Köp A-vitamin | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Hem
Sök
Historik
Bonusar

A-vitamin

Du känner säkert till A-vitamin genom det kanske lite mer uppmärksammade kosttillskottet betakaroten. A-vitamin är en väldigt viktig vitamin, den hjälper nämligen till med allt från ditt immunförsvar och dina slemhinnor till att du kan bli brunare på sommaren.
Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 1-4 av 4

Du kanske också gillar

Vad är A-vitamin?

A-vitamin är ett fettlösligt vitamin som vanligtvis kommer i formerna retinol och karoten. Retinol förekommer i animaliska produkter medan karoten förekommer i vegetabiliska produkter.


Vad är A-vitamin bra för?

Din kropp kan lagra A-vitamin, främst i din lever men det görs också studier på att formen betakaroten kan lagras i ditt underhudsfett. Där hjälper det till att potentiellt skydda din hud mot solens farliga strålar samtidigt som det hjälper din solbränna på traven. A-vitamin är också nödvändigt för att dina slemhinnor och ditt immunförsvar ska fungera normalt. Du har säkert också hört att man ska äta mycket morötter för att kunna se bättre i mörkret? Det är faktiskt sant, A-vitamin är viktigt för ditt mörkerseende. A-vitamin förekommer i dom flesta multivitaminer.