Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 4 av 4

Vad är selen bra för?

Med selen kan du vara säker på att boosta ditt immunförsvar, skydda dig mot fria radikaler och på så sätt få en bättre hälsa. Det är också bra för att ge dig frisk hy, ett friskt hår och starka naglar. Selen sägs även skydda mot cancer och hjärt/kärlsjukdomar, enligt studier. Selen bidrar till friskare celler, men även som hjälp till förbränningen.

Selen som kosttillskott

Eftersom jorden på vissa platser är mineralfattig och på så sätt har lågt seleninnehåll, kan det verkligen vara värt att köpa selen som kosttillskott. Speciellt om du är vegan. I allmänhet har svenskarna inte selenbrist, men beroende på vad du äter, kan du fundera på att ta selen som tillskott, i de fall du inte får i dig selen tillräckligt från kosten.

Livsmedel med selen

Vill du inkludera selen i din vardaglig kost? Här är bra exempel på livsmedel som innehåller selen:
  • Tonfisk
  • Kyckling
  • Lever
  • Ägg
  • Champinjoner

Det dagliga intaget av selen
Du behöver ca 40-50 mikrogram selen per dag. I stora mängder är selen giftigt så överstig inte det rekommenderade dagsintaget. Har du fått i dig för mycket selen kan du få feber och illamående samt njurbesvär i värsta fall.

Beställ selen tillskott online

Hos Proteinbolaget är du säker på att få kvalitativa och effektiva selen tillskott, med rätt dagsintag. Du kan hitta prisvärda produkter med selen här, i form av kapslar och tabletter. Har du frågor om specifika produkter kan du kontakta vår kundtjänst som mer än gärna står till tjänst.