxt och utveckling.Hur bildas protein?
Protein bildas genom att aminosyror binds ihop i en kedja. Kroppen kan producera vissa aminosyror själv, men andra måste erhållas via kosten. När vi äter protein, bryts det ned till aminosyror i matsmältningssystemet, som sedan används för att bygga nya proteiner.Vilken mat innehåller protein?
Mat som innehåller höga nivåer av protein inkluderar kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter, baljväxter, nötter och frön.Vad innehåller mycket protein?
Vissa livsmedel innehåller högre nivåer av protein än andra. Exempel på livsmedel med högt proteininnehåll inkluderar kycklingbröst, fisk, bönor, linser, quinoa, nötkött, tofu, yoghurt och ägg.Se alla våra kategorier inom protein:
- Biffprotein
- Blandprotein
- Hampaprotein
- Kaseinprotein
- Laktosfritt proteinpulver
- Sojaprotein
- Vassleprotein
- Veganprotein
- Äggprotein
- Clear Whey
Lär dig mer om protein:
Allt du behöver veta om proteinpulverProteinbrist
Aminosyror och protein - vad är skillnaden?
Välj rätt proteinpulver
Den kompletta guiden om proteinpulver