Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 12 av 12

Vad är kalcium?

Kalcium är det mineral som din kropp har allra mest av. Det finns i ditt skelett, dina tänder och fritt i blodet. Din kropp består av cirka 1 - 2 procent kalcium, och 99 procent av allt kalcium finns i dina ben och tänder.


Vad är kalcium bra för?

Kalcium är det viktigaste näringsämnet för att hålla ditt skelett starkt, friskt och ge det stabilitet. Kalcium fyller flera olika funktioner i kroppen men har framförallt en viktig roll i bland annat nervsignaleringen och blodets förmåga att koagulera. Kalcuimbrist symptom är inte alltid lätta att identifiera och många förblir symptomfria under en längre tid. Vanliga symptom kopplade till kalciumbrist är exempelvis högt blodtryck, domningar och sömnproblem. Vid långvarig kalciumbrist kan det i värsta fall leda till benskörhet. 

Hur får vi i oss kalcium?

Kalcium finns i de flesta livsmedel och den mat vi äter till vardags. Till kalcuimrik mat räknas ofta mjölkprodukter, bladgrönsaker och nötter. Även fisk som lax, broccoli, apelsiner etc. Veganska alternativ till mjölk brukar vanligtvis vara berikade med kalcium. Om intaget av kalcium från livsmedel i din kost inte täcker det rekomenderade intaget, är kosttillskott av kalcuim ett bra komplement för att bibehålla ett friskt skelett och god hälsa.