Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Summer Sale
12 GAAM Soy Isolate 750 g Sojaprotein
Fler varianter
-16%
Summer Sale
10 2 x GAAM Soy Isolate 750 g
Fler varianter
-20%
Summer Sale
9 Olimp Sojavit 85 700 g
-12%
Summer Sale
6 4 x GAAM Soy Isolate 750 g
Fler varianter
Artikel 5 av 5

Vad är sojaprotein?

Sojaprotein utvinns, inte helt förvånande, ur sojabönan som är en av få plantprodukter som på egen hand kan förse din kropp med alla essentiella aminosyror den behöver. Det vanligaste sojaproteinet är kosttillskott i form av sojaisolat. Då har sojaproteinet filtrerats och isolerats från sojabönans övriga beståndsdelar. Likt kasein är sojaprotein ett långsamt proteinpulver.

Sojaprotein som kosttillskott?

I dagsläget finns det väldigt delade åsikter om sojaprotein och sojaprodukter överlag. Vissa älskar sojaprodukter och hyllar det som ett nyttigt etiskt alternativ till protein från djur. Andra avskyr sojaprodukter och hävdar att det har negativa effekter på både kroppen och miljön. Det enda du kan göra är att prova själv och bestämma dig för vad du tycker om sojaprotein.

Med det sagt så finns det många fördelar med sojaprotein. Bland annat så är det ett plantbaserat alterativ för vegetarianer och veganer. Det är alltså ett vegetabiliskt proteinpulver och fritt från animalier, och det är också fördelaktigt för dig som är inte tål mjölkprodukter. Med andra ord så är sojaprotein en utmärkt lösning för dig som har svårt att hitta proteinkällor från annat håll.

Är Sojaprotein glutenfritt?

En fråga som ofta uppkommer kring sojaprotein är hurvida det är glutenfitt eller inte. Sojaprotein innehåller generellt sätt inte gluten och är därför säkert för dig som är glutenintolerant att inta.