Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
58 GAAM Biotin 90 caps
Fler varianter
37 GAAM B-Complex 100 caps
Fler varianter
-16%
Kampanj
16 GAAM Vitamin B12 90 caps
Fler varianter
-70%
Kort datum
1 GAAM PABA 90 caps
Fler varianter
39 kr 129 kr
-25%
Kampanj
4 Elexir Pharma B12 Vitamin 100 tabs
-10%
Paketpris
4 GAAM Biotin 270 caps
Fler varianter
-20%
Kampanj
9 GAAM Vitamin B5 90 caps
Fler varianter
-12%
Paketpris
3 GAAM B-Complex 300 caps
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
1  Elit Nutrition B-Complex 60 caps
-3%
Paketpris
8 GAAM Biotin 180 caps
Fler varianter
-12%
Kampanj
3 GAAM Vitamin B12 180 caps
Fler varianter
-20%
Lagerrensning
1 Pureness Premium Complex B-Vitamin 30 caps
Artikel 28 av 45
Vilken mat med B vitamin finns det? Jo, B vitamin finns både i animaliska produkter men också i frukt och grönt – framför allt i baljväxter och spannmål. Få du brist på B vitamin kan det orsaka alltifrån nedstämdhet till infertilitet. Inom gruppen B vitaminer finns några som sticker ut och som är extra nödvändiga att få i dig – B12 och B6. B vitaminer är vattenlösliga och kan därför inte lagras speciellt bra i kroppen.

Många väljer att även ta B-vitamin som kosttillskott för att komplettera sin kost och övrig träning. Här på Proteinbolaget hittar du ett stort utbud av B-vitaminer som kosttillskott i form av kapslar och tabletter. Praktiska och enkla att svälja!

Vad innehåller B vitamin?

B vitaminer består egentligen av en hel grupp där B12 och B6 är extra viktiga. Även B2 är essentiellt. Hela gruppen ser ut på följande sätt:

  • B1 eller tiamin
  • B2 eller riboflavin
  • B3 eller niacin
  • B5 eller pantotensyra
  • B6 eller pyridoxin
  • B7 eller biotin
  • B9 eller folat
  • B12 eller kobalamin folat

Alla dessa B vitaminer har sin speciella uppgift där till exempel folat bidrar till bättre fertilitet , B7 bygger upp hud, hår och naglar och B12 främjar nervsystemet med mera. Alla dessa vitaminer ska du få i dig i daglig dos, dosen är olika från B vitamin till B vitamin.

Vad är B vitamin bra för?

B vitaminer i sin helhet ser helt enkelt till att kroppens beståndsdelar utvecklas och fungerar som de ska, att organen kan samarbeta och att ämnesomsättningen ligger på topp. De olika B vitaminerna är bra på olika saker och lägger man ihop dem alla förstår man att de är livsnödvändiga för hela vår organism.

För mycket B vitamin

Det är svårt att få i sig för stora doser B vitamin eftersom överskottet åker ut ur kroppen med urin eller svett. Har du emellertid fått i dig en alltför stor dos kan du i värsta fall få skador som hjärtrubbningar, magcancer eller nervskador. Detta är dock mycket ovanligt och kräver ett stort överskott under lång tid.