Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
1 Virtufit Gym Ball + Pump 65 cm
Fler varianter
0 Virtufit Gym Ball + Pump 85 cm
Fler varianter
2 Virtufit Gym Ball + Pump 75 cm
Fler varianter
-25%
Lagerrensning
0 Tiguar Yogarem
Fler varianter
89 kr 119 kr
-25%
Lagerrensning
1 Tiguar Yogamatta Basis
Fler varianter
Artikel 9 av 9

Vad är yoga?

Yoga innebär fysiska kroppsställningar i lugnt tempo som skapar en balans mellan fysisk träning och sinnet. Det handlar också om att bli medveten om nuet och lära sig att vara närvarande. Yoga är med andra ord både fysisk och mental träning.

Kombinera yoga med annan träning

På Proteinbolaget förespråkar vi yogan som ett bra träningsalternativ till dina hårda konditions- och styrkepass. Det hjälper att träna upp din balans och smidighet – något som ofta glöms bort i annan träning.

Yogans många grenar – hitta din favorit

Inom yoga finns det flera utgreningar som antingen funnits sedan tidigare eller kommit till allteftersom träningsformen har fått uppmärksamhet i världen. Hathayoga är en yoga som får sammanfatta de flesta yogaformerna och kan utövas som en mix av flera varianter. I övrigt kan du hitta din favorit i nedanstående exempel:

Kundaliniyoga
En relativt enkel yogaform som passar alla. Fokus är främst andningen och rörelserna under passen är lätta att bemästra.

Ashtangayoga
Poweryoga med annat namn. Mycket vanlig i Sverige och i västra delen av världen, då den anpassats med lite tuffare träningsinslag.

Yinyoga
En lugnare yogaform som är bra för dig som har smärta i leder och muskler. Rörelserna fokuserar mycket på rygg, höft och lår.

Bastuyoga
Detta är en het yoga som är ganska ny och innebär att yogapasset utförs i ångbastu eller vanlig bastu. Skönt under hösten och kalla vinterdagar för att mjuka upp kroppen.

Bra produkter inför passet

Det krävs inte alltför många produkter under ett yogapass – det viktigaste är att du har sköna och bekväma kläder som du kan röra dig i, samt en yogamatta. Vissa pass kan dock kräva ett kit eller fler produkter såsom en yogaboll, block, bolster och yogabälte. Här på Proteinbolaget har vi ett bra utbud av både kläder och redskap.