Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Omega-3 bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Omega-3 bäst i test 2024
Är du osäker på vilket omega-3 tillskott du ska välja? Vi vet hur frustrerande det kan vara att välja rätt. I det här blogginlägget jämför vi fyra bästsäljande omega-3 tillskott från GAAM, Elexir Pharma, Self Omninutrition och Swedish Supplements. Vilken omega-3 är bäst? Läs vidare för att ta reda på det!

Kort om Omega-3

Omega-3 har blivit väldigt populärt på sistone och blivit allt mer studerat. Omega-3 är en grupp essentiella fettsyror som kroppen inte kan producera själv. De är livsnödvändiga för vår hälsa och har en rad positiva effekter på kroppen. Omega-3 kan bidra till en frisk hjärna och hjärta genom att förbättra blodflödet och minska inflammation. Det kan även stärka immunförsvaret och förebygga infektion.

Ett omega-3 tillskott är inte en mirakelkur för bättre hälsa och välmående och bör endast användas som ett komplement till en hälsosam kost.

Bra saker att tänka på när du ska välja Omega-3

 • Pris kontra kvalitet: Det är viktigt att hitta en balans som passar dina behov och din budget. I allmänhet kan dyrare omega-3 tillskott ge högre koncentration av omega-3 och ha en bättre renhet. Kontrollera att ditt valda tillskott innehåller minst 250 mg EPA och 150 mg DHA per dagsdos.
 • Välj rätt typ: Omega-3 tillskott innehåller olika typer av fettsyror som EPA, DHA och ALA. Välj ett tillskott som matchar dina hälsoförväntningar.
 • Form: Omega-3 finns i former som fiskolja, algolja eller krillolja. Fiskolja är den vanligaste formen och är ett bra alternativ för personer som inte äter fisk regelbundet. Algolja eller krillolja är också bra alternativ för personer som inte äter fisk och som vill undvika potentiella miljögifter som kan finnas i fiskolja. 
 • Lyssna på din kropp: Slutligen, det bästa omega-3 tillskott är det som du gillar att använda och som ger önskat resultat för dig, din hälsa och din kropp.

Se hela vårt utbud av omega-3.

Så har vi jämfört Omega-3

När det gäller att köpa kosttillskott med omega-3 är innehållet det viktigaste. I vårt test har vi noga utvärderat omega-3 tillskotten baserat på innehåll, pris och kundbetyg. Vi har mätt koncentration och kvalitet för att avgöra vilket omega-3 som är mest kostnadseffektivt. Innehåll har vi bedömt utifrån deras källor, certifiering och form. 

Resultat: Omega-3 bäst i test 2024

Testvinnare!

Elexir Pharma Omega-3 Forte 132 caps

Omega-3 tillskott med bäst innehåll och bra pris samt certifierat av “Friend of the sea”.

2:a plats.

GAAM Omega-3 Fish Oil 100 caps

Högkvalitativt, billigt och ger ingen dålig eftersmak.

3:e plats. 

Self Omninutrition Omega-3 Fish Oil 60 caps

Hög renhet av fiskolja och DPA samt DHA.

4:e plats. 

Swedish Supplements Omega-3 Fish Oil 120 caps

Billigaste alternativet och har 35% ren fiskolja.

Testvinnare! Elexir Pharma Omega-3 Forte 132 caps

Passar dig som

Är ute efter ett högkvalitativt omega-3 tillskott som innehåller väsentliga fettsyror.

Sammanfattning

Elexir Omega-3 forte är ett kosttillskott med högkoncentrerad fiskolja med 70% omega-3 per kapsel. 

Den höga koncentrationen omega-3 gör att du får i dig den rekommenderade dagliga dosen på 1-2 kapslar. Elexir Omega-3 forte innehåller de essentiella aminosyrorna EPA och DHA som kan bidra till hjärtat, ögats och hjärnans normala funktion. 

Elexir Omega-3 är certifierat av Friend of the Sea, vilket innebär att produkten kommer från leverantörer som fiskar i hållbara bestånd. Detta omega-3 tillskott tillverkas i Norge ur ren och stabil fiskolja av hög kvalitet. Denna produkt är ett billigt alternativ, sett till pris och antal kapslar som finns i burken. 

+Fördelar

 • Högkoncentrerad
 • Innehåller essentiella aminosyror
 • Prisvärt alternativ
 • Tillverkad från hållbara bestånd

Läs mer och köp produkten här: Elexir Pharma Omega-3 Forte 132 caps 

2:a plats. GAAM Omega-3 Fish Oil 100 caps

Passar dig som

är ute efter ett billigt och bra omega-3 tillskott som innehåller essentiella fettsyror. 

Sammanfattning

GAAM Omega-3 är ett högkvalitativt tillskott som ger 1000 mg fiskolja och hög koncentration av EPA och DHA i varje dos. Kapslarna är enkla att svälja och ger ingen dålig eftersmak.

Produkten är ett perfekt val för dig som inte tycker om att äta fisk - men som ändå vill ta del av dess gedigna hälsofördelar. Den innehåller antioxidationsmedel som ger antiinflammatoriska effekter (skydd mot exempelvis infektioner och skador). 

GAAM Omega-3 burken kostar 149kr och innehåller 100 kapslar, vilket gör det till ett av de mest prisvärda omega-3 tillskott jämfört med övriga produkter i detta bäst i test. 

+Fördelar

 • Ingen dålig eftersmak
 • Hög dos av fiskolja
 • Prisvärt alternativ
 • Innehåller antioxidationsmedel

Läs mer och köp produkten här: GAAM Omega-3 Fish oil 100 caps

3:e plats. Self Omninutrition Omega-3 Fish Oil 60 caps

Passar dig som

Är ute efter ett omega-3 tillskott som passar alla, oavsett ålder, kön och målsättning.

Sammanfattning

Self Omninutrition Omega-3 är ett högkvalitativt tillskott som innehåller livsnödvändiga fettsyrorna EPA och DHA. Dessa främjar det mentala välbefinnandet genom att påverka hjärna och stödja muskler.

Produkten är alltså perfekt för den som tränar hårt eller håller en strikt diet där lågt intag av fiskolja kan vara begränsat. Self Omninutrition omega-3 innehåller hjälpämnen som vitamin E som kan minska på den fiskliknande smaken som många inte gillar. Det gör tillskottet lättare att svälja. Vitamin E kan också hjälpa till att skydda omega-3 fettsyrorna från oxidation (alltså inte förlora hälsofördelarna).

Self Omninutrition omega-3 kostar 89 kr och innehåller 60 kapslar, vilket gör det mindre prisvärt än övriga produkter i detta test.

+Fördelar

 • Ingen dålig eftersmak
 • Innehåller EPA & DHA
 • Hög renhet
 • Med vitamin E

Läs mer och köp produkten här: Self Omninutrition Omega-3 Fish oil 60 kapslar

4:e plats. Swedish Supplements Omega-3 120 caps

Passar dig som

Är ute efter ett billigt omega-3 tillskott. 

Sammanfattning

Omega-3 från Swedish Supplements innehåller 100 mg naturlig fiskolja och är rik på både essentiella fettsyrorna EPA och DHA - som hjälper till att bidra till hjärtats normala funktion. 

Swedish Supplements omega-3 räcker i ca 40 dagar och ger dig 540 mg EPA och 360 mg DHA per dag. Varumärket rekommenderar dock att man sprider ut intaget över dagen. Produkten innehåller stabiliseringsmedel som säkerställer ett högkvalitativt kosttillskott. Tänk dock på att detta kosttillskott innehåller fisk.

Swedish Supplements omega-3 kostar 119 kr och innehåller 120 kapslar, vilket gör det till det mest prisvärda tillskottet i detta bäst i test. 

+Fördelar

 • 35% ren fiskolja
 • Billigaste alternativet
 • Rik på EPA och DHA
 • Med vitamin E

Läs mer och köp produkten här: Swedish Supplements Omega-3 120 kapslar

Sammanfattning Omega-3 bäst i test 2024

Elexir Pharma Omega-3 Forte utkonkurrerar sig med sin höga koncentration av omega-3 och essentiella aminosyror till ett rimligt pris. Certifieringen av Friend of the Sea garanterar en hållbar produktion. GAAM Omega-3 caps erbjuder en bra balans mellan kvalitet och pris. Den neutrala smaken och antioxidanterna gör det till ett attraktivt alternativ. Däremot innehåller produkten inte lika hög koncentration av omega-3 som Elexir Pharma Omega-3 Forte eller är certifierad av Friend of the Sea, vilket ger GAAM Omega-3 caps en andra plats.

Self Omninutrition Omega-3 Fish Oil och Swedish Supplements Omega-3 är två högkvalitativa omega-3 tillskott med bra innehåll och kundbetyg. Men de kan inte konkurrera med Elexir Pharma Omega-3 Forte eller GAAM Caps när det kommer till innehåll och pris.

Valet av Omega-3 tillskott bör baseras på individuella behov och budget. Det är viktigt att beakta innehåll, dosering, pris och eventuella allergier eller kostbehov. Denna jämförelse kan ge en vägledning i valet av tillskott, men det är alltid rekommenderat att konsultera en läkare eller dietist för en mer individuell bedömning.

Läs också: "Omega-3 – Hur kan havets mest omtalade fettsyra påverka din hälsa?"
Läs också: "Kollagen bäst i test"
Läs också: "D-vitamin bäst i test"
Läs också: "Magnesium bäst i test"

Psst! Även om dessa produkter som du hittar nedan inte nådde topp 4 i vårt test, är de fortfarande högkvalitativa och kan passa dina behov eller budget.

Låt dig inspireras av flera Omega-3

Källor

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
3 Kommentarer
#1
Simon
Vad baseras totalpoängen på? Testvinnare har exempelvis delpoäng på 9,5/10, 10/10 och 5/5. Hur kan totalpoängen landa på 8.1?

Ett totalbetyg på 8.1 måste innebära att det finns en dold bedömningsfaktor där produkten fått väldigt låga betyg. Varför redovisar ni inte den?
Den 29 januari kl. 20:10
#1
Proteinbolagets redaktion
@Simon: Hej Simon!
Tack för din kommentar. Produkterna får ett genomsnittligt totalpoäng. Alltså plussar vi ihop poäng för innehåll, pris och kundbetyg och delar det på tre.

Hoppas du fick svar på din fråga! :)
Den 29 januari kl. 20:21
#1
Simon
@Proteinbolagets redaktion: Ni kan inte räkna ihop 10/10 + 9.5/10 + 5/5 = 24,5/30....
Den 30 januari kl. 16:47
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: tbyTdv (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-20
Vinka hejdå till blek vinterhud och välkomna i stället en solkysst hud - eller behåll den gyllenbruna hudfärgen under vinterhalvåret med betakaroten. Du bestämmer! I denna artikel jämför vi fyra populära kosttillskott med betakaroten (eller så kallade brun-utan-sol tabletter eller kapslar) från märkena GAAM, Scitec Nutrition, Elexir Pharma och Better You.
Läs mer
Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-14
Förvirrad av alla probiotikasorter eller mjölksyrabakterier på marknaden? Du är inte ensam! Med många olika märken och produkter kan det kännas som att man navigerar i en djungel. Här jämför vi fyra populära probiotikatillskott från märkena Pureness, Great Earth, GAAM och Self Omninutrition för att du ska kunna hitta rätt!
Läs mer
Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-12
Känns det överväldigande att välja rätt multivitamintillskott? Du är inte ensam. Känner du dig osäker på vilket multivitamintillskott som är bäst? Vi förstår. Marknaden är en djungel och det är lätt att göra felköp. I detta test jämför vi fyra populära och bästsäljande multivitaminer från märkena GAAM, Pureness, Scitec Nutrition och Viterna för att hjälpa dig att välja rätt.
Läs mer
Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-07
Vill du gå ner i vikt, få kontroll över ditt matintag eller bara se till att du får i dig alla de näringsämnen du behöver? Då kan en måltidsersättning vara en perfekt lösning för dig. Och vi förstår att i en djungel av olika måltidsersättningar att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt. I den här artikeln jämför vi fyra av våra mest populära och bästsäljande måltidsersättningar från GAAM, Homie, Fairing och Self Omninutrition
Läs mer
D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-06
Marknaden för kosttillskott med D-vitamin är som en djungel, och det är lätt att göra felköp. Många lockas av låga priser och glömmer att noga granska kvaliteten. Här jämför vi fyra populära och bästsäljande D-vitamintillskott från varumärkena Scitec Nutrition, Pureness, GAAM och Elexir Pharma.
Läs mer