Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
279 GAAM BCAA 400 g GAAM BCAA 400 g
Fler varianter
-27%
25 3 x GAAM BCAA 400 g 3 x GAAM BCAA 400 g
Fler varianter
549 kr 747 kr
-10%
15 2 x GAAM BCAA 400 g 2 x GAAM BCAA 400 g
Fler varianter
448 kr 498 kr
-25%
Kampanj
1 Womens Best BCAA Amino 200 g Womens Best BCAA Amino 200 g
Fler varianter
-40%
Kampanj
2 Self Omninutrition Bcaa 811 500 g Self Omninutrition Bcaa 811 500 g
Fler varianter
-25%
Kampanj
35 Womens Best BCAA Amino 200g Womens Best BCAA Amino 200g
Fler varianter
-15%
Kampanj
2 BioTechUSA BCAA+ B6 BioTechUSA BCAA+ B6
Fler varianter
-15%
Kampanj
5 BioTechUSA BCAA Zero 360 g BioTechUSA BCAA Zero 360 g
Fler varianter
Artikel 28 av 78

Vad är BCAA?

BCAA står för branched-chain amino acids. Kroppen behöver aminosyror för att bygga upp musklerna och orka mer. Därför är BCAA mycket populära kosttillskott hos personer som tränar mycket. BCAA är de tre grenade aminosyrorna som bildar kedjor och skapar proteiner för att tillföra musklerna ny energi och göra dig mindre trött. De aminosyror som ingår i BCAA kan kroppen inte producera själv utan måste tillföras.

Vad gör BCAA och vad är det bra för?

Prestation och återhämtning är viktigt för alla men inte minst för den som tränar mycket. BCAA tillför kroppen båda möjligheterna. BCAA kan ge följande effekt:

  • Ger dig en starkare kropp med mer muskelmassa
  • Bidrar till snabbare återhämtning
  • Motverkar mental trötthet
  • Ökar fettförbränningen

Den stora fördelen med BCAA är att den tas upp omedelbart och börjar skrida till verket. Det gör att du kommer känna skillnad i kraft och ork i stort sett direkt. Om du vill uppnå effektiv muskeltillväxt ska du definitivt ta BCAA, likaså om du vill förlora vikt men behålla din muskelmassa.

Vill du åt en uppiggande effekt kan du testa några av båra BCAA med koffein - för en extra kick innan träningen. 

Dosering och daglig rekommendation

Du kan ta runt 5-10 gram BCAA per dag. Vissa tar mindre, vissa tar lite mer. Du kan blanda ner BCAA pulver i vatten, mjölk eller en smoothie och dricka det som energidryck. BCAA dryck är en enkelt sätt att få i sig de tre grenade aminosyrorna kroppen självmant inte kan producera. 

När ska man dricka BCAA?

Ofta brukar man dricka BCAA direkt efter ett träningspass när musklerna behöver reparera sig och kräver snabb återhämtning, men du kan även välja preparat pre-workout som tas innan passet.

Varför ska man ta BCAA?

Varför man vill ta BCAA beror helt och hållet på dina ändamål - öka muskeltillväxt? Fettförbränning? Uthållighetsträning? Minska på muskelsårighet? Oavsett dina ändamål och behov, listar vi här några generella skäl till att det kan vara bra att ta BCAA-tillskott:

  1. BCAA hjälper till att främja muskeltillväxt. Leucin, en av de tre BCAA-aminosyrorna stimulerar muskelproteinsyntesen. Genom att ta BCAA-kosttillskott kan du tillhandahålla kroppen med en hög koncentration av leucin.
  2. Under intensiv träning kan kroppen bryta ner muskelvävnad för att få energi. Tar du BCAA-kosttillskott kan du tillföra aminosyror till musklerna och därmed minska muskelnedbrytningen.
  3. BCAA kan även hjälpa till att minska trötthet och förbättra uthålligheten under träning. Med BCCA-kosttillskott kan du hjälpa till att bevara dina nivåer av aminosyror som annars hade minskat under träningspasset.

Det är viktigt att komma ihåg att individuella behov kan variera, och att BCAA-intag kanske inte är nödvändigt för alla.


Läs mer om BCAA här: 

BCAA eller EAA?