Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-15%
Kampanj
13 GAAM Betakaroten 120 caps
Fler varianter
-8%
Kampanj
10 GAAM Betakaroten 180 caps
Fler varianter
Artikel 4 av 4

Vad är A-vitamin?

A-vitamin är ett fettlösligt vitamin som vanligtvis kommer i formerna retinol och karoten. Retinol förekommer i animaliska produkter medan karoten förekommer i vegetabiliska produkter. Detta vitamin är viktigt för att bland annat synen, tillväxten och utvecklingen och immunförsvaret ska fungera som vanligt.


Vad är A-vitamin bra för?

Din kropp kan lagra Vitamin A, främst i din lever men det görs också studier på att formen betakaroten kan lagras i ditt underhudsfett. Där hjälper det till att potentiellt skydda din hud mot solens farliga strålar samtidigt som det hjälper din solbränna på traven. Vitamin A är också nödvändigt för att dina slemhinnor och ditt immunförsvar ska fungera normalt. Du har säkert också hört att man ska äta mycket morötter för att kunna se bättre i mörkret? Det är faktiskt sant, Vitamin A är viktigt för ditt mörkerseende. Vitamin A förekommer i dom flesta multivitaminer.


Brist på A-vitamin?

Brist på A-vitamin, även kallad hypovitaminos A, kan orsaka en rad hälsoproblem. Några av dessa inkluderar nattblindhet, hudproblem, nedsatt immunförsvar


Hitta rätt A-vitamin kosttillskott för dig

Här på Proteinbolaget hittar du ett brett utbud på A-vitamin tabletter och kapslar. När du ska välja rätt A-vitamin kosttillskott finns det några bra saker att tänka på. Vill du att dina A-vitamin tabletter ska innehålla extra vitaminer som exempelvis betakaroten? Antioxidanter? I vilket syfte vill jag använda a-vitamin - för att bli brunare i solen? Uppnå normal syn, bättre hud? Och tänk på också på att äta tabletterna i samband med måltid för bästa effekt. Håll dig också till rekommenderade A-vitaminintag för att undvika hälsoproblem. Se varje produkt för specifik information.

Har du frågor om de kosttillskott med vitamin A du hittar bland vårt utbud? Hör av dig till oss genom vår kundservice. Vi hjälper dig gärna till rätt kosttillskott för dig!