Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 11 av 11

Vad är GABA?

GABA (gamma-amino-smörsyra) är en icke-essentiell aminosyra som fungerar som en neurotransmittor i hjärnan. Det hjälper till att lugna nervsystemet och reglera aktiviteten i hjärnan.

Vad är GABA bra för?

GABA kan ha många fördelar för hälsan, inklusive att hjälpa till att minska stress, ångest och förbättra sömnen. Det kan också ha en positiv effekt på hjärnfunktionen genom att öka produktionen av tillväxthormon och skydda hjärncellerna.

Vilka är effekterna av GABA?

Effekterna av GABA kan variera beroende på personens hälsa och träningsrutin. Generellt kan GABA bidra till att minska stress och ångest, förbättra sömnen och ha en positiv effekt på hjärnfunktionen. Vissa studier har också visat att GABA kan bidra till att öka muskelmassa genom att främja tillväxthormonproduktionen och minska muskeltrötthet.

Vilka är biverkningarna av GABA?

GABA har vanligtvis inga allvarliga biverkningar, utan upplevs oftast enbart ha positiva effekter. Vissa personer kan dock uppleva milda biverkningar vid höga doser, som något ökad puls och andfåddhet, huvudvärk eller magbesvär. Se därför till att följa doseringen för att undvika detta. 


En lugnande effekt

Om du lider av stress eller sömnproblem är GABA ett fenomenalt kosttillskott eftersom det har en lugnande effekt på nervsystemet. Det är även bra för dig som tränar mycket och ofta är på språng eller aktiverar dig fysiskt. Efter träningen kan det ibland vara svårt att aktivera sig. Då är GABA verkligen behjälpligt. Ta GABA dagligen 1-2 kapslar före sänggåendet på fastande mage och känn lugnet komma!


Många gånger är våra GABA-preparat utökade med till exempel B-vitaminer. Dessa i sin tur hjälper dig att motverka trötthet och utmattning. Kolla igenom vårt sortiment av GABA för att se vilken produkt som skulle kunna passa dig bäst. Om ditt största mål är att motverka trötthet, stress och sömnproblem bör du spana in ashwagandha och rosenrot, två växter med adaptogena effekter. De kan vara fenomenala kosttillskott för att hantera stress och främja en balanserad neurotransmittorfunktion (inklusive GABA) i kroppen.

Har du frågor om de kosttillskott med GABA du hittar bland vårt utbud? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst om du har frågor - vi hjälper dig mer än gärna!