Köp Vitamin A | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Vitamin A

Du känner säkert till vitamin A genom det kanske lite mer uppmärksammade kosttillskottet betakaroten. Vitamin A är en väldigt viktig vitamin, den hjälper nämligen till med allt från ditt immunförsvar och dina slemhinnor till att du kan bli brunare på sommaren. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 5 av 5

Senast besökta produkter

Vad är Vitamin A?

A-vitamin är ett fettlösligt vitamin som vanligtvis kommer i formerna retinol och karoten. Retinol förekommer i animaliska produkter medan karoten förekommer i vegetabiliska produkter.


Vad är Vitamin A bra för?

Din kropp kan lagra Vitamin A, främst i din lever men det görs också studier på att formen betakaroten kan lagras i ditt underhudsfett. Där hjälper det till att potentiellt skydda din hud mot solens farliga strålar samtidigt som det hjälper din solbränna på traven. Vitamin A är också nödvändigt för att dina slemhinnor och ditt immunförsvar ska fungera normalt. Du har säkert också hört att man ska äta mycket morötter för att kunna se bättre i mörkret? Det är faktiskt sant, Vitamin A är viktigt för ditt mörkerseende. Vitamin A förekommer i dom flesta multivitaminer.