Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Summer Sale
9 BioTechUSA L-Carnitine 100.000 Liquid
Fler varianter
-15%
Summer Sale
9 Elit Nutrition CLA + L-Carnitine 180 g
Fler varianter
-20%
Summer Sale
3 20 x BioTechUSA L-Carnitine 3000 25 ml
Fler varianter
-20%
Summer Sale
3 BioTechUSA L-Carnitine 3000 25 ml
Fler varianter
-20%
Summer Sale
2 Olimp L-Carnitine Xplode 300 g
-20%
Summer Sale
8 BioTechUSA L-Carnitine 1000
Fler varianter
-20%
Summer Sale
8 BioTechUSA L-Carnitine + Chrome
Fler varianter
-20%
Summer Sale
19 BioTechUSA L-Carnitine Effervescent 20 tabs
Fler varianter
-19%
Summer Sale
46 GAAM L-Carnitine 60 caps
Fler varianter
-5%
Summer Sale
6 2 x GAAM L-Carnitine 60 caps
Fler varianter
-10%
Summer Sale
3 3 x GAAM L-Carnitine 60 caps
Fler varianter
Artikel 17 av 17

Vad är L-Karnitin?

L-Karnitin är en aminosyra som hjälper din kropp att omvandla fett till energi genom att transportera fettet till mitokondrierna, även känt som cellernas kraftverk. Det är i cellernas kraftverk där förbränningen sker. När vi äter mat är det mitokondrierna som ser till att näringsämnena omvandlas till energi som din kropp kan använda sig av. Den omvandlade energin kallas ATP (adenosintrifosfat) och är kroppens bränsle.

Vad är L-karnitin bra för?

L-karnitin kan ha många fördelar för hälsan, inklusive att hjälpa till att förbättra fettomsättningen och öka energinivåerna. Det kan också bidra till att förbättra muskeluppbyggnad och förbättra uthålligheten under träning.

Vilka är effekterna av L-karnitin?

Effekterna av L-karnitin kan variera beroende på personens hälsa och träningsrutin. Generellt kan L-karnitin bidra till att förbättra fettomsättningen och öka energinivåerna. Det kan också ha en positiv effekt på muskeluppbyggnad och uthållighet under träning. Vissa studier har också visat att L-karnitin kan ha en positiv effekt på hjärthälsa och blodflödet.

Vilka är biverkningarna av L-karnitin?

L-karnitin har vanligtvis inga allvarliga biverkningar, men vissa personer kan uppleva milda biverkningar som magbesvär eller illamående. Det är också viktigt att notera att höga doser av L-karnitin kan vara skadliga för hälsan och kan leda till biverkningar som ökad aptit, kräkningar och diarré. Det är därför viktigt att följa doseringsanvisningar.


Karnitin som kosttillskott

Det talas ofta om L-karnitin i samband med fettförbränning. Saknar du karnitin finns det inget som transporterar fettet till mitokondrierna och det blir istället kvar runt cellerna. Vanliga former av karnitin är L-karnitin och ALC. Sitter namnet på en aminosyra ihop med ett L betyder det att aminosyran är i fri form. ALC är en förkortning är acetyl-L-karnitin, en variant av L-karnitin.