Köp Vitaminer | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Hem
Sök
Historik
Bonusar

Vitaminer

Många av kroppens funktioner behöver vitaminer för att fungera normalt. Eftersom kroppen inte kan producera de flesta vitaminer och mineraler på egen hand så är det viktigt med en varierad kost eller att du säkrar upp ditt intag med tillskott av vitaminer.
Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
PB-0496
33
Aprilkampanjer
GAAM Nutrition Health Series Multivitamin, 100 caps
PB-27437
33
Aprilkampanjer
GAAM Nutrition Health Series Multivitamin, 200 caps
PB-94892
33
Aprilkampanjer
GAAM Nutrition Health Series Multivitamin, 300 caps
PB-2889
Vitamin Well Upgrade Citron Kaktus
PB-84196
Prime Nutrition SlimDetox, 230 g
PB-3567
BioTechUSA Vitamin C 1000
PB-9970
ProteinPRO C-vitamin Brus
PB-2611
BioTechUSA MSM + Vitamin C, 150 g
Artikel 1-28 av 148

Du kanske också gillar

Vad är vitaminer?

Vitaminer är ämnen som behövs för att upprätthålla normala kroppsfunktioner. Bland annat hjälper vitaminer till med att bygga upp och underhålla dina muskler, ditt skelett och dina slemhinnor. Processen som omvandlar kolhydrater, protein och fett till energi är också beroende av vitaminer.

Nästintill alla vitaminer måste tillföras via kost eller tillskott eftersom din kropp enbart kan producera ett fåtal på egen hand. D-vitamin är ett exempel på en vitamin som kroppen kan producera med hjälp av solljus och K-vitamin kan bildas av tarmbakterier.


Olika typer av vitaminer

Det finns olika typer av vitaminer som är uppbyggda på olika sätt och beter sig olika när dom tas upp i kroppen. Man brukar dela upp vitaminer i grupperna vattenlösliga (vitamin B och C) och fettlösliga (vitamin A, D, E och K).

Fettlösliga vitaminer lagras i kroppen och kan bidra till överdosering om du skulle få i dig för mycket av dessa vitaminer. Vattenlösliga vitaminer lagras däremot inte i kroppen på samma sätt. Chansen till överdosering på vattenlösliga vitaminer är väldigt liten eftersom dom ämnena sköljs ur din kropp ganska fort.


Hur får man i sig vitaminer?

Äter du en varierad och hälsosam kost, med mycket frukt och grönt, så får du i dig de flesta vitaminer och mineraler du behöver. Men äter du inte en tillräckligt varierad kost så kan det vara bra att säkra intaget med ett tillskott av specifika vitaminer eller multivitaminer

Läs vår artikel om vitaminer och mineraler!
1  2  3  4  5  ..6   »