Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
39 GAAM Collagen 250 g
Fler varianter
16 GAAM Collagen 350 g Unflavoured
Fler varianter
-25%
Kampanj
11 BioSalma Collagen + Hyaluronsyra 120 tabs
-20%
Kampanj
15 BioTechUSA Collagen 300 g
-25%
Kampanj
1 BioSalma Pure Collagen 250 g
Fler varianter
-20%
Kampanj
4 Strength Collagen Peptides 360 g
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
3 Kleen Marine Collagen 150 g
-6%
Paketpris
6 2 x GAAM Collagen 350 g
Fler varianter
-25%
Kampanj
2 Pureness Kollagen Natural 150 g
Kollagen bäst i test 2024 - Fyra populära kollagentillskott jämförs
15 Lohilo Collagen 300 g
Fler varianter
-6%
Paketpris
3 2 x GAAM Collagen 250 g
Fler varianter
-13%
Paketpris
0 3 x GAAM Collagen 250 g
Fler varianter
Artikel 28 av 38

Kollagen för ett starkare och hälsosammare inre och yttre

Kollagen, ett viktigt protein i vår kropp, är avgörande för att upprätthålla vår hälsa och välbefinnande. Det utgör en betydande del av vår hud, ben, leder och bindväv. Utöver sin grundläggande roll som en strukturell komponent, har kollagen visat sig erbjuda flera hälsofördelar.

  • Hudens hälsa: Kollagen är en nyckelaktör för att bevara hudens ungdomliga utseende. Kollagentillskott är bra för att minska rynkor, förbättra hudens kvalitet och för att hjälpa till att behålla hudens elasticitet, fuktighet och fasthet. 
  • Ledhälsa: Människor som lider av ledvärk har rapporterat fördelar med kollagen. Genom att stärka ledbrosket och minska inflammation kan kollagen hjälpa till att förbättra rörligheten och minska smärta.
  • Benstyrka: Benhälsa är en annan aspekt där kollagen spelar en viktig roll. Det är en grundläggande komponent i benstrukturen och kan hjälpa till att öka benstyrkan samt minska risken för benskörhet.
  • Hår, hud och naglar: Kollagen kan även påverka hår, hud och naglar positivt. Det kan förbättra hårets kvalitet och främja nagelstyrka och tillväxt.

Vad är kollagen?

Kollagen är en typ av protein och utgör strukturen eller ramen för celler och vävnader. Det finns 28 kända typer av kollagen, där typ I kollagen står för 90% av kollagenet i människokroppen. Kollagen består huvudsakligen av aminosyrorna glycin, prolin och hydroxyprolin. För mer tips och råd om kollagen kan du läsa våra artiklar allt du behöver veta om kollagen och varför man behöver kollagen.

Vilker typer av kollagentillskott finns det?

Det finns flera olika typer av kollagen: hydrolyserat, marint, bovint, äggskalmembran och gelatin. Dessa är även de vanligaste typerna av kollagen i kosttillskott, vilka alla kommer från djurkällor såsom hud, ben eller fiskfjäll. Veganska kollagentillskott har utvecklats för att inkludera ingredienser som vitamin C, vilka stöder normal kollagenbildning för att främja hälsan hos ben, brosk, hud, blodkärl, tandkött och tänder. 

Kollagen i kombination med hyaluronsyra

En del kosttillskott med kollagen innehåller också andra ämnen som är bra för en uppbyggnad av huden, bland annat hyaluronsyra. Hyaluronsyra är precis som kollagen ett kroppseget ämne som hjälper till att bibehålla en ung hy. Flera av våra produkter innehåller detta eftertraktade ämne som inom skönhetsindustrin till exempel ingår i fillers för att öka volymen och för att återfukta huden.

Vanliga frågor om kollagen

Var hittar man kollagen?

Kollagen finns i kropparna hos alla djur, inklusive människor och innehåller stora mängder av proteinet kollagen. Kollagen är det som ger struktur och styrka åt huden, liksom till organ, ben, senor och ledband. Marint kollagen är en typ av kollagenprotein som hämtas från fisk och annats havsliv, såsom maneter. Det är en växande marknad och återfinns nu som en huvudingrediens i många skönhetsprodukter och kosttillskott.

Vad är kollagen gjort av?

Kollagen är gjort av aminosyrorna glycin, prolin, hydroxiprolin och arginin. Dessa hittar du i många kosttillskott och i olika högproteinkost. Dessutom är kollagen också det vanligaste proteinet i kroppen, där det produceras naturligt. Trots att det produceras naturligt i kroppen, finns det många fördelar med att välja kollagentillskott. Först det första börjar din kropp sakta ner sin produktion av proteinet kollagen efter att du har fyllt 25 år. Andra anledningar är att rökning, UV-ljus från solen och överdrivet sockerintag kan minska kollagennivåer.

Hur tar jag kollagen?

Att ta kollagen som kosttillskott är enkelt och smidigt. Det finns olika former att välja mellan, som kollagenpulver, kapslar eller drycker, så att du kan hitta den produkt som passar dig bäst. Genom att inkludera kollagen i din dagliga rutin kan du ge din kropp den extra boosten den behöver för att bibehålla hudens ungdomliga utseende och stödja ledernas och benens välmående.