Köp selen kosttillskott online | Proteinbolaget
Logga in
Historik

Selen

Selen är oerhört viktigt för immunförsvaret och för att skydda mot inflammationer. Det sägs till och med ha positiv inverkan på hjärta och kärl. Det är ett mineral som finns i jorden och som vi får i oss via kosten. Dess antioxidanta egenskaper bidrar till både längre livslängd och en hälsosammare organism. Köp selen i form av kosttillskott på Proteinbolaget! Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 2 av 2

Senast besökta produkter

Vad är selen bra för?

Med selen kan du vara säker på att boosta ditt immunförsvar, skydda dig mot fria radikaler och på så sätt få en bättre hälsa. Det är också bra för att ge dig frisk hy, ett friskt hår och starka naglar. Selen sägs även skydda mot cancer och hjärt/kärlsjukdomar, enligt studier. Selen bidrar till friskare celler, men även som hjälp till förbränningen.

Selen som kosttillskott

Eftersom jorden på vissa platser är mineralfattig och på så sätt har lågt seleninnehåll, kan det verkligen vara värt att köpa selen som kosttillskott. Speciellt om du är vegan. I allmänhet har svenskarna inte selenbrist, men beroende på vad du äter, kan du fundera på att ta selen som tillskott, i de fall du inte får i dig selen tillräckligt från kosten.

Livsmedel med selen
  • Tonfisk
  • Kyckling
  • Lever
  • Ägg
  • Champinjoner

Det dagliga intaget av selen
Du behöver ca 40-50 mikrogram selen per dag. I stora mängder är selen giftigt så överstig inte det rekommenderade dagsintaget. Har du fått i dig för mycket selen kan du få feber och illamående samt njurbesvär i värsta fall.

Beställ selen tillskott online

Hos Proteinbolaget är du säker på att få kvalitativa och effektiva selen tillskott, med rätt dagsintag. Du kan hitta prisvärda produkter med selen här, i form av kapslar och tabletter. Har du frågor om specifika produkter kan du kontakta vår kundtjänst som mer än gärna står till tjänst.