Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Artikel 5 av 5

Vad är Taurin?

Taurin är en icke-essentiell aminosyra som finns i dina muskler och vävnader. Det tros ha egenskaper som en antioxidant och skyddar cellerna från oxidativ stress. Taurin är även delaktig vid regleringen av din hjärtrytm som hänger samman med balansen av mineraler i din kropp. Förr var det väldigt många som trodde att taurin framställdes från tjurar vilket inte är sant. Trots sitt namn så framställs taurin på syntetisk väg.

Taurin som kosttillskott

Taurin som kosttillskott förekommer främst i energidrycker men också i pre-workout-produkter som är till för att öka prestationen. Det finns också som separat tillskott för dig som vill få ut det mesta av taurinets effekter.

Det har varit en del diskussion om taurin i energidryck. Det är en av dom vanligaste ingredienserna i energidryck eftersom det tros att taurin bland annat kan reglera dina energinivåer vilket gör det till ett bra komplement vid träning. Något som gör att taurin skiljer sig från dom flesta andra aminosyror är att det faktiskt inte bidrar till muskeluppbyggnaden eftersom taurin inte är med i bildningen av protein.

Taurin är populärt bland dom som håller på med styrketräning och bodybuilding. Det hjälper till att skapa tryck i dina muskler genom att dra åt sig och binda upp vatten vilket ger illusionen av välformade och kraftiga muskler.