Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-30%
Kampanj
277 GAAM BCAA 400 g
Fler varianter
189 kr 269 kr
-22%
Kampanj
75 GAAM BCAA + Caffeine 400 g
Fler varianter
-26%
Kampanj
17 2 x GAAM BCAA 400 g
Fler varianter
378 kr 509 kr
-20%
Lagerrensning
4 Swedish Supplements BCAA ENGINE 4:1:1
Fler varianter
-10%
Kampanj
8 Viterna Multiplex Amino 400 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
6 Scivation Xtend 30 Servings
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
2 Olimp BCAA Xplode 500 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
8 Elit Nutrition BCAA 4:1:1 + L-glutamine 400 g
Fler varianter
-18%
Kampanj
3 2 x GAAM BCAA + Caffeine 400 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
6 BioTechUSA BCAA Zero 360 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
7 Self Omninutrition Bcaa 811 250 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
1 Delta Nutrition BCAA Amino 400 g
Fler varianter
-22%
Kampanj
23 3 x GAAM BCAA 400 g
Fler varianter
567 kr 729 kr
-15%
Kampanj
8 Optimum Nutrition Gold Standard BCAA 266 g
Fler varianter
-20%
Kampanj
6 Scitec Nutrition BCAA + Glutamine Xpress 600 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
12 Prime Nutrition BCAA 330 g
Fler varianter
-15%
Kampanj
8 Optimum Nutrition Amino Energy 270 g
Fler varianter
-23%
Kampanj
2 GAAM BCAA 60 caps
99 kr 129 kr
-20%
Lagerrensning
0 Self Ominutrition BCAA 2:1:1 250 g
-20%
Lagerrensning
7 Self Omninutrition Essential Amino 250 g
Fler varianter
-20%
Kampanj
2 BioTechUSA Liquid BCAA 1 l
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
0 WellAware BCAA 400 g
Fler varianter
0 Olimp BCAA Xplode 1 kg
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
2 Better You Naturlig BCAA 250 g
-14%
Kampanj
0 3 x GAAM BCAA + Caffeine 400 g
Fler varianter
Artikel 28 av 72

Vad är BCAA?

BCAA står för branched-chain amino acids. Kroppen behöver aminosyror för att bygga upp musklerna och orka mer. Därför är BCAA ett mycket populärt kosttillskott hos personer som tränar mycket. BCAA är de tre grenade aminosyrorna som bildar kedjor och skapar proteiner för att tillföra musklerna ny energi och göra dig mindre trött. De aminosyror som ingår i BCAA kan kroppen inte producera själv utan måste tillföras, vilket gör det till en populär ingrediens i andra prestationshöjande kosttillskott.

Vad gör BCAA och vad är det bra för?

Prestation och återhämtning är viktigt för alla men inte minst för den som tränar mycket. BCAA tillför kroppen båda möjligheterna. BCAA kan ge följande effekt:

  • Ger dig en starkare kropp med mer muskelmassa
  • Bidrar till snabbare återhämtning
  • Motverkar mental trötthet
  • Ökar fettförbränningen

Den stora fördelen med BCAA är att den tas upp omedelbart och börjar skrida till verket. Det gör att du kommer känna skillnad i kraft och ork i stort sett direkt. Om du vill uppnå effektiv muskeltillväxt ska du definitivt ta BCAA, likaså om du vill förlora vikt men behålla din muskelmassa.

Vill du åt en uppiggande effekt kan du testa några av båra BCAA med koffein - för en extra kick innan träningen.

BCAA i kombination med andra tillskott 

Om du är en idrottare eller bodybuilder kan du ta tillskott av grenade aminosyror (BCAA) för att försöka hjälpa till med återhämtning efter träningar och förbättra atletisk prestanda. Det finns många alternativ på marknaden och BCAA kan kombineras med ett flertal andra prestationshöjande kosttillskott. Testa att kombinera ditt nya BCAA-tillskott med PWO / Pre-Workout för att skapa en kraftfull kombination. PWO kan användas för att höja din energi och öka din fokus innan du går till gymmet. Samtidigt kan BCAA förse din kropp med muskelbränsle och stödja återhämtningen.

Beroende på dina individuella mål och behov kan det vara optimalt att blanda BCAA tillsammans med kreatintillskott som en del av en kraftfull kombination. BCAA kan hjälpa till att förhindra nedbrytning av muskelprotein och stödja muskelåterhämtning efter träningen. Medan kreatin kan hjälpa till att öka din muskelstorlek och styrkeprestanda. Hos oss hittar du flera BCAA-produkter som redan innehåller kreatin. 

Dosering och daglig rekommendation

Du kan ta runt 5-10 gram BCAA per dag. Vissa tar mindre, vissa tar lite mer. Du kan blanda ner BCAA pulver i vatten, mjölk eller en smoothie och dricka det som energidryck. BCAA dryck är en enkelt sätt att få i sig de tre grenade aminosyrorna kroppen självmant inte kan producera. 

När ska man dricka BCAA?

Ofta brukar man dricka BCAA direkt efter ett träningspass när musklerna behöver reparera sig och kräver snabb återhämtning, men du kan även välja preparat pre-workout som tas innan passet.

Varför ska man ta BCAA?

Varför man vill ta BCAA beror helt och hållet på dina ändamål - öka muskeltillväxt? Fettförbränning? Uthållighetsträning? Minska på muskelsårighet? Oavsett dina ändamål och behov, listar vi här några generella skäl till att det kan vara bra att ta BCAA-tillskott:

  1. BCAA hjälper till att främja muskeltillväxt. Leucin, en av de tre BCAA-aminosyrorna stimulerar muskelproteinsyntesen. Genom att ta BCAA-kosttillskott kan du tillhandahålla kroppen med en hög koncentration av leucin.
  2. Under intensiv träning kan kroppen bryta ner muskelvävnad för att få energi. Tar du BCAA-kosttillskott kan du tillföra aminosyror till musklerna och därmed minska muskelnedbrytningen.
  3. BCAA kan även hjälpa till att minska trötthet och förbättra uthålligheten under träning. Med BCCA-kosttillskott kan du hjälpa till att bevara dina nivåer av aminosyror som annars hade minskat under träningspasset.

Det är viktigt att komma ihåg att individuella behov kan variera, och att BCAA-intag kanske inte är nödvändigt för alla.

Hitta rätt BCAA kosttillskott för dig

Här hittar du allt från BCAA-tillskott med koffein för extra pump och uthållighet under träning till BCAA-tillskott laddade med vitaminer och andra aminosyror. Kosttillskott med BCAA från Proteinbolaget finns även i en mängd olika former och smaker, så att du kan hitta den perfekta matchningen när du är på jakt efter bra och goda tillskott för prestation och återhämtning.