Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

PWO: 5 anledningar att ta en pre-workout

Shaker och PWO pulver

Oavsett om du tränar på gym eller hemma, kanske du har hört talas om fördelarna med PWO från vänner, idrottare, tränare eller genom reklam.

Debatten om PWO:s fördelar och nackdelar har pågått länge. Men det finns en anledning till att idrottare och träningsintresserade använder dem före varje träningspass. 

Med det sagt, låt oss titta på de mest uppenbara fördelarna med att ta en pre-workout - plus några av de aktiva ingredienser som de kan innehålla. Detta för att underlätta ditt val av bästa PWO för dina specifika behov.

1. Mer energi och uthållighet när det behövs som mest

Att få mer energi är nog den bästa anledningen att använda en PWO-dryck. Den vanligaste ingrediensen i en pre-workout är koffein. Denna substans stimulerar de flesta av oss och hjälper dig att känna dig pigg, fokuserad och väcker upp ditt nervsystem - så att du är redo att lyfta vikter. En PWO innehåller också B-vitaminer eller aminosyror, som också kan öka energinivån. 

Det spelar ingen roll om du tränar på morgonen, eftermiddagen eller på kvällen efter jobbet. Vi har alla dagar när vi skulle kunna använda lite mer energi innan vi börjar springa eller lyfta tunga saker och sätta tillbaka dem igen. Det är här en PWO kommer till nytta. Den bästa tiden att ta ditt kosttillskott är mellan 30 och 60 minuter innan du börjar träna.

2. Förbättrat fokus

Förutom ökad energi och uthållighet, kan en pre-workout göra det lättare för dig att fokusera under din träning. Ingredienser som koffein och beta-alanin (blodcirkulationsökande ämne), kan hjälpa dig att komma in i “zonen” och känna dig förberedd inför ditt träningspass.

Beta-alanin hjälper dig att koppla bättre till de muskler du tränar, så att du verkligen känner brännan under varje pass.

Den naturliga frågan: Varför ska man ta PWO om man vill minska fett? Faktum är att många pre-workouts innehåller ingredienser som hjälper till att öka fettförbränningen. Koffein har termogen effekt vilket förbättrar kroppens förmåga att förbränna kalorier. 

Tänk dig att din ämnesomsättning är en termostat. Ju högre du vridit upp den, desto mer energi kommer du att använda. Kroppen vänder sig till fettreserverna för att tända motorn när du behöver kraft.

3. Bättre återhämtning

Träning tär på kroppen, och detta i synnerhet när det kommer till hårt och intensiv träning. Det är också något vi inte riktigt känner till förrän passet är över. Om du har drabbats av ordentlig träningsvärk - sträck dig efter en PWO i stället för att svära att du aldrig kommer träna igen. 

Många av de aktiva ingredienserna som finns i pre-workouts hjälper din kropp att arbeta mer effektivt, vilket minskar den ömhet du känner efter träning. En ingrediens (det finns flera!) som gör detta möjligt är BCAA som främjar muskelreparation och återhämtning efter träning. En PWO gör helt enkelt dina vilodagar kortare.

Man som gör träningsövningar med kettlebells

4. Bränn mer fett 

Om ditt mål är att gå ner i vikt, är en PWO din bästa vän. Vissa ingredienser i dessa produkter innehåller ämnen som hjälper till att påskynda fettförbränningen (Koffein, grönt te-extrakt och L-karnitin). Specifikt riktar de sig mot fett för att hjälpa till att framhäva de väldefinierade musklerna du arbetat hårt för att uppnå - eller för att tappa några extra kilon.

5. Få ut mer av ditt träningspass

När du är energisk och fokuserad har du alla förutsättningar för att prestera bättre under ditt träningspass. Och därmed få ut mer av det. PWO innehåller också vanligtvis kreatin, som är ett av de mest välstuderade ämnen inom träningsvärlden. 

Forskning hävdar att kreatin i tillskott kan öka kroppens lagrade försörjning av denna förening, vilket förbättrat återhämtningstiden, muskelmassan, styrkan och träningsprestationen.

Har du svårt att veta vilka ingredienser du ska leta efter i din nya pre-workout? Se vår guide till allt du behöver veta om PWO

Ta din träning till nästa nivå

För att sammanfatta - fördelarna med en PWO kan verkligen öka din träning och dina resultat. Men köp inte den första produkten du ser i affären eller i den digitala affären, välj en produkt som innehåller de ingredienser och tillsatser som du vet bäst kommer att hjälpa dig i din träning.

Nu när du förstår hur en pre-workout fungerar och hur den kan gynna din träning, är det dags att ta din träning till en ny nivå.

Utforska vårt stora utbud av PWO / Pre-workout-produkter och hitta något som passar dig och dina behov.

Eller ta hjälp av våra relaterade blogginlägg nedan för att ytterligare utforska PWO-världen.

Relaterat innehåll:

Populära PWO-produkter

340 GAAM P.W.R 360 g
Fler varianter
-20%
Kampanj
98 GAAM PUMP 300 g
Fler varianter
239 kr 299 kr

Källor

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fKhmJU (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Välj rätt måltidsersättning

Välj rätt måltidsersättning

2024-04-15
Måltidsersättning är ett hett ämne inom fitness- och hälsovärlden. De kan ersätta din frukost, lunch eller annan måltid - och finns i många olika former. Måltidsersättningar kan användas av många olika skäl, men de är mest populära bland de som vill gå ner i vikt och behålla en hälsosam vikt. I denna artikel hjälper vi dig att välja rätt måltidsersättning anpassade efter dina behov och önskemål. Här är vad du behöver veta.
Läs mer
PWO: 5 anledningar att ta en pre-workout

PWO: 5 anledningar att ta en pre-workout

2024-04-02
Oavsett om du tränar på gym eller hemma, kanske du har hört talas om fördelarna med PWO från vänner, idrottare, tränare eller genom reklam. Låt oss titta på de mest uppenbara fördelarna med att ta en pre-workout - plus några av de aktiva ingredienser som de kan innehålla. Detta för att underlätta ditt val av bästa PWO för dina specifika behov.
Läs mer
Vad är fördelarna med att ta proteinpulver?

Vad är fördelarna med att ta proteinpulver?

2024-03-24
Att äta protein är inte bara för atleter eller andra träningsentusiaster. Det är nödvändigt för ett hälsosamt immunsystem och för att organ som ditt hjärta, hjärna och hud ska fungera korrekt. Näringsämnet förknippas oftast med ökad muskeltillväxt och kontrollerad aptit. Extra protein, i kombination med regelbunden träning, kan hjälpa dig att bygga muskler, ändra din kroppssammansättning eller nå dina dagliga proteinbehov. Här är vad du bör veta om att använda proteinpulver för att komplettera ditt proteinbehov
Läs mer
5 fördelar med måltidsersättningar

5 fördelar med måltidsersättningar

2024-03-22
Förmodligen har du som läser denna artikel redan hört talas om måltidsersättningar och hur de kan vara en effektiv metod för viktnedgång. Men för att måltidsersättningar ska fungera effektivt för viktnedgång krävs det att de kombineras med andra hälsosamma vanor och beteenden. Och med det sagt - låt oss diskutera fem skäl till varför du behöver måltidsersättningar för att komplettera dig i din viktminskningsresa!
Läs mer
Vad är protein? Vi går igenom allt du behöver veta!

Vad är protein? Vi går igenom allt du behöver veta!

2024-03-13
Protein är ett av de viktigaste makronäringsämnena för vår kropp. Det är avgörande för allt från att bygga och reparera muskler till att producera hormoner och enzymer. Protein finns naturligt i kroppen, det finns i kosttillskott och det finns i mat. Här går vi igenom vad protein faktiskt är och vad du behöver veta om det!
Läs mer