Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 6 av 6

Vad är kalium?

Det livsnödvändiga grundämnet kalium behövs för att hålla hjärtat, nerver och muskler i gott skick. Kalium finns i jorden men även som kalium tillskott för att säkerställa att du håller dig vid god hälsa.

Var finns kalium?

I potatis hittar du mycket kalium, men eftersom mineralt kan lakas ur vid blötläggning och kokning, blir kaliuminnehållet i regel högre om potatisen är stekt, ugnsbakad eller förekommer i gratänger. Kalium hittar du även i Seltin, örtsalt, grönsaker och i frukter som avokado, banan och torkad frukt. Även nötter och mandlar är rika på kalium.

Kalium tillskott

Får du i dig för lite kalium via födan och känner dig svag, trött och orkeslös? Det kan vara ett tecken på att du behöver fylla på kaliumdepåerna. Kaliumbrist kan mätas hos läkare och är en enkel process. Har du haft långvarig diarré eller tagit vätskedrivande läkemedel under lång tid kan du ligga i riskzonen. Beställ kalium
tillskott och återställ balansen igen!


Hur mycket kalium per dag?

Köp kalium som tillskott och få i dig det rekommenderade intaget. Vuxna behöver 3,1 - 3,5 gram per dag. I våra kosttillskott med kalium får du i dig dagsbehovet.

Du som tränar mycket och svettas ut mycket salter kan behöva kaliumtillskott. Gardera dig genom att titta i Proteinbolagets utbud där du hittar kalium kosttillskott från erkända varumärken. Beställ enkelt online och få fri frakt när du handlar för 499 kronor eller mer.

Så här väljer du de bästa kaliumtillskotten

Det är inte lätt att hitta rätt kaliumtillskott. Du bör första se över dina egna behov och dina mål. Tränar du mycket och vill minska på muskelkramper? Balansera din vätskebalans? Eller vill du ta kaliumtillskott för att öka uthållighet och styrka under träningspasset? Många har problem med att komma upp i det rekommenderade intaget endast genom sin dagliga kost. Genom att köpa kaliumkosttillskott gör du ett praktiskt val som både din kropp och din plånbok kommer att tjäna på.