Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Artikel 8 av 8

Vad är kalium?

Det livsnödvändiga grundämnet kalium behövs för att hålla hjärtat, nerver och muskler i gott skick. Kalium finns i jorden men även som kalium tillskott för att säkerställa att du håller dig vid god hälsa.

Var finns kalium?

I potatis hittar du mycket kalium, men eftersom mineralt kan lakas ur vid blötläggning och kokning, blir kaliuminnehållet i regel högre om potatisen är stekt, ugnsbakad eller förekommer i gratänger. Kalium hittar du även i Seltin, örtsalt, grönsaker och i frukter som avokado, banan och torkad frukt. Även nötter och mandlar är rika på kalium.

Kalium tillskott
Får du i dig för lite kalium via födan och känner dig svag, trött och orkeslös? Det kan vara ett tecken på att du behöver fylla på kaliumdepåerna. Kaliumbrist kan mätas hos läkare och är en enkel process. Har du haft långvarig diarré eller tagit vätskedrivande läkemedel under lång tid kan du ligga i riskzonen. Beställ kalium tillskott och återställ balansen igen!

Hur mycket kalium per dag?
Köp kalium som tillskott och få i dig det rekommenderade intaget. Vuxna behöver 3,1 - 3,5 gram per dag. I våra kosttillskott med kalium får du i dig dagsbehovet.

Du som tränar mycket och svettas ut mycket salter kan behöva kaliumtillskott. Gardera dig genom att titta i Proteinbolagets utbud där du hittar kalium kosttillskott från erkända varumärken. Beställ enkelt online och få fri frakt när du handlar för 499 kronor eller mer.