Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
10 GAAM Collagen 350 g Unflavoured
Fler varianter
34 GAAM Collagen 250 g
Fler varianter
5 BioSalma Pure Collagen 500 g
Fler varianter
-25%
Kampanj
8 Elexir Pharma Marint Kollagen 175 g
-20%
Lagerrensning
3 KLEEN Daily Collagen Protein 500g
-6%
Paketpris
6 2 x GAAM Collagen 350 g
Fler varianter
Vilket kollagen är bäst? Här hittar du Kollagen bäst i test 2024 - Se vinnaren!
-13%
Paketpris
0 3 x GAAM Collagen 250 g
Fler varianter
15 Lohilo Collagen 300 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
4 Better You Premium Kollagen 120 caps
-6%
Paketpris
2 2 x GAAM Collagen 250 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
3 Kleen Marine Collagen 150 g
0 BioSalma Pure Collagen 250 g
Fler varianter
Artikel 28 av 38

Kollagen för ett starkare och hälsosammare inre och yttre

Kollagen, ett viktigt protein i vår kropp, är avgörande för att upprätthålla vår hälsa och välbefinnande. Det utgör en betydande del av vår hud, ben, leder och bindväv. Utöver sin grundläggande roll som en strukturell komponent, har kollagen visat sig erbjuda flera hälsofördelar.

  • Hudens hälsa: Kollagen är en nyckelaktör för att bevara hudens ungdomliga utseende. Kollagentillskott är bra för att minska rynkor, förbättra hudens kvalitet och för att hjälpa till att behålla hudens elasticitet, fuktighet och fasthet. 
  • Ledhälsa: Människor som lider av ledvärk har rapporterat fördelar med kollagen. Genom att stärka ledbrosket och minska inflammation kan kollagen hjälpa till att förbättra rörligheten och minska smärta.
  • Benstyrka: Benhälsa är en annan aspekt där kollagen spelar en viktig roll. Det är en grundläggande komponent i benstrukturen och kan hjälpa till att öka benstyrkan samt minska risken för benskörhet.
  • Hår, hud och naglar: Kollagen kan även påverka hår, hud och naglar positivt. Det kan förbättra hårets kvalitet och främja nagelstyrka och tillväxt.

Kolla in vad kollagen är och vad det är bra för, här får du lära dig allt du behöver veta om kollagentillskott för att dra nytta av dess hälsofördelar.

Var hittar man kollagen?

Kollagen finns i kropparna hos alla djur, inklusive människor och innehåller stora mängder av proteinet kollagen. Kollagen är det som ger struktur och styrka åt huden, liksom till organ, ben, senor och ledband. Marint kollagen är en typ av kollagenprotein som hämtas från fisk och annats havsliv, såsom maneter. Det är en växande marknad och återfinns nu som en huvudingrediens i många skönhetsprodukter och kosttillskott.

Vad är kollagen gjort av?

Kollagen är gjort av aminosyrorna glycin, prolin, hydroxiprolin och arginin. Dessa hittar du i många kosttillskott och i olika högproteinkost. Dessutom är kollagen också det vanligaste proteinet i kroppen, där det produceras naturligt. Trots att det produceras naturligt i kroppen, finns det många fördelar med att välja kollagentillskott. Först det första börjar din kropp sakta ner sin produktion av proteinet kollagen efter att du har fyllt 25 år. Andra anledningar är att rökning, UV-ljus från solen och överdrivet sockerintag kan minska kollagennivåer.

Hitta rätt kollagen 

Kollagen är ett kraftfullt kosttillskott som har blivit alltmer populärt för sina många hälsofördelar. Det är ett protein som naturligt finns i kroppen och utgör en viktig del av vår bindväv, inklusive hud, ben, senor och leder. Med åldern minskar dock kroppens naturliga produktion av kollagen, vilket kan leda till exempelvis hudens åldrande, ledstelhet och benproblem.

Genom att ta kollagentillskott kan du ge din kropp en hälsoboost på flera sätt. Kollagen är känt för att bidra till hudens elasticitet och fuktbalans, vilket hjälper till att minska rynkor och ger en ungdomligare hud. Det främjar även ledhälsa och lindrar ledstelhet. Dessutom hjälper kollagen till att stärka hår och naglar, vilket ger dem ett friskare utseende.

Vilker typer av kollagentillskott kan jag ta?

Det finns flera olika typer av kollagen: hydrolyserat, marint, bovint, äggskalmembran och gelatin. Dessa är även de vanligaste typerna av kollagen i kosttillskott, vilka alla kommer från djurkällor såsom hud, ben eller fiskfjäll. Veganska kollagentillskott har utvecklats för att inkludera ingredienser som vitamin C, vilka stöder normal kollagenbildning för att främja hälsan hos ben, brosk, hud, blodkärl, tandkött och tänder. 

Så tar man kollagentillskott

Att ta kollagen som kosttillskott är enkelt och smidigt. Det finns olika former att välja mellan, som kollagenpulver, kapslar eller drycker, så att du kan hitta den produkt som passar dig bäst. Genom att inkludera kollagen i din dagliga rutin kan du ge din kropp den extra boosten den behöver för att bibehålla hudens ungdomliga utseende och stödja ledernas och benens välmående.

Kollagen i kombination med hyaluronsyra

En del kosttillskott med kollagen innehåller också andra ämnen som är bra för en uppbyggnad av huden, bland annat hyaluronsyra. Hyaluronsyra är precis som kollagen ett kroppseget ämne som hjälper till att bibehålla en ung hy. Flera av våra produkter innehåller detta eftertraktade ämne som inom skönhetsindustrin till exempel ingår i fillers för att öka volymen och för att återfukta huden.