Logga in
Historik

L-Citrullin

Håller du på med styrketräning så är du kanske bekant med kosttillskottet citrullin. Det är en icke essentiell aminosyra som bland annat hjälper till med att öka pumpet i dina muskler när du styrketränar genom att vidga dina blodkärl. Du hittar ofta citrullin i pre-workout-produkter. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 8 av 8

Senast besökta produkter

Vad är L-Citrullin?

L-Citrullin är en av dom mer ovanliga aminosyrorna och räknas som ett förstadium till aminosyran arginin. Citrullin ingår i din kropps förbränningsprocess som kallas citronsyracykeln, där förvandlas maten vi äter till energi till cellerna. Det är också där citrullin omvandlas till arginin. Det hjälper bland annat till med att öka produktionen av kväveoxid som i sin tur hjälper till med att vidga blodkärlen så att dina muskler får mer syre.

Citrullin som kosttillskott

Citrullin som kosttillskott förekommer främst i så kallade pre-workout-produkter men finns också som enskilt tillskott, ofta tillsammans med L-arginin. Vanliga former av citrullin är L-Citrullin eller citrullin bundet till malat. Sitter namnet på en aminosyra ihop med ett L betyder det att aminosyran är i fri form.

Citrullin är väldigt populärt hos dom som håller på med styrketräning. Det hjälper till med att skapa ett riktigt tryck/pump i dina muskler!