Köp Vitaminer | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Vitaminer

Många av kroppens funktioner behöver vitaminer för att fungera normalt. Eftersom kroppen inte kan producera de flesta vitaminer och mineraler på egen hand så är det viktigt med en varierad kost eller att du säkrar upp ditt intag med tillskott av vitaminer. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
25
Januarikampanj
GAAM Life Series Vegan Multivitamin, 60 caps
Fler varianter
30
Januarikampanj
GAAM Life Series Vegan Multivitamin, 120 caps
Fler varianter
25
Januarikampanj
GAAM Life Series Vegan Daily boost, 60 caps
Fler varianter
25
Januarikampanj
GAAM Life Series Vegan D3 + K2, 60 caps
Fler varianter
25
Januarikampanj
GAAM Life Series Vegan Spirulina, 60 caps
Fler varianter
35
Januarikampanj
GAAM Life Series Vegan Multivitamin, 180 caps
Fler varianter
Artikel 28 av 211

Senast besökta produkter

Vad är vitaminer?

Vitaminer är ämnen som behövs för att upprätthålla normala kroppsfunktioner. Bland annat hjälper vitaminer till med att bygga upp och underhålla dina muskler, ditt skelett och dina slemhinnor. Processen som omvandlar kolhydrater, protein och fett till energi är också beroende av vitaminer.

Nästintill alla vitaminer måste tillföras via kost eller tillskott eftersom din kropp enbart kan producera ett fåtal på egen hand. D-vitamin är ett exempel på en vitamin som kroppen kan producera med hjälp av solljus och K-vitamin kan bildas av tarmbakterier.


Olika typer av vitaminer

Det finns olika typer av vitaminer som är uppbyggda på olika sätt och beter sig olika när dom tas upp i kroppen. Man brukar dela upp vitaminer i grupperna vattenlösliga (vitamin B och C) och fettlösliga (vitamin A, D, E och K).

Fettlösliga vitaminer lagras i kroppen och kan bidra till överdosering om du skulle få i dig för mycket av dessa vitaminer. Vattenlösliga vitaminer lagras däremot inte i kroppen på samma sätt. Chansen till överdosering på vattenlösliga vitaminer är väldigt liten eftersom dom ämnena sköljs ur din kropp ganska fort.


Hur får man i sig vitaminer?

Äter du en varierad och hälsosam kost, med mycket frukt och grönt, så får du i dig de flesta vitaminer och mineraler du behöver. Men äter du inte en tillräckligt varierad kost så kan det vara bra att säkra intaget med ett tillskott av specifika vitaminer eller multivitaminer

Läs vår artikel om vitaminer och mineraler!
1  2  3  4  5  6  7  ..8  Nästa »