Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Pris
Varumärke
Pris
-25%
Lagerrensning
1 Tiguar Kettlebell 16 kg
Fler varianter
Artikel 1 av 1

Kettlebells och träning

Om du någon gång tränat crossfit vet du att kettlebells är ett vanligt inslag. Det är ett bra träningsredskap när du vill träna upp både flås och styrka om vartannat.

Tyngden på dina kettlebells

Kettlebells är ett billigt alternativ till skivstänger och de erbjuder stor variation i träningen, ibland till och med mer än vanliga hantlar. En annan fördel är att de knappt tar upp någon plats. En sak kan dock vara knepig i början och det är att välja rätt vikt på dina kettlebells.

Vilka övningar vill du göra?
Det är ofta valet av övningarna som spelar in när du ska välja vikten. I regel brukar övningar för överkroppen innebära lättare vikter medan underkroppen kan fordra lite tyngre kettlebells.

Hur tränad är du?
Hur van du är och hur vältränad du är, är en faktor som bör tas med i valet av vikt. Även det faktum att du är man eller kvinna har en betydelse då tränade män klarar mer än kvinnor i form av styrkelyft.

Stort utbud av kettlebells

På Proteinbolaget kan du hitta vanliga kettlebells och justerbara modeller där du själv lägger på eller tar av vikter beroende på hur tungt eller lätt du vill ha det. På så sätt kan du skräddarsy din träning. Vi rekommenderar att du köper två kettlebells till pressövningar och en av större vikt till rodd och sving. Välj bland olika färger för att sätta personlig prägel på ditt egna lilla hemmagym.

Läs mer här:

Övningar för mage och axlar med kettlebell