Köp Veganprotein | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Protein för veganer

Har du svårt att hitta proteinpulver som är fria från animalier? Då är ett veganskt protein någonting för dig. Tillverkat från baljväxter eller frön har veganskt proteinpulver ett något lägre biologiskt värde än animaliska proteinpulver. Veganskt proteinpulver passar dig som är vegan, vegetarian, intolerant mot mjölk/ägg eller bara vill ha variation i ditt proteinintag. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
30
Marskampanj
GAAM Life Series Vegan Protein, 908 g
Fler varianter
20
Marskampanj
VEGANHEY Vegan Protein, 900g
Fler varianter
Artikel 21 av 21

Senast besökta produkter

Vad är veganskt protein?

Ett vegetabiliskt protein framställs från grönsaker, baljväxter eller frön. Det har ofta ett lägre biologiskt värde än animaliska proteiner och anses därför inte vara ett fullvärdigt protein. Med biologiskt värde menas det hur väl ett protein tas upp i din kropp och hur pass det tillfredsställer människans behov av viktiga aminosyror.

Veganskt protein som kosttillskott

Vegetabiliska proteinpulver passar dig som är vegetarian, vegan eller som av någon anledningen vill undvika exempelvis mjölkprotein eller äggprotein. Vill du ha en aminosyraprofil som är i samma klass som animaliska proteinpulver kan du prova att kombinera olika vegetabiliska proteinpulver eller dricka din proteinshake i samband med en måltid. Äter du vanligtvis animaliska produkter och är en van användare av animaliska proteinpulver kan du alltid prova ett vegetabiliskt proteinpulver för lite variation.