Köp CLA | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

CLA

CLA är ett tillskott som ska ha flera olika kvaliteter, bland annat ska det fungera som en antioxidant med hälsosam påverkan på ditt hjärta och dina kärl. Vanligast är dock att CLA är känt som ett viktminskningstillskott. Vi har CLA-tillskott från omtyckta varumärken som GAAM Nutrition, Olimp Sport Nutrition och BioTechUSA. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 16 av 16

Senast besökta produkter

Vad är CLA?

CLA är en förkortning av Conjugated Linoleic Acid, vilket betyder konjugerad linolsyra. Det är en grupp fettsyror som tillhör familjen Omega-6. CLA är essentiella fettsyror vilket betyder att dom är viktig för kroppen trots att den inte kan producera CLA på egen hand. Fettsyran CLA får du naturligt i dig genom mjölk och kött från betesdjur. Dock är det under förutsättningar att betesdjuren äter färskt gräs. I dagsläget är det vanligare att boskapsdjur får foder eller torkad mat vilket innebär att animaliska livsmedel innehåller en lägre nivå CLA.

CLA vid viktminskning?

Det är många som känner igen CLA som kosttillskott när det kommer till viktminskning, där det används för att minska kroppsfett. Teorin är att aktiva ämnen i CLA hämmar enzymer som deltar i bildningen av kroppsfett samt motverkar fettinlagringen.