Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 10 av 10

Vad är gurkmeja?

Ja, vad är turmeric eller gurkmeja egentligen? Växten ser ungefär ut som ingefärsrot och ger ett orangegult pulver. Färgen är så stark att man till och med kan färga tyg, läder och trä med den. Den bittra smaken av gurkmeja gör att den passar som krydda i matlagningen men dess fördelaktiga egenskaper har gjort den till ett populärt kosttillskott.

Gurkmeja som pulver – ett mycket användbart kosttillskott

Eftersom gurkmeja eller turmeric som det också heter ofta förekommer i pulverform är det enkelt att använda på olika sätt.

  • Använd det i smoothies på morgonkvisten
  • Häll det i grytor i matlagningen och ge både näring och färg till maten
  • Blanda i varmt honungsvatten och drick

Vad är gurkmeja bra för?

Det finns många fördelar med Gurkmeja. Om du är drabbad av ledbesvär eller smärta är gurkmeja eller kurkumin/turmeric mycket bra. Med sina inflammationsdämpande egenskaper gör det dig mer rörlig och ger samtidigt immunsystemet en boost. Andra egenskaper är att det reducerar plack i ådrorna och minskar risken för diabetes.

Hur mycket gurkmeja per dag ska man ta?

Gurkmeja kan intas i form av både tabletter och pulver. Ett tips är att ta gurkmeja med piperin som finns i svartpeppar. Det hjälper upptagningsförmågan av turmeric ordentligt – ända upp till 2000%. Många gurkmeja kapslar innehåller en blandning av kryddan samt piperin. En rågad matsked om dagen är en perfekt dosering!

Hos Proteinbolaget kan du köpa gurkmeja som kapslar eller pulver och tillgodogöra dig de nyttiga egenskaperna av växten.

Läs mer här:

Vad gurkmeja är bra för