Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Pris
Finns i lager
Artikel 2 av 2

Fiskoljor för alla behov

Hos oss hittar du olika sorters fiskoljor som innehåller till stor del omega 3. Gemensamma nämnaren för våra fiskoljor är att de är lämpliga kosttillskott för alla – oavsett ålder, kön, målsättning och om du är gravid! Oavsett fiskolja du väljer innehåller de fettsyror som EPA & DHA som understödjer musklerna, hjärnan och det mentala välbefinnandet. Har du frågor eller funderingar kring de fiskoljor du hittar hos oss – så kontakta oss via vår kundservice. Vi hjälper dig gärna med vår expertis.

Vad är fiskolja?

Fiskolja är en olja som extraheras från fisk, vanligtvis fet fisk som lax, sill, makrill och sardiner. Den är känd för att vara en rik källa till omega-3-fettsyror, som inkluderar eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Dessa omega-3-fettsyror är viktiga näringsämnen med en mängd olika hälsofördelar.

Vad är fiskolja bra för?

Du som inte äter tillräckligt med fisk som sill, makrill, ål och lax kan gynnas av att äta fiskolja som kosttillskott. Kroppens organ som hjärta och hjärna måste ha näring och fetter för att fungera normalt. I studier har det visat sig att Omega 3 hjälper till att sänka blodfetterna och bidra till friskare kärl. Utöver det bidrar Omega 3 till många andra bra saker:
  • Ställa blodtrycket på en bättre nivå
  • Bra för att hålla lederna rörliga
  • Minska det farliga kolesterolet
  • Har en antiinflammatorisk effekt (ät fiskolja med stor dos EPA i sig)
  • Motverkar depression

Vilken dos fiskolja är bäst?

Om du vill ta fiskolja i förebyggande syfte för att fortsätta hålla dig vid god vigör kan du äta cirka 1 gram om dagen. Om du däremot redan lider av en åkomma som du vet kan påverkas positivt av fiskolja, bör du äta ända upp till 1.5 gram om dagen, antingen i form av fisk eller fiskolja. Fiskolja hittar du i vårt sortiment här på Proteinbolaget.

Bra saker att veta om fiskolja

Det är bra om du håller din fiskolja eller fiskoljekapslar kylda eftersom oljan faktiskt kan härskna med tiden. Om den gör det kommer du att känna det på lukten men om du tar kapslar gör du rätt i att bita i en kapsel för att prova om du misstänker att oljan inuti börjar bli gammal.

Läs mer här:

Vad använder man Omega-3 till?

Omega-3 - Hur kan havets mest omtalade fettsyra påverka din hälsa?