Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Multivitamin bäst i test 2024
Känns det överväldigande att välja rätt multivitamintillskott? Marknaden är en djungel och det är lätt att göra felköp - vi förstår din frustration. Här jämför vi fyra populära och bästsäljande multivitaminer från märkena GAAM, Pureness, Scitec Nutrition och Viterna för att hjälpa dig att hitta rätt.

Kort om multivitamin

Multivitamintillskott är ett praktiskt alternativ till att köpa flera olika kosttillskott för att täcka ditt behov av vitaminer och mineraler. Genom att välja ett multivitamintillskott får du en enkel lösning som innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler i ett enda tillskott. 

Ett multivitamin är inte en mirakelkur för bättre hälsa och välmående och bör endast användas som ett komplement till en hälsosam kost.

Bra saker att tänka på när du ska välja multivitamin

 • Innehåll: Se till att du väljer ett multivitamin som innehåller alla essentiella vitaminer och mineraler i rekommenderade doser. 
 • Tillsatser: Försök att undvika multivitamintillskott med onödiga fyllnadsmedel och eventuella tillsatser som sötningsmedel, konserveringsmedel och färgämnen.
 • Dosering: Vissa vitaminer och mineraler kan vara skadliga i för höga doser. Se till att multivitaminen inte innehåller ingredienser som överskrider rekommenderat dagligt intag. 
 • Pris kontra kvalitet: Dyrare multivitamintillskott behöver inte alltid innebär bättre kvalitet. Var hellre uppmärksam på att din nya multivitamin innehåller just de vitaminer och mineraler du behöver.
 • Lyssna på din kropp: Det bästa multivitaminet är det som du gillar att använda och som ger önskat resultat för dig och din kropp.

Se hela vårt utbud av multivitamintillskott.

Så har vi jämfört multivitaminerna

När det gäller att köpa multivitamin är innehåll och pris det viktigaste. I vårt test har vi noga utvärderat multivitamintillskotten baserat på innehåll, kvalitet, pris och kundbetyg. För att mäta pris har vi tagit hänsyn till pris per kapsel, detta för att räkna ut den mest prisvärda multivitaminen. Kvalitet och innehåll har vi bedömt utifrån eventuella tillsatser, fyllnadsmedel, renhet och näringsämnen.

Resultat: Multivitamin bäst i test 2024

Testvinnare!

Pureness Smart Multi 60 caps

Bäst innehåll och kvalitet samt passar alla oavsett kön.

2:a plats.

GAAM Multivitamin 100 caps

Bäst pris och högkvalitativt multivitamintillskott.

3:e plats.

Viterna Vitamins & Minerals 90 caps

Prisvärd och bra innehåll.

4:e plats.

Scitec Nutrition Daily Vitamins 90 tabs

Bred blandning av vitaminer och mineraler, hög dos av D-vitamin. 

Testvinnare! Pureness Smart Multi 60 caps 

Passar dig som

är ute efter ett högkvalitativt multivitamintillskott med bra innehåll.

Sammanfattning

Pureness Smart Multi är ett kosttillskott som är utvecklat för den moderna människans behov - baserat på den senaste forskningen. Denna multivitamintillskott kombinerar de viktigaste vitaminerna och spårämnen till en funktionell helhet. Den innehåller alla essentiella vitaminer där en kapsel ger totalt 19 av dessa. Det täcker det dagliga behovet med andra ord!

Pureness Smart Multi är helt fri från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel, som vanligtvis kan orsaka biverkningar som magproblem eller huvudvärk. Du får alltså ett multivitamintillskott som fokuserar på det viktiga - innehållet. 

Till skillnad från övriga multivitamintillskott i detta test innehåller denna lutein, zeaxantin och conezym Q10. Samtliga näringsämnen är bra för synen och hjärt- och kärlsjukdomar.

Pureness Smart Multi har ett pris på 4,48 kr per kapsel och ger 60 doser. Det gör produkten till det dyraste alternativet sett till priset per kapsel, men det högvärdiga innehållet gör det värt pengarna. Kapslarna är gjorda av hydroxipropylmetylcellulosa (vegetabiliskt), vilket gör den lämplig för dig som är vegan och vegetarian.

Allt som allt innehåller produkten en bra bas av vitaminer och mineraler. Produktens höga poäng inom innehåll, kvalitet, pris och kundbetyg gör att den intar första placeringen.

+Fördelar

 • Totalt 23 aktiva ingredienser per kapsel
 • Täcker det dagliga behovet
 • Fri från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel
 • Passar veganer och vegetarianer

Läs mer och köp produkten här: Pureness Smart Multi 60 caps

2:a plats. GAAM Multivitamin 100 caps

Multivitamin från GAAMs Health Series är en komplett multivitamin och mineralkomplex som ger dig alla viktiga vitaminer och mineral i en enda kapsel. Produkten utmärks av sin enkla och rena ingredienslista och innehåller inga onödiga tillsatser, konserveringsmedel eller färgämnen. 

GAAM Health Series Multivitamin har ett pris på 1,49 kr per kapsel och erbjuder 100 doser. Det gör produkten till det billigaste multivitamintillskottet i testet när det gäller kostnad per kapsel. Kapslarna är gjorda av gelatin (bovint), vilket gör dem olämpliga för vegetarianer och veganer. 

Innehållsmässigt säkerställer GAAM Health Series Multivitamin att du får alla viktiga vitaminer och mineraler du behöver för att stödja din hälsa, välmående och kropp. Vissa vitaminer som C och B12 överskrider DRI, men om du är i behov av mer C- eller B-vitamin kan detta tillskott vara ett perfekt alternativ för dig. Allt som allt ger GAAM Health Series Multivitamin dig ett högkvalitativt tillskott som är kostnadseffektivt, vilket säkerställer en andraplacering i detta test.

+Fördelar

 • Prisvärt
 • 19 aktiva ingredienser per kapsel
 • Fri från konserveringsmedel och färgämnen
 • Bra innehåll

Läs mer och köp produkten här: GAAM Health Series Multivitamin 100 caps 

3:e plats. Viterna Vitamins & Minerals 90 caps

Passar dig som 
är ute efter ett multivitamintillskott som innehåller superfrukter- och grönsaker.

Sammanfattning

Viterna Vitamins & Minerals är ett komplett multivitamintillskott som innehåller superfrukter och grönsaker för ett kraftfullare tillskott. Det säkerställer också att du får i dig fler antioxidanter, som hjälper till att skydda din kropp mot fria radikaler. 

Viterna Multivitamin & Mineral innehåller optimerade doser av de viktigaste vitamin- och mineralerna din kropp behöver för att prestera på topp och hålla ett kraftigt immunförsvar. Det genomtänkta valet av ingredienser gör denna produkt en av de starkaste på marknaden. 

Tänk dock på att även om produkten rekommenderar ett intag på 3 kapslar per dag, vilket ger en hög dos av vitaminer och mineraler, överskrider vissa DRI med en betydande marginal. Vi rekommenderar att du börjar med att ta 1-2 kapslar per dag om du väljer detta tillskott, och successivt ökar allt eftersom. Detta för att undvika onödiga biverkningar.

Produktens styrka ligger helt enkelt att den kombinerar alla viktiga vitaminer och mineraler med superfood- och green för ett mer kraftfullt multivitamintillskott.

Viterna Vitamins & Minerals har ett pris på 2 kr per kapsel och ger cirka 90 doser (beroende på hur många kapslar du tar dagligen). Detta gör den till ett kostnadseffektivt alternativ. Flera recensioner har påpekat att produkten är högkvalitativ och gör dem pigga och energiska. Produkten är ej lämplig för veganer och vegetarianer då kapslarna är gjorda av gelatin (bovint).

Viterna Vitamins & Minerals innehåller flera fyllnadsmedel och färgämnen som påverkar dess bedömning inom kvalitetskategorin. Trots dess bra prisvärde och högkvalitativa innehåll leder de lägre poängen för kvalitetskategorin till att produkten hamnar på en tredjeplats i vår jämförelse.

+Fördelar

 • Innehåller superfruits- och greens
 • Prisvärt
 • 13 vitaminer och 8 mineraler
 • Bra innehåll

Läs mer och köp produkten här: Viterna Vitamins & Minerals 90 caps

4:e plats. Scitec Nutrition Daily Vita-min 90 tabs

Passar dig som
är ute efter ett bra multivitamintillskott med hög dos av C-vitamin och D-vitamin.

Sammanfattning 

Scitec Nutrition Daily Vita-min kombinerar de essentiella vitaminer och mineraler för ett högkvalitativt multivitamintillskott. Jämfört med övriga multivitaminer i testet innehåller denna produkt 27 ingredienser i en enda kapsel. Produkten utmärker sig i sin höga dos av B-vitaminkomplex, C-vitamin och D-vitamin som är viktiga för energiomsättning, immunförsvar och benhälsa. 

Däremot innehåller Scitec Nutrition daily Vita-min fyllnadsmedel och tillsatser som mikrokristallin cellulosa, magnesiumsalter av fettsyror och titandioxid, som inte har någon näringseffekt. Det innehåller också väldigt höga doser av D-vitamin som överskrider DRI (Dagligt rekommenderade intaget), vilket kan göra det.

Produkten innehåller höga doser av D-vitamin som överskrider DRI (Dagligt rekommenderat intag) kan innebära vissa risker och nackdelar. D-vitamin är visserligen ett essentiellt vitamin, men för mycket kan vara skadligt. Det kan i vissa fall ge motsatt effekt och snarare göra dig trött eller illamående.

Scitec Nutrition Daily Vita-min har ett pris på 2,63 kr per tablett och ger 90 doser. Det gör produkten till ett av de dyrare alternativen sett till priset per tablett. Tabletterna i burken är dragerade, vilket gör dem enklare att svälja. Det finns alltså ett hölje runt tabletten, vilket också förhindrar kontakt mellan läkemedlet och matstrupen. Perfekt alternativ för dig som har svårt att svälja kapslar. Tänk dock att även denna produkt innehåller tabletter av bovint, vilket inte gör den lämplig för veganer och vegetarianer. 

Allt som allt är Scitec Nutrition ett högkvalitativt multivitamintillskott som innehåller essentiella vitaminer och mineraler. Emellertid pekar flera recensioner på att produkten är en smidig multivitamin som gör det den ska. Trots dess bra innehåll leder de lägre poängen för pris och kvalitet till att produkten hamnar på en fjärdeplats i vår jämförelse.

+Fördelar

 • 27 aktiva ingredienser
 • Relativt lågt pris
 • Dragerade tabletter
 • Bra innehåll

Läs mer och köp produkten här: Scitec Nutrition Daily Vita-min 90 tabs

Sammanfattning

Varje multivitamin i detta test har sina unika för- och nackdelar. Pureness Smart Multi utses till testvinnare tack vare sitt högkvalitativa innehåll och rena ingredienser. GAAM Multivitamin erbjuder ett prisvärt alternativ med ett bra innehåll. Viterna Vitamins & Minerals lockar med prisvärdhet och superfoodingredienser, men kräver uppmärksamhet på de höga vitamin- och mineraldoserna. Scitec Nutrition Daily Vita-min tillhandahåller höga doser av vissa vitaminer, men innehåller onödiga tillsatser och överskrider DRI för vissa vitaminer.

Läs också: “Måltidsersättning bäst i test
Läs också: “D-vitamin bäst i test
Läs också: “Magnesium bäst i test
Läs också: "Probiotika bäst i test"

Psst! Även om dessa produkter som du hittar nedan inte nådde topp 4 i vårt test, är de fortfarande högkvalitativa och kan passa dina behov eller budget.

Låt dig inspireras av flera multivitamintillskott!

Källor

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: YXWr5h (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Betakaroten bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-20
Vinka hejdå till blek vinterhud och välkomna i stället en solkysst hud - eller behåll den gyllenbruna hudfärgen under vinterhalvåret med betakaroten. Du bestämmer! I denna artikel jämför vi fyra populära kosttillskott med betakaroten (eller så kallade brun-utan-sol tabletter eller kapslar) från märkena GAAM, Scitec Nutrition, Elexir Pharma och Better You.
Läs mer
Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Probiotika bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-14
Förvirrad av alla probiotikasorter eller mjölksyrabakterier på marknaden? Du är inte ensam! Med många olika märken och produkter kan det kännas som att man navigerar i en djungel. Här jämför vi fyra populära probiotikatillskott från märkena Pureness, Great Earth, GAAM och Self Omninutrition för att du ska kunna hitta rätt!
Läs mer
Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Multivitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-12
Känns det överväldigande att välja rätt multivitamintillskott? Du är inte ensam. Känner du dig osäker på vilket multivitamintillskott som är bäst? Vi förstår. Marknaden är en djungel och det är lätt att göra felköp. I detta test jämför vi fyra populära och bästsäljande multivitaminer från märkena GAAM, Pureness, Scitec Nutrition och Viterna för att hjälpa dig att välja rätt.
Läs mer
Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

Måltidsersättning bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-07
Vill du gå ner i vikt, få kontroll över ditt matintag eller bara se till att du får i dig alla de näringsämnen du behöver? Då kan en måltidsersättning vara en perfekt lösning för dig. Och vi förstår att i en djungel av olika måltidsersättningar att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt. I den här artikeln jämför vi fyra av våra mest populära och bästsäljande måltidsersättningar från GAAM, Homie, Fairing och Self Omninutrition
Läs mer
D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

D-vitamin bäst i test 2024: Vi jämför 4 populära sorter

2024-02-06
Marknaden för kosttillskott med D-vitamin är som en djungel, och det är lätt att göra felköp. Många lockas av låga priser och glömmer att noga granska kvaliteten. Här jämför vi fyra populära och bästsäljande D-vitamintillskott från varumärkena Scitec Nutrition, Pureness, GAAM och Elexir Pharma.
Läs mer