Kategorier
Filtrera
Sortera

Hittade inga produkter i denna kategori

Se allt inom Shoppa efter tema

Dansglädje när den är som bäst

Att dansa kräver ingen speciell förkunskap. Det är din dansglädje och vilja att röra på dig som styr. Det som är så härligt i dansen är förmågan att uttrycka sig med kroppen, till musik. Det gäller i alla danser, såsom zumba, streetdance eller balett. Visste du till exempel att dans finns som terapi och påverkar den psykiska hälsan till det bättre?

Koordination med kondition

I ett danspass får du automatiskt koordinationsträning såväl som konditionsträning. Ibland följer du en danslärare som leder koreografin, ibland bestämmer du själv. Vissa danser följer också ett visst stegmönster, såsom tango eller vals. Befria din kropp och kör!

Kläder och tillbehör till danspasset

Olika danser kan kräva speciella kläder i tävlingsmoment, men när man tränar brukar man använda liknande danskläder och produkter. Träningstights, benvärmare, en rymlig tröja och knäskydd kan vara bra – det sistnämnda om du tränar streetdance eller breakdance med häftiga rörelser.

Att tänka på när du dansar

  1. Använd kläder som känns sköna och som ger dig rörelsefrihet.
  2. Tänk på eventuella skor beroende på dansform (balettskor, tangoskor, sportskor etc.)
  3. Skydda gärna knän, armbågar och leder med produkter såsom knäskydd, benvärmare och handledsskydd om din dans är av det vildare slaget.
  4. Bra och anpassad musik som får dig att vilja fortsätta dansa om och om igen!
Här på Proteinbolaget hittar du både bekväma kläder att dansa i samt olika skydd som kan vara bra att använda i ett svettigt danspass.

Vilken dans passar dig bäst?

Idag finns det så många danser att de är svårräknade. Till klassikerna kan vi räkna folkdanser, balett och vals, medan de nyare danserna som fått fäste i popularitet är zumba, hiphop/streetdance och jazzdans. Modern dans förknippas mer med tyngd och rörelser mot golvet än de klassiska danserna.

DANSTIPS! Vill du ha mycket fart och fläkt är olika former av streetdance härligt. Gillar du heta dansrörelser och pardans ska du prova salsa eller tango. Älskar du att dansa i grupp till följd av en koreograf, ska du definitivt testa den latinska dansen zumba eller balett.