Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 11 av 11

Vad är L-Citrullin?

L-citrullin är en icke-essentiell aminosyra som finns naturligt i vattenmelon och som också kan tas som kosttillskott. Det är ett förstadium till L-arginin, en annan aminosyra som är viktig för blodcirkulationen och muskeluppbyggnaden. Citrullin ingår i din kropps förbränningsprocess som kallas citronsyracykeln, där förvandlas maten vi äter till energi till cellerna. Det är också där citrullin omvandlas till arginin.

Vad är L-Citrullin bra för?

L-citrullin är känd för sin förmåga att öka produktionen av kväveoxid i kroppen, vilket kan förbättra blodflödet och syreleveransen till musklerna. Det kan också hjälpa till att minska trötthet och förbättra uthålligheten under träning.

Vilka är effekterna av L-Citrullin?

Effekterna av L-citrullin kan variera beroende på personens hälsa och träningsrutin. Generellt kan det öka blodflödet och syreleveransen till musklerna, vilket kan förbättra uthålligheten och minska trötthet under träning. Det kan också ha en positiv effekt på hjärt-hälsa och blodtryck. Vissa studier har också visat att L-citrullin kan ha en positiv effekt på erektil dysfunktion hos män.

Läs mer om Citrullin och dess effekt på träning och hälsa. Här går vi igenom hur L-Citrullin kan påverka din träning och prestation samt skillnaden mellan olika Citrullintillskott.

Vilka är biverkningarna av L-Citrullin?

L-citrullin har vanligtvis inga allvarliga biverkningar, men vissa personer kan uppleva magbesvär som gas eller diarré. Det är också viktigt att notera att överdosering av L-citrullin kan leda till höga kväveoxidnivåer i kroppen, vilket kan vara skadligt för hälsan. Det är därför viktigt att följa rekommenderade doseringsanvisningar och konsultera en läkare innan du börjar ta något nytt kosttillskott.

Är citrullin-malat bättre än citrullin?

Den vanliga frågan om citrullin-malat är bättre än citrullin, är något komplex eftersom det beror på vad du vill uppnå och din personliga kroppsreaktion. Citrullin-malat är en kombination av citrullin och äppelsyra, vilket kan bidra till ökad energiproduktion och förbättrad uthållighet under träning. Däremot finns det vissa studier som tyder på att ren citrullin kan ha en starkare effekt på att öka blodflödet och minska muskeltrötthet. Det är därför viktigt att välja det alternativ som passar dina personliga mål och behov.

Fördelar och nackdelar - Citrullin vs. Citrullin-malat

Citrullin

Personer som främst vill öka blodflödet till musklerna kan dra nytta av ren citrullin eftersom det har visat sig vara effektivare för denna specifika effekt. Citrullin funkar också för den som vill minska muskeltrötthet och öka återhämtningen efter träning 

Fördelar:

  • Kan bidra till ökat blodflöde och syretransport till musklerna, vilket kan förbättra uthållighet och prestanda under träning.
  • Kan hjälpa till att minska muskeltrötthet och öka återhämtningen efter träning.
  • Kan ha en positiv effekt på hjärt-hälsa och blodtryck.

Nackdelar:

  • Höga doser av citrullin kan leda till magbesvär som illamående och diarré.
  • Kan vara mindre effektivt för ökad energiproduktion jämfört med citrullin-malat.

Citrullin-malat

Personer som vill öka energiproduktionen och förbättra uthålligheten under träning kan dra nytta av citrullin-malat eftersom det kan bidra till att förbättra dessa specifika områden. Citrullin-malat funkar också som en mer allsidig effekt på både blodflödet till musklerna, minskad muskeltrötthet och ökad energiproduktion kan dra nytta av citrullin-malat eftersom det kombinerar citrullin med malat.

Fördelar:

  • Kombinationen av citrullin och malat kan bidra till ökad energiproduktion och förbättrad uthållighet under träning.
  • Kan hjälpa till att minska muskeltrötthet och öka återhämtningen efter träning.
  • Kan ha en positiv effekt på hjärt-hälsa och blodtryck.

Nackdelar:

  • Citrullin-malat kan vara mindre effektivt för att öka blodflödet till musklerna jämfört med ren citrullin.
  • Kombinationen av citrullin och malat kan göra det svårare att bestämma exakt hur mycket citrullin du tar, vilket kan göra doseringen mindre exakt.

Sammanfattningsvis är både citrullin och citrullin-malat användbara kosttillskott för att förbättra uthållighet, muskelreparation och hjärt-hälsa. Vilket som är bäst beror på dina personliga mål och behov.


Citrullin som kosttillskott

Citrullin som kosttillskott förekommer främst i så kallade pre-workout-produkter men finns också som enskilt tillskott, ofta tillsammans med L-arginin. Vanliga former av citrullin är L-Citrullin eller citrullin bundet till malat. Sitter namnet på en aminosyra ihop med ett L betyder det att aminosyran är i fri form.

Citrullin är väldigt populärt hos dom som håller på med styrketräning. Det hjälper till med att skapa ett riktigt tryck/pump i dina muskler!