Köp K-vitamin | Prisgaranti & Fri retur | Proteinbolaget
Logga in
Historik

K-vitamin

Det är inte helt ovanligt att K-vitamin hamnar i skymundan när man pratar om viktiga vitaminer, eftersom det är svårt att lida av allvarlig brist på den. Det kan kännas lite oförtjänt eftersom K-vitamin har flera viktiga funktioner i kroppen. Bland annat förknippas vitamin K med benhälsa. Läs mer
Kategorier
Filtrera / Sortera
Artikel 3 av 3

Senast besökta produkter

Vad är K-vitamin?

K-vitamin är ett fettlösligt vitamin som kan delas in i två grupper: K1-vitamin och K2-vitamin. Bland annat spelar K-vitamin en central roll i processen som får blodet i kroppen att koagulera och är viktigt för bildandet av olika proteiner.


Vad är K-vitamin bra för?

K-vitamin fungerar genom att det aktiverar en rad proteiner på flera olika ställen i kroppen. Den aktiveringen leder till att proteinerna i din kropp kan binda till sig kalcium. K2-vitamin är särskilt viktigt för transporten av kalcium till ditt skelett och hjälper dig att behålla en normal benstomme. K1-vitamin har däremot sin troligen viktigaste funktion i din lever. Där tas det det snabbt upp från blodet och aktiverar proteiner som bidrar till en normal blodlevring.