Logga in
Historik

GABA

Din hjärna skickar ständigt signaler till olika delar av din kropp och säger åt den att göra allt från vardagliga till avancerade saker. Aminosyran GABA är en hämmande substans som ständigt jobbar för hålla dina nerver från att reagera på alla signaler som skickas ut. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 8 av 8

Senast besökta produkter

Vad är GABA?

GABA är en förkortning på det superlånga ordet Gamma-Aminosmörsyra eller Gamma-AminoButyric Acid på engelska. Det är en aminosyra som du hittar naturligt i kroppens celler och fungerar som en signalsubstans med hämmande egenskaper. För att hjärnans signaler ska skickas precis dit dom ska hjälper GABAs hämmande substans till att hålla nerverna från att överreagera eller att intilliggande nervceller ska aktiveras på fel signal. Tänk dig att du ska gå upp mitt i natten för att gå på toa, då vill du ju tända lampan inne på toan och inte varenda lampa i hela huset. Skulle det hända kanske proppen går och du har helt plötsligt inget ljus alls, liknande scenario kan hända i hjärnan om det inte finns tillräckligt höga GABA-nivåer.

GABA som kosttillskott

GABA som kosttillskott har framförallt lugnande effekter och kan vara bra för dom som lider av till exempel sömnproblem eller ofta känner sig nervösa. Det hjälper kroppen att att sänka och lugna aktivitetsnivån så din kropp får en ärlig chans att återhämta sig efter allt som kan hända under träningen och i vardagen.

GABA är populärt hos dom som kan ha lite svårt att sova på nätterna eller behöver lite hjälp på traven att kunna varva ner.